Prodal jsem auto a kupec ho neprepsal a vrátil mi po x době jen SPZ a TP
Od:jakodpovědí:43změna:
Dobrý den prodal jsem auto cikánům, ti ho samozřejmě neprepsali a jen mi donesli SPZ a TP ať dám značky do depozitu. Auto je nejspíš někde rozebrané a stále je na mě napsané. Značkami do depozitu se situace vyřeší jen na chvíli, poradíte mi někdo prosím jak mám postupovat abych se zbavil toho ať už auto na mě není napsáno? Mockrát děkuji samozřejmě vím že sem blb a měl sem si přepis pohlídat ale teď už je pozdě.
Pokud máte doklady a značky, jste na tom lépe, jak mnozí před Vámi.
Hned první pracovní den, dojděte na evidenci vozidel a značky uložte do "depozita". Po 12 měsících si splňte povinnost a sdělte, že vozidlo je uloženo u Cikána, které auto koupil.
Nebo zahajte dlouhý soudní spor, který určí, kdo je současný vlasník vozidla. Pak lze pokračovat dále..
Co si vyberete?
jak
Mám i vlastně papír že auto bude do 6 měsíců sešrotováno
paveldvorak
máš i papír, že jsi dlužníkem ČKP...podle smluv je za cca 6 měsíců odpovedný divo a za zbytek ty sám...mysím že pokud to dá ČKP exekutorům utratíš vše co jsi za auto dostal a ještě si připlatíš
Pokud má i divo stejný papír o tom,že auto bylo po 6 měsících vráceno , s tím, že to prodávající podepsal, bude ten soudní spor zajímavý...
jak
Nejsem dlužníkem hned jsem to zaplatil. Samozřejmě vše co mi přišlo mám , oni s tím nejdříve přijdou ve formě dopisů a pokud se to hned zaplatí co chtějí žádný exekutor do toho prsty nestrka, samozřejmě vše musí být uhrazeno 14 dní od převzetí zásilky . Hned jsem tam volal a vše uhradil
Mám i vlastně papír že auto bude do 6 měsíců sešrotováno
Ale to Vám je k ničemu. Jen uložte značky a bude klid. Nic jiného neuděláte.
jak
Ok uložíme značky . Rok počkám , úřad se pak ozve sám? A potom roce tedy řeknu že ho má on s kupní smlouvou atd ano? A během toho si rozbalim a zaplatím pár dopisu jen tak .
Ok uložíme značky . Rok počkám , úřad se pak ozve sám?***Úřad se sám neozve, Vy musíte konat.
A potom roce tedy řeknu že ho má on s kupní smlouvou atd ano?***Vozidlo je uloženo tam a tam. A během toho si rozbalim a zaplatím pár dopisu jen tak .***Jaké dopisy myslíte?
jak
To už byl jen dodatek že mezi tím mi přijde od ckp že dlužím za pojistku .
jak
A jak vozidlo je uloženo tam a tam? To já vůbec nevím kde je jediné co můžu říct že dle smlouvy bylo prodáno mu a co s nim je nevím
Tak čkp doložíte věrohodně, že vozidlo vlastní pan Cikán.
jak
To je ironie? Je nic nezajímá . Já se toho chci už jen zbavit , počítám s tím že zaplatím dost za pojistku atd co se týče me chyby jen už to potřebují nějak skoncovat. Takže v nejbližším pracovním dnu jdu na depozit a zatím nechám tak
Pořád čekáte kouzelnou radu..Ta ale neexistuje! Jako adresu místa,kde se auto nachází po roce na depozitu nahlasíte adresu,kterou vám cikán napsal do smlouvy (mimochodem to čp.neexistuje,nebo je neúplné).. Jiná varianta řešení prostě neexistuje..
cituji : "To je ironie? Je nic nezajímá . Já se toho chci už jen zbavit , počítám s tím že zaplatím dost za pojistku atd co se týče me chyby jen už to potřebují nějak skoncovat. Takže v nejbližším pracovním dnu jdu na depozit a zatím nechám tak" Ne to není ironie. Máte písemnou KS? výše jste psal že ano, tak datem prodeje-podepsání KS a úředáním kupní ceny a klíčů dokladů vozidla NEJSTE vlastník a nemáte k vozdlu žádnou povinnost-kupní smlouvou (KOPIÍ !) doložíte CKP že nejste vlastník -dál budou vymáhat od kupujcího.PS ještě může nastat pro Vás postih (nevím co jste sepsali o vrácení, ale pak Vás klidnně může dle okolností zažalovat že znemožnujete kupujícím nakládaní s vlastním majetkem-tím že dáte do depozitu .Tedy pokud bude ještě větší vykuk než si myslíme! Jo a ještě můžete dostat pokutu až 50 000kč za nepřepsání v zákonné lhůtě.-ale to už jsou hodně velkoé spekulace! Takže HNED ZÍTRA na úřad, odbor doprava evidenci MV a vyřadit z provozu a pak až se opět opzve CKP tak doložte kopií KS, že nejste vlastník.
Zkusil jste prohledat poradte? ASI ne , pak byste našel radu.
Donutit osobu jež jste prodal auto, aby Vám dodala ekoprotokol a s tímto zapsat ZÁNIK nebo aby Vám dodal protokol z EvK a s tímto pak přepsat.. Nebo za sebe podat ŽÁDOST Změny s tím, že se dotyčný (kupec vykuk) dostaví později s protokolem z EvK.
Další nelegální rada, porušující pravidla Poradte, je dojet ke kupujícímu a třeba mu vymlátit teletinu !
Ještě doplním jem krapet málo řešící Váš problém-VYŘAZNÍ vozidla z provozu (depozitmáte REZ a doklady takl jednejete. Máte tu málo rad?!Jestli ano, pak je cokoliv radit víc zbytečné!
Nevymýšlíte si? Slehla se zem,kdy? Po prodeji? Vždyť píšete, že vám donesli *ikáni značky a TP... To už je samo o sobě zázrak! Ještě to mohli donést cestou z práce To máte veliké štěstí, že jste narazil na tak "slušné lidi". Dejte to do toho depozitu,jak vám ti slušňáci poradili.Určitě to opravdu ekologicky zlikvidovali, já jim věřím..Ti přece nenechají někde něco ležet.. železo obzvlášť! Buďte v klidu
jak
Ano chápu zní to jak kdybych si vymyslel ale grilování jsme zrovna měli jsme menší akci na zahradě když do toho on volal že přijede, přiběhl s SPZ a tp řekl že auto přestalo jet týden po koupi a že se ho zbavil a ať dám SPZ do depozitu a už jsem ho neviděl , bylo to v létě a my pak práce dovolená a mně to úplně vypadlo z hlavy a teď to řeším . Ok daň to tedy do depozitu ale na internetu píšou že to tam může být jen rok a pak se musí znova depozit prodloužit ale už s tím že už je i zajímá kde vlastně auto je a proč to tak je a bla bla?
jak
Přesně to tam píší takto : Vyřazení vozidla z provozu je dočasné na dobu maximálně 12 měsíců. Po uplynutí jednoho roku ho můžete znovu obnovit, ale pak již máte povinnost dokládat, kde se vůz nachází a jaký je účel jeho využití. Pokud tak neučiníte, hrozí vám až padesátitisícová sankce ve správním řízení.
"bylo to v létě " teď je zima,tj cca4-5 měsíců, doposud jste to neřešil tak klidně plaťte PR nebo jak to máte s PR a pokračujte v NEŘEŠENÍ . ono to nakonec nějak dopadne!PS toto mi udělattak jej nIKAM nepustím a HNED na místě-grilovačka negrilovačka- řeším!
Jinak po 12 měsících kdy bylo vozidlo vyřazeno z provozu jen nahlásíte-je tam a tam a čekám na zlaté díly , nebo nevím kde je a co se s ním děje a tím prodloužíte.
jak
Ano ale jak už jsem psal vím moje chyba nemělo se to takhle stát , nicméně se to vrátit nedá a musí se to vyřešit , tak jsem psal o radu co teď ne o moudra co sem měl . Máte pravdu podělal sem to
Toto se díkybohu nebo pro hlupáky žel nestane! Jinak možnost jsem Vám napsal už v prvním příspěvku, tak si to laskavě přečtěte a další stejné rady vyhledejte zde na poradte. (je to tu 2x až 3x do měsíce jak asi nesvéprávní lidě věří cizí osobě víc než sobě a pak pláčí! )
Jak jste to auto vlastně prodal? Máte v ruce aspoň nějakou smlouvu o prodeji? Každopádně mslm, že máte problém, velký problém. Je to auto ještě pojištěné?
doplněno 26.12.22 18:20:
Mazec. Takže jste auto prodal a potom převzal podle těch papírů zpět. Čistě hypoteticky, samotného mě zajímá, jak by to vypadalo kdyby - jste auto prodal mourkům, po půl roce Vás kontaktovali, že káru vrací, bo vrak. Auto asi zaparkovali za barákem na zastrčeném parkovišti, kam běžně nechodíte a kde ho tenkrát převzali. Vám dali osobně jen noty, neměl jste potřebu auto kontrolovat, bo vrak. Teď to začalo kvasit, šel jste se na auto podívat a ono tam není. Možná ho tam mourci nepřivezli, možná jo a potom ho odvezli, možná ho uklidili technické služby, možná ho někdo ukradl. Auto je třeba najít. Kdo pátrá po zmizelých autech?
jak
26.12.22 09:59
Mám .
jak
Auto pojištěné není ale teď mi přišel dopis že mám zaplatit 4500 už přímo právnicce co vymáhá pojistné za určité obdobi
Upozornění od sys milancukrar 26. 12. 2022 10:21:03
Jelikož je na obrázku spoustu osobních údajů, Vašich i kupce, ve Vašem zájmu jsem obrázky smazal.
A založil si na ještě větší malér že?Má doklady+ RZ od auta, má KS , má "nějaký papír" ža auto bylo údajně vráceno, ten osobně podepsal a pak nahlásí krádež?
Jednask svojí radou porušujete pravidla Poraďte (pravidlo Z7) a jednak radíte hloupost!
Souhlasím, že je to porušení Z7 a že to není zrovna podle "košer", ale taková hloupost to zase být nemusí. Když si tazatel nechá celou hystorku pro sebe, nikde se nebude zmiňovat o nějakém prodeji a vracení auta a čistě nahlásí krádež (třeba včera)... Auto je stále psané na něj, papíry od něj má, že má i RZ nikde říkat nemusí. Já osobně bych to nedělal, protože že se auto (případně jeho díly) někde i s novým "majitelem" časem najde není sice pravděpodobné, ale samozřejmě ani vyloučené. Pak by to byl docela slušný malér.
Já samozřejmě nenavádím tazatele, že to tak má udělat, ale já mám s přístupem plicie své zkušenosti. 2x mi vykradli auto (po prvé včetně dokladů a mobilu) a jediné, čeho jsem se po 14 dnech dočkal byl kus papíru, kde mi oznámili, že případ odkládají. Při tom jsem v 1. případě měl na 99 % jistotu, že zloděj v době oznámení sedí v blízké hospodě. Policajty to vůbec nezajímalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.