Nejste přihlášen/a.
Podle financí. Pokud máš 10tis. tak ti doporučím Š120, Pokud 50tis. Favorita , 50-100tis. Felicii atd.
Cizí auta pro nesolventního jsou riskantní , to mi věř! ahoj
looooooooool prej 50tis. do favorita a až 100tis. do prohnilý felcky ...
jako za 20 můžeš mít BMW E30 318i - 1.8 motor ... spolehlivý auto, když nejezdíš jak kretén tak stejná spotřeba jak v papítáku (forman stříkačka, o karbecu ani nemluvě) ... vím o čem mluvím, měl jsem možnost porovnat a sám budu BMW kupovat.
Dílů je všude plno ... málo elektroniky, ale vyspělost dílenského zpracování. ŠKODU bych si roozhodně za takové peníze nekupoval. Tyto auta nejen, že nejsou bezpečná, ale i nechutně předražená v poměru s jinými značkami ve stejných letech výroby
Pro konkrétního tazatele už asi nebude odpověď aktuální, ale snad pro někoho dalšího. Všechno je o penězích a o servisu, pokud jsi schopněj si udělat hodně věcí sám tak si kup cokoli, pokud budeš jezdit s každou prkotinou do servisu tak tě vyjde draho i škodovka. Zkus se podívat do ceníku náhradních dílů některých dodavatelů (Štang, auto kelly, autobenex, atd.) a porovnej si ceny. To že je to škodovka neznamená že je hned všechno levný, v případě felicie se kterou mám zkušenost je levnost dílů relativní a hlavně jejich spotřeba... Přítelkyně má Citroen Saxo a ceny dílů jsou zanedbatelný. Má najeto (dle tacháče) 120 tis a dělaly jsme brzdy zadní, teď mě čekají kotouče a destičky přední (díly tak 1500). Nová poloosa stojí 1600 a přední ložisko i s prací 1500, auto jezdí jak drak, žere jako každý jiný a nerezne. Navíc jsou podobný auta za dobrý ceny (cca 20 a víc tis), jsou pohodlnější než škodovky a mají bohatější výbavu... Jako měřítko pro rozhodování bych taky bral kolik aut daného typu se u nás prohání po silnicích, dají se pak snadněji sehnat díly na vrakáči. Obecně se přiláním k tomu co zmiňoval někdo přede mnou, vezmi se sebou někoho kdo autum alespoň trochu rozumí, pořádně si ho projeď, vyzkoušej řízení, brždění, hodně ho poslouchej, různé klepání, vrzání atd. Jako nejmenší vadu ber různé odřeniny, na to soustředí většina lidí ale to nejezdí, technika je důležitá (a drahá ...-)
Hodně zdaru při hledání "ideálního" vozu
Ale chce to spěchat a dlouho se nerozhodovat.Brzo nabude platnosti vyhláška o převodu starších automobilů a ta vymaže všechny spekulace o tom:
Koupím staré auto,naučím se s ním jezdit,otluču ho a honem prodám.Teď se za tento převod bude platit podle návrhu zelených až 5000.-
JABRAKA
Ahoj, mrkni na stránku Sbazar.cz , najdeš to na Seznam - bazar - auta - a už můžeš hledat něco podle svých možností, jsou tam zajímavé nabídky ojetin za rozumné ceny.Doporučuju koupit něco s LPG, velice ekonomické, a taky doporučuju ěkodovku 120, spolehlivá, minim.náklady na provoz a díly, kdyby se tam našla nějaká s LPG, tak neváhej.
Tak to je super. Jakmile se někoho zeptáš na radu, jaké auto koupit, začnou se předhazovat značky a sumy, schávlně kdo koho trumfne. Jak kohouti na bojišti. Řešila jsem podobný problém, potřebovala jsem auto do práce, na nákupy , aby moc nežralo, aby se s ním dobře parkovalo, aby mě tolik nebolelo, když mi ho někdo někde odře.Manžel je automechanik, takže asi autům i trochu rozumí a z Německa mi přivezl Peugeota 106 v naftě, i s převodem to vyšlo asi na 40 tisíc. Za rok jsem na něm najela 25 tisíc km a měnil mi jenom olej a tlumiče na 5 dveře. Žere kolem 5-ti litrů, ale na spotřebu nejezdím. Pro mě stačí, ale je fakt, že v něm jezdím sama. Jinak máme rodinné auto. Každopádně by bylo určitě fajn, vzít si sebou někoho, kdo autům rozumí. Přeju šťastnou ruku.
A co jineho nez znacky a sumy by se melo predhazovat? O to prece jde. Znacka vypovida o kvalite a suma o vsem ostatnim. Samozrejme, ze pak zalezi na konkretnim kusu a stastnej ruce pri koupi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.