Je možné že po 1.5 roce prasklo těsnění ventil víka? Měnilo se za origo těsnění, ale vypadá to že zase teče protože motor se předtím leskl, byl čistěný zvenku tak je to hmed poznat. Asi tam bude jiný problém?
Kup si ho od elringu. A hlavně očistí odzbytku hranu a dosedaci plochu.neposkrabej.jen hadrou a drivkem.matky nepretahuj silo.maji jen 8nm. Po zajetí a sedu gumy je trošku dotahni o 1/4 otáčky matice
Protéká to asi málo, očistil jsem blok motoru tak budu pozorovat. Za tu dobu jsem najel 10 tisic km. Problém je, že když to hodim do servisu tak tam dají něco z autokelly (ELIT). To tady dělají všude.
asd1
Servis tam dá to co si objednáš. Nevýhoda je že materiál tě od nich vyjde na jednou tolik a práce - nejde ani tak o cenu jako to že málokdo dělá opravdu pečlivě, nějaký momentový klíč na blbý těsnění ventildeklu nebo postupný dotahování, s tim se obvykle moc nemažou.
Může to téct i s dobrým těsnění, stačí víc přetáhnout ty dvě matičky a víko se (i nevratně) prohne. Což třeba mě dopředu nenapadlo, když jsem to těsnění nechal jen s nutnou pomocí měnit tenkrát šestiletého synatora a on se ptal, jestli to stačí taaakhle utažený až ve chvili, kdy už snad ani nebylo kam dal ty matky do špuntů zabořit Takže od víceméně preventivní výměny už to teče doopravdy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.