Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnitřní zamlžení světel

Od: jarin* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

měl bych dotaz. Včera jsem si dával na světlomety UV ochranu od Sonaxu - toto ahifi.cz/... a vše ok.

Ale dnes ráno jsem přišel k autu a všiml jsem si na spodní straně trochu zamlžených světlomětů, pravý víc, levý jen decentně. Měl jsem strach, že to nějak zmatnělo vlivem té keramiky. Hadrou z mikrovlákna to nějak utřit nešlo. Pak jsem si všiml, že to pravý světlo co bylo zavlžený víc tak dokonce bylo orosený zevnitř.

Během dopoledne za jízdy to nějak nezmizelo, ale to je asi tím, že když je hezky tak jak dneska bylo, tak jezdím na parkovačky, když bych pustil klasický potkávačky, tak by se to vlivem tepla z halogenek vypařilo?

Když si člověk rozleští světla a za dvě měsíce použije speciální ochranu aby mu to vydrželo, tak tohle nechcete fakt druhej den vidět.

Možná je to vlivem počasí, ještě zmíním, že auto skoro 3 týdny stálo na parkovišti..ale to asi na to vliv nemá :D

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To bohužel není neobvyklé.. Vzdušná vlhkost ve vzduchu je a s teplotou se sráží. Čím je světlo "průhlednější" tím je to bohužel více vidět. Nedávno jsem se na to díval u kamaráda na úplně nové Škodě Karoq... Když byla světla žárovková, tak tam přeci jenom snaha se vysušit při rozumném utěsnění světla přívod/odvod vzduchu se obvykle zadaří. Ale u LED světel nevím...

hodnocení

0x

Zřejmě tam bude nějaká netěsnost, kterou se dostává vlhkost dovnitř.
Není od věci projít si světlomet i spáru kde je slepený, stačí prasklinka. V tom slepeným spoji to človět ani neodhalí.
Já si vzal průhledný silikon a lehce to omáznul prasklinky i spoj.
Od té doby mám pokoj.
Jinak vytáhnout žárovku a fénem opatrně vysušit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]