Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak s vozíkem 30 let po smrti majitele

Od: fibi® odpovědí: 13 změna:
Máme v garáži vozík za auto který patří otci a ktery je ale zároveň 33 let po smrti. Bohužel se tehdy zapoměl dát do dědického řízení, existuje možnost jak ho přeregistrovat na mě jako syna po takové době? Pojištění se doteď stále platilo.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

existuje možnost jak ho přeregistrovat na mě jako syna po takové době***Ano, existuje legální a levné řešení, obrátite se na notáře, aby otevřel dědictví a vozík tím dodatečně protáhl.

Jiná cesta není.

hodnocení

Díky moooc
paveldvorak

to placení povinnného ručení, to je v dané souvislosti skutečně důležitá informace*smich*

paveldvorak: Je. Protože dokud do toho nikdo nebude štourat, tak je vozít stále "legálně" provozuschopný. Povinné se platí, STK projde. Víc nikdo neřeší.

Taky takový jeden mám.

vždyť dosud s ním normálně jezdili, platili pojištění, ale teď to chtějí jen převést na syna...

Když jsme na to narazili.. Podléhá vozík ekologické likvidaci při vyřazení? Není to motorové vozidlo,tak by neměl,ne? Máte někdo zkušenosti?

Zkušenost nemám, ale tady píšou, že nepodléhá.

Podléhá vozík ekologické likvidaci při vyřazení
Přívěs se ekologicky nemusí likvidovat.

30.12.22 07:30
Díky .
paveldvorak

Šťourat do toho budu já...co myslíte, jak dlouho se archivují texty usnesní soudů nebo notářů? 10 let? 15 let? 20 let? 25 let? 30 let? Jaké jsou tam skartační lhůty? Pokud doma nanajdete originál s vyznačním právní moci, může se stát, že v evidenci bude k dohledání pouze číslo jednací a věc, což je v podstatě jen označení obsahu dokumentu...samotný obsah - dokument tam fyzicky nebude, protože byl dávno skartován...Před 33 lety se takové usnesení psalo psacím strojem přes průklepák...to vím bo mám jedno 25 let staré doma...text není uložen v žádném počítači , pokud ty staré papíry nikdo nedigitalizoval (nenaskenoval).

Tak Milane, jak to bude v praxi s tím otevíráním? :)

Otevřou se zažloutlé desky a vezme se zažloutlý papír a buď na něm bude potřebný text..anebo se najde osoba vlastnící psací stroj.. Nejlépe Consul..Jeden mám doma,kdyby někdo potřeboval
Tak věř tomu, že to někdo digitalizoval. Je hned několik firem, které jsou zaměřený čistě na digitalizaci dokumentů a nejenom v soukromé sféře. Dokonce i národní knihovna digitalizuje všechny knihy.

Pane Dvořáku, jelikož jste nepoužil ten hanlivý smailík, rád Vám odpovím z vlastní zkušenosti. Moje příbuzná zemřela v roce 1934(5), v roce 2004 se zjistil po ní část majetku, který neproběhl dědictvím v uvedeném roce a na sklonku roku 2004 jsem byl obeslán se sestrou, abychom se dostavili na projednání dědictví po příbuzné, kterou jsem znal jen z vyprávění.

Představte si, že našli staré dokumenty, vyřešilo se i pole, a já mám prachy za pronájem.

Tak to bude s většinou dodatečného dědictví. Dále jsem přesvěčen, že pokud by se opravdu "nenašlo" původní dědictví, soud by rozhodl klidě i o vozíku. Páč kdybyste Vy byl soudce, tak určitě víte, jak rozhodnout.

Přeji klidného silvestra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]