Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě ojetého auta?

Od: miho89* odpovědí: 20 změna:

Čaute,

máte nějaký tip kde koupit ojeté auto? S jakými bazary máte pozitivní a s jakými negativní zkušenost?

Chtěla bych si pořídit auto, ale jsem ztracená.

Díky!

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

6x
I v nejlepším bazaru můžete koupit špatně. Pokud je auto dobré za dobrou cenu, do pár hodin je prodáno.
Hledejte někoho, kdo vám pomůže s výběrem. Servisak, kterému věříte... Nebo někdo z rodiny
jm
Na webu kontrolatachometru.cz podle vin auta zjistíte základní informace o návštěvě vozu na STK, km a případně potíže... Jakákoliv servisní knížka ani dobré slovo vám neprozradí skutečný stav.
A dovolím si tvrdit, že nikdo neprodá auto kvůli tomu, že to právě prošlo kompletním servisem.
asd1

Jsou i takový auta - úraz, nemoc, auto stojí a nemá kdo s tim jezdit tak jde z domu.. Spousta lidí nemá ani garáž takže už po měsíci brzdy v hajzlu, vybitá baterka atd. A jak naschvál to přijde zrovna po velkým servisu kdy to mělo být auto na dalších 5 let bez investic..

makak
Trapný pokus o reklamu na nějaké pochybné ofero
ahoj*

A mě to zajímá to ofero, tak to nemaž Cukráři, co tam bylo?

Osobně si myslím, že dnes není dobrá doba na koupi ojetiny, protože jsou velmi předražené...

asd1
hodnocení

5x

Potřebuješ rozlišit použitelný auto od šrotu, pokud neumíš sama tak potřebuješ spolehlivého člověka který to umí. Jinak to je loterie. Počítej že jakmile zaplatíš, tak jde všechno za tebou a i když auto chcípne před vratama tak z prodejce už nic nedostaneš.

Napoví i návrh zajet na STK a udělat komlet technickou s tím že pokud projde tak platíš ty a auto bereš, pokud neprojde tak platí on. - Když ví že by neprošlo tak nesouhlasí a víš že tohle auto nebrat. Pozor na spřízněný STK kde se technik zná s bazarem a přikryje všechno co může.

Auto se hledá tak že si vybereš vhodný typ auta které se ti líbí/ vyhovuje, nastuduješ typické závady pro to auto i konkrétní motor příp. spešl výbavu (aut klima atd), pak ho najdeš buď na webu nebo na místě, zajedeš tam, prohlídneš, vyzkoušíš jestli neni shnilý, všechno funguje, nemá právní vady (auto sedí s dokladama - VIN, typ motoru, kola), pak ho projedeš opět jestli správně funguje ve všech režimech jízdy, když cokoliv nesedí tak hledáš jiný auto, příp. sleva na opravu problému, když je OK tak kupuješ.

asd1,

zajet na STK a udělat komlet technickou s tím že pokud projde tak platíš ty a auto bereš, pokud neprojde tak platí on.
Vynikající rada, to také radím, ještě sdělit mechanikovi, aby mi sdělil, co tam vidí za nevhodného, popřípadě načatého, abych se připravil na tento problém..

paveldvorak
hodnocení

3x

Pokud ojetinu tak s malým nájezdem u dealera, ideálně předváděčku nebo auto po leasingu...které bylo koupeno tam a servisováno tam...po servisu...Pokud o tom nic nevíte, zatím nic nekupujte, doporučuji počkat do léta, ceny půjdou dolů...ted není vhodná doba k nákupu ojetého auta

paveldvorak
hodnocení

1x

doplním, v žádném příadě bych nebral auto s vyšším nájezdem, servisované každých 30 tis km...bohužel to je dnes běžný jev, auto se stavem tachometru 110 000 km bylo v servisu za celý svůj život 3x ( 30tis, 60tis, 90tis )

makak
A proč bych měl jezdit s autem do servisu, když mu nic není?
pavian

a proč ne?

makak
A i ostatní věci nosis do servisu když jim nic není,aby se na ně podívali?
pavian

do servisu se nevozím ostatní věci, tam přistAvuji vozidlo...Vzhledem k tomu že píšeš od věci ,mohl by se pan Cukrár konečně probudit a tvé poznámky odstranit za porušení pravidel poradny

Vážený pane mnoha jmen, "Vzhledem k tomu že píšeš od věci"

to bych musel alespoň 20% Vašich příspěvků skrýt.

(Jako důchodce již nevstávám tak brzy.)

Stejnak je to tady celé vlákno - jak píše správně makak - jen reklama na ten web.

Opraveno, nekoukal jsem na odkaz, až teď.

Díky

Nehádejte se jak malí kluci..kuci..;) Výměny olejů po 30tis.km vymyslel někdo "chytřejší"než my všichni.. Přítelkyně "fasuje" nová firemní auta á 3roky..A ikdyž mi je do toho pšouk,tak mi vadí, že to auto jde na 1.výměnu a servis po 30tis.km.Mám nutkání to zaplatit ze svýho s aspoň ten olej vyměnit! A není to moje! Mám auta prostě rád! Ale někdo lepší než my tady to určil,tak to tak je*smich* Když se těch 30tisíc najede za krátkou dobu,tak se asi nic neděje..Auta co tohle najedou,to najedou vesměs na dálnicích.Tady se nic neděje..Ale auta v soukromých rukou to najedou za 5let..Ale majitelé,co to koupili za svoje peníze se zas řídí heslem... buď kilometry nebo jeden rok! Pak je otázka serióznosti servisů..Zda to vymění;)

hodnocení

0x

V roce 2010 spokojenost

V roce 2019 spokojenost, zatím..

Pomůže Vám to?

doplněno 04.01.23 11:44:

Pokud tomu moc nerozumíte, koukněte se po autorizovaním servisu, který má i bazar a zná to vozidlo. Auto se nekupuje jako rohlík, že teď jdete a koupíte. Dlouze vybíráte z mnoha bazarů a svých požadavků.

hodnocení

0x

je jedno jsem koupil v bazaru (autobazar Skála Benešov) a spokojenost. První tři auta dle inzerce (annonce) a poté všechna ostatní zase od majitelů,ale od příznivců značky co šli do novějšího modelu. Mezi příznivci značky od lidí nakažených citronitýdou-viz nick)

hodnocení

0x

Nebojím se "reklamy" - otevřu znovu to Offero.cz - podle google play aplikaci chválí velmi málo uživatelů, někteří varují před automatickými pokusy o odcizení platebních údajů stejně jako jsou podvody na bazoši.

Nechápu, jak může někdo napsat "jsou tam na tom portále pěkná auta od menších bazarů" - aut je ve světě 3 zadnice a nafotit či popsat krásnými slovy můžete i žumpu. Není zde žádná záruka kvality prodejce ani zboží.

Takže co se týká této stránky - vidím ji spíše negativně.

Stran výběru vozu jsem již své napsal ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]