Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EKO daň vs depozit

Od: jura* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chci se zeptat... Potřebuji přepsat auto, které s největší pravděpodobností nemá uhrazené EKO, avšak auto je nepojízdné, tak ho chci rovnou dát do depozitu. Musím tedy poplatek zaplatit hned i přesto, že ho nebudu provozovat? Důvod, že ho dávám do depozitu je ten, že zrovna neoplývám financemi, ale auto se už musí přepsat, takže teď v nejbližší dny platit ještě 5 tisíc EKO by pro mě bylo dosti nemilé, tak jestli se to dá zaplatit až někdy později. Díky za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano bduete platit eko. Než vyřadíte, tam musíte udělat zápis změny=800kč spr poplatek + eko 0-3000-5000-10 000, bez toho to prostě nepůjde,jediná výjímka je -zápis změny a současně i zánik vozidlo oproti protokolu o ekolikvidaci.

Jiínak nechápu smysl tohoto konání nemám-li dostatek financí, tak nekupuji a již vůbec ne nepojízdné auto .Toto bych chápal za předpokladu, že máte prostor, čas na opravy a je to nějaká specialita, raritka, napdal mne třeba Wartburg 311.Pokud budete hledat jistě najdete vozidlo, které má placené eko a je na tzv dojetí a do desetii tisíc. (třeba FB sekce auta do 10000kč)

Když mám na opičku, musím mít i na banány.

jura*
hodnocení

Jasné no, chápu... No jo mladej a blbej, co si koupil vysněný auto, to přiznám bez mučení. Je to stará Corolla, a nekupoval sem ji teď, mám ji už delší dobu, ale peníze proudily jinam. A kámošovi na tom teď končí pojistka tak je potřeba to přepsat hned zítra, takže tak...
Jinak, já na to dělat pojistku nepotřebuji když půjde hned do depozitu, že?

asd1

V depozitu pojištěný být nemusí.

Potřebuješ evidenčku = doprava na STK, pak to prodávající dá do depozita a až v depozitu přepis. Pro vyzvednutí z depozita pak zase doprava na STK, projít technickou a pojistit, až pak jde vyndat z depozita...

Ta ekodaň bude spíš menší položka, pokud nemáš vlastní odtahovku...

hodnocení

1x

Eko se platí při převodu, nesouvisí to s depozitem. Takže budete platit, i když ho nepoužíváte, neprovozujete.

tak jestli se to dá zaplatit až někdy později.***nikoliv, ihned při přepisu.

ahoj*
hodnocení

0x

Možnost je přepsat to na někoho s ZTP, ti myslim ekodaň neplatí, viz zákon.? Nevím přesně.

Jo a konec pojistky nijak s přepisem NESOUVISÍ.

Kdyz se vam to nechce prepisovat tak si zaplatte pojistku na sebe ode dne nasledujiciho po skonceni stavajiciho pojisteni a nemusite deposit resit a ani nyni ten prepis. Vsechno neco stoji

Co vyřeší zápis změny na ZTP? NIC-každý další převod po osvobozeném je ZPOPLATNĚN, jen tím odloží placení ekovýpalného.

Se zbytkem -souhlas!

paveldvorak

Existují i další možnosti osvobození, o kterých jsem psal níže, ale pan Cukrár mé příspěvky z nepochopitelných důvodů systematicky maže

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]