Nejste přihlášen/a.
Zdravim.
Mame s kolegou autoservis a neustale se na nas obraceji lidi ohledne oprav vozidel s povinka nebo havarka.
Hodně často se setkavame s problemem, že po doloženi všech oprav, faktur a fotek pojištovna vyplaci o hodně meně než oprava stala. Už nas to nebavi a nevime jak to resit...
Nevite někdo o nějakem pravnikovi v Praze nebo kam se obratit s timto problemem? Vim,že jsou pravnici na tohle, jelikož je to časty problem, ale treba nekdo doporuci jiz odzkouseneho.
Nebo nějake jine rady?
Děkuji
Ja bych rekl ze hlavni problem je v kalkulaci ceny. Vy jako servis uctujete kompletni cenu oprav vcetne dph (jako zakaznikovy), ale pojistovny vyplaci ceny bez dph a spoluucasti (u havarijka)
Ja jako zakaznik co hleda opravu to resil vzdy takto. Nechal jsem si v servisu napsat predbeznou kompletni cenu oprav (nabidku) a rekl jim at to trochu nadstreli tim ze napisou nejake kusy original co maji cenu i 2-3x vetsi nez druhovyroba. Cast jsem si nechal opravit u nich a zbytek jsem si udelal sam (kde to byla vymena pristupnych dilu) za polovic. Samozrejme jsem mu z toho hodil jeste nejakou korunu bokem. Pojistovne jsem nasledne poslal nabidku z toho servisu. Ta vyplatila cenu bez dph a pripadne spoluucasti. Ja vydelal, servis vydelal a pojistovna me nezajima.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.