Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha zadního stěrače

Od: janos* odpovědí: 6 změna:

Najde se tu někdo, kdo "se vyzná"? – Na VW Bora Variant jsem měnil za nový motorek zadního stěrače. Při opouštění servisu stěrač chodil bezchybně. Následně proběhla jedna krátká jízda, kdy se zadní stěrač nepoužil. Třetí den po výměně jsem usedl do auta, nastartoval a – současně s tím se rozeběhl i stěrač. Bez spuštění páčkou – prostě jen otočením klíčku v zapalování! Přitom předtím byl doběhnutý v krajní pozici, nebyl zastavený uprostřed cyklu.

Navíc se stěrač chová zcela bez pravidel: Necykluje – běží bez pauz mezi setřeními. Nejčastěji provede asi 15 setření (občas méně), potom se zastaví. Zastavuje se v libovolné poloze. Znovu ho uvede do chodu páčka nebo klíček zapalování...

Asi hodinu jsem si se stěračem hrál, ničeho moudrého jsem se však nedopracoval. Spustilo ho každé zapnutí zapalování (rozsvícení kontrolek). S jednou výjimkou: po odpojení a opětovném připojení baterie se stěrač rozeběhl až po zatočení motoru, nikoli pouze klíčku.

V průběhu hodinového zkoušení se jen jednou stalo, že se stěrač sám od sebe vzpamatoval a provedl asi deset normálních setření s normálními pauzami. Po desátém normálním setření se opět bez mého zásahu zbláznil a udělal svých asi 15 setření bez pauz, než se opět zastavil ve svévolné poloze.

Zkrátka chaos a zmatek. Věc jsem prozatím vyřešil vyjmutím příslušné pojistky z pojistkové skřínky a dumám, co s tím dále.

Napadá vás něco rozumného? Máte někdo podobnou zkušenost? Logika napovídá, že snad stěračový cyklovač/relé... Ale projevovalo by se to takto? Způsobil by vadný cyklovač spouštění pouhým klíčkem? Způsobil by vadný cyklovač zastavování v libovolné poloze – tedy nedoběhnutí stěrače do výchozí pozice? Máte nápad?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Koukni na kable do prúchodky do 5 tych dveří jestli neni nákej dolamanej či nemaj popraskanou bužirku a neskratujou mezi sebou
Pak skus pořádně ukostřit celý pátý dveře
A taky už semi stalo na jedný oktavce že to v těch 5tých dveřích chtělo samostatné ukostřit samotnej stěračovej motorek

paveldvorak
hodnocení

0x

napadá mi jediné, okamžitě zajet do servisu a motorek reklamovat

na jedničkové oktávce jsem měnil motorek 3x, všechny koupeny na e-shopech...první tekl ( čína - vrácen) druhý měl hřídelku o půl mm slabší na kterou nešel nasadit sterač ( čína - vráceny peníze ) ..třetí pasoval, netekl a funguje dodnes / čína/...s rekklamacemi a výmeněmai a vracením peněz jsem motorek měnil cca měsíc...

jinak doporučuji díly od prodejce auto štancl...

ahoj*
hodnocení

0x

Zadní stěrač začne stírat, pokud máte zapnutý přední cyklovač a zařadite zpátečku.

Pokud vám to stírá opravdu nahodile, tak to zkuste zachytit na video, jak to stírá a jak vy to máte na palce vypnutý a přední ne stírají, A hurá do servisu k prokázání závady. Nestačí tvrdit, musíte prokázat, takže se vám to video bude velmi hodit.

pokud máte původní motorek, tak si můžete porovnat #dílu Vw

Ale nejspíš to vypadá na nějaký problém v kabelech, je to tady asi nevyřešíme.

Já se setkal jednou jenom s tím, že asi když zamrzla voda, tak se rozpojily hadičky a zadní ostřikovač nestříkal

hodnocení

0x

zdravím...nevím jestli Vám to pomůže...ale kdysi jsem měl Golfa dvojku a taky se mi začal spouštět zadní stěrač -měl jsem ho krátce a byl jsem hodně překvapený-vypadalo to taky náhodně...jak jsem to začal řešit tak se z toho vyklubal problém který jsem si udělal sám---že tou páčkou ovládání se dá zadní stěrač nejen zapnout ale i naprogramovat intervaly stírání...a taky jak jsem nastartoval či zapl klíček tak stěrač po chvilce se zapl..takže jestli to nemáte nějak navolený a chce to jenom zrušit-vypnout ten povel...

hodnocení

0x

Může to být cokoli v systému stěračů a ostřikovačů.Měl jsem Mareu, občas se náhodně (bez páčky) spustily přední stěrače. Měnil jsem motorek, páčky, cyklovač - nic. Čas od času se prostě spustily.

V podstatě po "letech" jsem vyndal časové relé z ostřikovače světlometů, nechtěl jsem, aby mi ubývala voda stříkáním na ně. A problém se stěrači zmizel.

hodnocení

0x

Je to vada motorku stěrače, resp dojezdové čidla.

Osobní zkušenost u novéh motorku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]