Dokazal by mi nekdo rict, jak je uchycena trubka vedeni chladici kapaliny k bloku motoru? Je tam nalisovana? Jde mi o to, jak je narocne tuto trubku vymenit kdyz mi ve spoji uchazi chladici kapalina. U jeste jedna otazka, pri teto zavade je nutne menit celou truvlbku nebo stsci vymenit nejake tesnici krouzky jestli tam nejake jsou? Dekuji za rady. doplněno 02.01.23 15:57: Jedna se o golf iv 1.9 tdi 81kw
Pokud je tam takováto koncovka (jen princip segerovky, ne díl na obrázku), tak ten drát se povytáhne plochým šroubovákem tak, aby se zaaretoval konci do předpřipravených drážek na přírubě koncovky. Nebo ho lze i kompletně vytáhnout.
Pak už je to jen o nasunutí a drží to na tření O kroužek, který pro zpětnou montáž je vhodné něčím neagresivním namokřit (sliny).
Taky je možný, že tu trubku v bloku motoru drží jen ty praporky na trubce po její délce připevněné mechanicky k tělu bloku motora. Díky tomu trubka samovolně nevysune z díry v bloku na jejím konci.
Takže po kompletním odstrojení trubky hadic a šroubků uchycení je jen nasunutá volně v bloku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.