Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistovny - vyplaty - pravnik

Od: gubaxan® odpovědí: 12 změna:

Zdravim.

Mame s kolegou autoservis a neustale se na nas obraceji lidi ohledne oprav vozidel s povinka nebo havarka.
Hodně často se setkavame s problemem, že po doloženi všech oprav, faktur a fotek pojištovna vyplaci o hodně meně než oprava stala. Už nas to nebavi a nevime jak to resit...

Nevite někdo o nějakem pravnikovi v Praze nebo kam se obratit s timto problemem? Vim,že jsou pravnici na tohle, jelikož je to časty problem, ale treba nekdo doporuci jiz odzkouseneho.

Nebo nějake jine rady?
Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Pokud opravujete za realne ceny a nenapalite si tam nesmysly navic (nic ve zlem, rada servisu tohle udela), tak se vykaslete na nejake pravniky, vsechno dukladne fotte a evidujte a zakaznikum vtloukejte do hlavy, at jsou v jednani s pojistovnami razni a nenechaji se ojebat. Pojistovny to proste zkousi a vetsina lidi si to necha libit. Kdo ne a da to pojistovne patricne najevo, dostane co ma.
Navic, vas to jako servis nemusi zajimat, nejste smluvni a zakaznikem je ten kdo vam to auto da k oprave. Co nezaplati pojistovna, musi zaplatit on.

ahoj*
hodnocení

0x

A kdo by toho advokáta měl platit, vy? Anebo budete posílat klienty za advokátem, aby ještě mimo vás, tak platili advokátovi?

paveldvorak
hodnocení

0x

celkovou částku za opravu účtujte zákazníkům, oni ať si řeší své vztahy s pojištovnou...

007cz
hodnocení

0x
Jak komunikujete s likvidátorem pojišťovny, předkládám, že vůbec. Pojišťovna se seriózním servisem nemá problém, to platí i naopak.

anoano
hodnocení

0x
… pojišťovny preferuji síť smluvních opraven ( malá domů, čtěte penězovod ), jako nesmluvní budete mít problém vždy. To stejně s opravou rozpočtem, např. oprava rozpočtem 8 000 Kč, ve smluvním servise 23 000 Kč, ve vašem 12 000 Kč, vysvětleno? Jsou to zlo…i.
007cz
Jak funguje ten penězovod?
anoano
… že by smluvní opravna vs. likvidátor? :)
007cz
Smluvní vztah vím co je. Mě zajímá odkud kam vedou ty penězovody, kdo koho a jak okrádá, kdo je zloděj a kdo okradený?
007..Nerejpej do toho. Jak jinak by to asi mělo fungovat..To dojde každýmu,kdo někdy platil nějakou opravu a pak by dejme tomu tu samou opravu měla platit pojišťovna..Hned je tam nějak moc velký rozdíl v ceně..
007cz
Doutnák. Jelikož s tímto problémem pracuji profesně (na straně servisu) téměř denně a jsem si jistý, že ty různé teorie o kartelovém okrádání pojišťovnami nejsou pravdivé, tak si do toho rýpnu. Třeba se dozvím něco nového.
007.. Dobře.. Už budu zticha..Ale napsal jsem své.. Víc se k tomu vyjadřovat nechci..

hodnocení

0x

Ja bych rekl ze hlavni problem je v kalkulaci ceny. Vy jako servis uctujete kompletni cenu oprav vcetne dph (jako zakaznikovy), ale pojistovny vyplaci ceny bez dph a spoluucasti (u havarijka)

Ja jako zakaznik co hleda opravu to resil vzdy takto. Nechal jsem si v servisu napsat predbeznou kompletni cenu oprav (nabidku) a rekl jim at to trochu nadstreli tim ze napisou nejake kusy original co maji cenu i 2-3x vetsi nez druhovyroba. Cast jsem si nechal opravit u nich a zbytek jsem si udelal sam (kde to byla vymena pristupnych dilu) za polovic. Samozrejme jsem mu z toho hodil jeste nejakou korunu bokem. Pojistovne jsem nasledne poslal nabidku z toho servisu. Ta vyplatila cenu bez dph a pripadne spoluucasti. Ja vydelal, servis vydelal a pojistovna me nezajima.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]