Nejste přihlášen/a.
Jasně, že povinné ručení lze ukončit, minimálně k výročí pojištění.
Ale je třeba více informací. Vy jste tedy majitel vozidla, páč jste ho koupil před 4 lety.
V registru je stále veden prodejce, páč nedošlo k přepisu. Vozidlo je nepojízdné, co s ním hodláte udělat? Ekolikvidaci?
Domluvte se s prodejcem a jeho jménem vozidlo vyřadíte z evidence a přestanete platit pojištění.
Vše je řešitelné...
Kdo je teda majitel, kdo s tím jezdí? pokud jsem to dobře pochopil, jezdíte s nepřepsaným autem a platítr PR .
Oficiálně nemáte absolutně možnost cokoli dělat, neoficiálně pokud přestanete platir PR ozve se ( za pár let) ČKP majiteli vozu uvedenému v TP se slušnou pokutou. takže zajistit majitele uvedeného v TP a přes něj vyřadit z evidence
Jste oficiálně zapsaný v TP? Pokud ne, pokuta jde na majitele ( pozor ČKP v tom má docela chaos)
Docela by mě zajímalo, jak by ČKP řešila neplacení pojistky v případě že majitel v TP je již delší dobu po smrti a nový majitel prostě neplatí
...není majitel ...sám píšete, "Má nepojízdný vrak," myslíte tím kupce?
fakt? Ale tazatel přeci píše: "před 4 roky jsem zakoupil auto" Takže prodejce má peníze a kupec auto. nebo že by měl prodejce jak peníze, tak i auto?
Jirib ale majitele neurčuje zápis v registru ale Kupní smlouva, popřípadě pak soud . Nepleťte si to z CKP pro ckp je jednoznačně pak majitel osoba v registru, ovšem pokud tato doloží KS že není majitel, CKP toto uzná a obešle osobu dle KS nikoliv dle registru!
Mě by zajímalo,jestli teda může s KS nechat vozidlo sešrotovat a pak odhlásit z registru.Potom zrušení PR by neměl být problém.
Na portálu dopravy, přihlášením např, bankovní identitou zjistí každý, kolik a kterých aut má na sobě napsáno...Pak stačí postupovat podle zákona, evidenční úkony řeší zákon 56/2001 Sb., §8, pokud přepis neproběhl v 10-dení lhltě tak a §8a), Pokud jde o povinné ručení, řeší to zákon č. 168/1999Sb., tam je lhůtě k nahlášení změny 15-denní. Podrobnosti o povinném ručení, o jeho vzniku, zániku, výpodědi atd máte v příloze pojistné smlouvy.
Zákonné povinnosti se vztahují jak k povinnému ručení, tak k přepisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.