Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat... Potřebuji přepsat auto, které s největší pravděpodobností nemá uhrazené EKO, avšak auto je nepojízdné, tak ho chci rovnou dát do depozitu. Musím tedy poplatek zaplatit hned i přesto, že ho nebudu provozovat? Důvod, že ho dávám do depozitu je ten, že zrovna neoplývám financemi, ale auto se už musí přepsat, takže teď v nejbližší dny platit ještě 5 tisíc EKO by pro mě bylo dosti nemilé, tak jestli se to dá zaplatit až někdy později. Díky za odpověď.
Ano bduete platit eko. Než vyřadíte, tam musíte udělat zápis změny=800kč spr poplatek + eko 0-3000-5000-10 000, bez toho to prostě nepůjde,jediná výjímka je -zápis změny a současně i zánik vozidlo oproti protokolu o ekolikvidaci.
Jiínak nechápu smysl tohoto konání nemám-li dostatek financí, tak nekupuji a již vůbec ne nepojízdné auto .Toto bych chápal za předpokladu, že máte prostor, čas na opravy a je to nějaká specialita, raritka, napdal mne třeba Wartburg 311.Pokud budete hledat jistě najdete vozidlo, které má placené eko a je na tzv dojetí a do desetii tisíc. (třeba FB sekce auta do 10000kč)
Jasné no, chápu... No jo mladej a blbej, co si koupil vysněný auto, to přiznám bez mučení. Je to stará Corolla, a nekupoval sem ji teď, mám ji už delší dobu, ale peníze proudily jinam. A kámošovi na tom teď končí pojistka tak je potřeba to přepsat hned zítra, takže tak...
Jinak, já na to dělat pojistku nepotřebuji když půjde hned do depozitu, že?
V depozitu pojištěný být nemusí.
Potřebuješ evidenčku = doprava na STK, pak to prodávající dá do depozita a až v depozitu přepis. Pro vyzvednutí z depozita pak zase doprava na STK, projít technickou a pojistit, až pak jde vyndat z depozita...
Ta ekodaň bude spíš menší položka, pokud nemáš vlastní odtahovku...
Možnost je přepsat to na někoho s ZTP, ti myslim ekodaň neplatí, viz zákon.? Nevím přesně.
Jo a konec pojistky nijak s přepisem NESOUVISÍ.
Kdyz se vam to nechce prepisovat tak si zaplatte pojistku na sebe ode dne nasledujiciho po skonceni stavajiciho pojisteni a nemusite deposit resit a ani nyni ten prepis. Vsechno neco stoji
Co vyřeší zápis změny na ZTP? NIC-každý další převod po osvobozeném je ZPOPLATNĚN, jen tím odloží placení ekovýpalného.
Se zbytkem -souhlas!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.