Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvere nejdú otvoriť zvnútra

Od: laco odpovědí: 9 změna:

Dobrý deň.

Na mojom Forde Mondeo MK4 mám počas mrazov problém s otváraním dverí u vodiča zvnútra. Všetky ostatné dvere fungujú, ale vodičove nejdú otvoriť. Určite to bude mať niečo spoločné s mrazom. Po dlhšej jazde, keď sa vzduch vo vnútri ohreje, už totiž otvoriť idú. Viete mi dať nejaký tip, ako to vyriešiť? Je to nepríjemné, keď musím vystupovať cez dvere spolujazdca.

Ďakujem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A nepovolí zámek nebo jsou přimrzlé? Zámek promazat,gumové těsnění kolem dveří namazat-silikonovým olejem

laco
hodnocení

Nepovolí zámok. Pri otváraní zvnútra ťahám úchyt takpovediac naprázdno.

ulkj
hodnocení

0x

Rada k vystupování:

Když jdou dveře otevřít z venku (píšete, že nejdou otevříz z vnútra), tak stáhněte okno, vystrčte ruku ven, otevřete dveře a okno zavřete. Je to jednodušší než přelézat přes sedadlo spolujizdce.

Tím zároveň zjistíte, kde je mechanizmus otevírání zamrzlý. Jestli jdou otevřít z venku, tak je zamrzlý jen mechanizmus uvnitř, ale ne zámek.

laco
hodnocení

Ďakujem za tip, ale to som skúšal.

Tiež mi pri prvom prípade napadla táto verzia, ale pri mínusových teplotách je zamrznuté aj okno a nejde dole. Tým pádom ruku vystrčiť neviem. Takže to bude zrejme mechanizmus, ako píšete. Dá sa s tým podľa Vás niečo spraviť?

ujkl

Podle toho, co píšete dál, to vypadá na velkou vlhkost, nebo natečenou vodu na plastovém obložení dveří. Asi by to chtělo tapecírunk demontovat a vysušit.

Kdyby byl zamrzlý zámek, tak by dveře nešly otevřít ani z venku. Vlhkost uvnitř dveří pravděpodobně způsobí, že táhla k zámku přimrznou k plastovému obložení.

Pokud by jste to rozebral, tak by určitě bylo užitečné, táhla přikrýt plastovou fólií (igelitem), aby se na ně voda, která protoče kolem okna, nedostala. A při té příležitosti to také promazat.

hodnocení

0x

A v momentu když nejdou zevnitř a vystoupíte přes spolujezdce-jdou tz venku tyto otevřít?

laco
hodnocení

Áno. Ak vystúpim inými dverami a dostanem sa k dverám vodiča, viem ich zvonku otvoriť.

Máte to nějaké záhadné a nelogické, stejné jako to měla synovo P106- oboje zadní boční na při teplotách od asi +5°c se zvenku imzevnitř blbě zavírali-zámek promazaná a suchý.Nikdo na to nedokázal čím by to mohlo být Přední a kufrové OK , levé a pravé zadní zlobily.

janna*
hodnocení

0x
Mám rovnaký problém, len stým rozdielom že akonáhle vypnem motor tak dvere môžem normálne otvoriť aj z vnútra. Problém je len pri naštartovanom motore

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]