Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytne mi tmel na americkou pásku?

Od: jarin* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

stručná otázka. Chytne mi karosářský tmel na americkou "textilní" pásku?

Bude to držet, nebo odpadne v momentě vlkhosti?

Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Skor chodte cestou sklolaminatu, cize epoxid na obruseny a odmasteny, hrdze zbaveny kov, prekladat sklenenou tkaninou. To tie 2 roky vydrzi.

jarin*
hodnocení

Hmm, já právě doufal a myslel, že tyto přeměňovače rzi se dají nanést na rez jako takovou, do které se to vpije a tu korozí zastaví, takže se to nebude zhoršovat. Brousit se mi nic nechce. :D

Korozi zastaví speciální laky. Zde na poradně se to probíralo několikrát, tak si to najděte. Na ty laky po zaschnutí můžete nanášet barvu nebo laminovat.

hodnocení

0x
V tomhle počasí odpadne určitě! Sežeňte garáž,kde se topí a nechte to vyschnout..A tmel pak taky..Jinak je to o ničem.Ikdyž možná stačí počkat pár dní..Kolem poledne bude cca 15stupňů..A třeba to vyschne..Chcete zakrýt korozi? Chvíli to možná držet bude..Ale ne dlouho..Jinak počkat na jaro nebo ta garáž;)
jarin*
Zakryt korozi a hlavně zapatlat díru v prahu. Na stedry den má být nejtepleji ale pořad jen 8 stupňů.
Jestli je to auto na dojetí,tak koupit montážní pěnu (existuje i pro zimní zpracování) Co vybublá se pak uřízne a na to teprve kyt..tmel.. Lepší než páska.. Ohřát (vysušit)to můžete horkovzdušnou pistolí nebo plynovým hořákem..
jarin*
Je to auto na dojetí co dojizdim 6 let. Ale chci ho mít poslední dva roky - čili poslední technická.
No montážní pěnu jsem zvažoval ale prý na sebe hodně váže vodu a zhnije to pak ještě rychleji.
Muj plán to bylo vzít to nějakým zastavovačem koroze, vnitřek vystrikat nějakým multifunkčním olejem a zalepit to páskou přes mamuta. Samotná páska tam držet nebude. A pak to případně vzít tmelem.
Tak to si promeškal..To se mělo udělat za tepla.. Teď jestli chceš jezdit a zakrýt to,tak udělej co jsem psal.. Vše ostatní je teď škoda materiálu..A tou dírou tam teď vlhkost nejde? Pěna už tomu neublíží víc než to je teď.. Dá se pak vydloubat a opravit to pořádně.. Hlavně si hlídej nosníky, ať se to někde nezlomí..;)

Doporučuji na montážní pěnu zapomenout! byť by byla zimní když je třeba , děláme s ní i v minusových teplotách, žel trvá dllouho zatvrdnutí ! Pokud pěnu, tak maximálně studniční . Ale jen tak mimo soutěž-nebylo by lepší navařit kousek IPA pásu případně s alfoliíí? Je to hned a při troše zručnosti bude stačit stříknout jen nějakým sprejem dle barvy prahu?!

Ještě je varianta "celoroční".. Vzít kus plechu.. třeba hliníkový ze střechy -snadno se tvaruje..Pak vrtačka a nýtovací kleště s trhacími nýtky.. Řešení do každého počasí;)

PU pěnu klidně použijte, že na sebe váže vodu je nesmysl, a na té pěně přece budete mít tmel nebo nátěr, takže voda se k ní nedostane. Vhodnější pro tyto účely je nízkoexpanzní pěna, jelikož je odolnější a pevnější.

orione pletet se je nasákavá a divil byste se kolik když bude ve vlkhku nasjaze vody! a i když to přetmelí-teď, v zimě to jistě bude 100% udělané že nenasákne nic. Jestli tomuto věříte věřte ale tím to stejně nanabyde toho, že to bude pravda-vlhko se do prahu ata dostane VŽDY i když jsou nové ocghránění proti korozi-s tím opravdu nic neuděláte.záleží jen na té ochraně proti korozi a zde ji to velmi podpoří!

PU pěna s uzavřenými buňkami není nasákavá, to je nesmysl. Vždyť se z této pěny dělají různé izolace, a to i vůči vodě. Přečtěte si prvních pár vět třeba na tomto odkazu:
tvi-pur.cz/...

tvl ale asi bude kupovat nějkaké speciální pěnu ale OBYČEJNOU montážní (asi zimní pěnu) a navíc možníá nenasákně tolik i ta ale když je odřízně přebytek tak ten určitě nenasákne?! nepiš zde o speciální ale běžných mataeriálech..ale s tebou nemá cenuá diskutovat.nejsi odborníák s kanceláře? odpovídá to tomu, že nevíš jaká je realita .

tvl, hlavně klid a zhluboka dýchat. Ta pěna je speciální jen v tom, že se používá na něco jiného, vlastnosti má velmi podobné jako ta montážní. Hele diesele, věř si čemu chceš, nebudu tě přesvědčovat, píšu to ostatním, aby nevěřili nesmyslům.

Kuokám dnes je tu spousta ... nevím jestli vůbec má cenu rady takových ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]