Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém při převodu/přehlášení auta

Od: farey* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám poměrně komplikovaný problém. V roce 2005 jsem koupil auto, původní majitel jej odlásil a přihlásil na mé jméno. Já jsem jej už ale nedohlásil na své jméno, takže je de-facto v polopřevodu na mě. V roce 2006 jsem auto prodal dál s tím, že ke smlouvě je připojena plná moc pro převod automobilu (změně provozovatele). Bohužel, nic takového nový majitel neprovedl a od té doby je auto stále v polopřevodu na mě, není pojištěné a jsou s ním pouze problémy. Když jdu na dopravní, chtějí po mě technický průkaz, značky apod. které už samozřejmě nemám. Chci proto požádat o radu jakým způsobem by bylo možné se zápisu vozidla na mé jméno v registru zbavit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

stačí abyste měl kupní - prodejní smlouvu, s tím komu jste prodal vozidlo. O více se nestarejte, nic vám nehrozí.

Nebo čeho se bojíte?

ICQ 55180641

doplněno 14.06.10 15:40:

důležitá otázka, máte kupní (prodejní) smlouvu, že jste vozidlo prodal?

Pak je vše v pořádku a nic nehrozí, pokud budete jednat správně.

doplněno 14.06.10 19:33:

tak buďtě klidný, páč když máte kupní smlouvu již nic Vám nehrozí. Vše je na novém majiteli.

farey*
hodnocení

jde mi o placení povinného ručení, minulý rok to měnili a jsou tam pořádné sankce co vím. problém taky je, že s minulým majitelem už se nedá spojit, aby se to na něj "doregistrovalo" - on to auto nechal stát jako vrak někde v Hradci, momentálně zjišťuju co se s ním stalo, zda bylo např. sešrotováno apod.

farey*
hodnocení

ano, tuto smlouvu mám. není to nijak zvláštní právnický elaborát, vznikala takříkajíc na koleně přímo při prodeji, nicméně jsou tam uvedeny všechny důležité údaje (jméno kupujícího, adresa, rodné číslo), předmět prodeje atd. můžu se zeptat co to tedy znamená "jednat správně"?

farey*
hodnocení

dobrá, děkuji za odpověď. přeci jen se ale chci zeptat zda existuje nějaká možnost jak auto vyřadit z registru, resp. zbavit se jeho vazby na mé jméno? např. pokud by byl jakožto vrak zlikvidován?

ferey, neexistuje slovo nejde, ale již ne legální cestou. A za penízky...(ne moc)

jmlcoch*

Dobrý den. Problém v tom vidím... přišlo mi také předvolání, že někdo byl zastaven PČR a neměl doklad o pojištění.

Vozidlo Renault 25 RZ: ...dle výpisu z registru vozidel je provozované na Vaše jméno a tudíž budete vždy kontaktován jako majitel.
Vozidlo je nepojištěno, a tudíž související nepříjemnosti a dokazování... Příspěvek do garančního fondu ČKP činí 70 Kč/den.
S výše uvedeným vozidlem byl kontrolován Policií ČR řidič pan ...bytem ... Ve Vašem zájmu kontaktujte tohoto pána a vozidlo přepište na registru vozidel na nového majitele.

u mne je komplikace obdobná - prodal jsem v r. 2008 vozidlo a dal (v sobotu odpoledne) pánovi zelenou kartu na dojetí. Jelikož to byl muzikant a z vedlejšího města, znal jsem jeho zaměstnavatele, dal jsem mu plnou moc k přepisu vozidla. Sám mám jen kupní smlouvu na tohoto pána bez konkrétní adresy - prostě jen Slováček, Kyjov - tento pán zřejmě nějakou dobu jezdil a pak vozidlo prodal někomu dalšímu. Ten byl aktuálně zastaven policií, a já jsem stále majitel vozu!

Původní kupující byl vyhozen, nemá f-ční telefon, odstěhoval se! nový vlastník nemá aktivní telefon, PČR mi sdělila jen jeho adresu - není k zastižení.

Nemůžu vůz přepsat, nemůžu ho pojistit (aby nenaskakovalo penále), můžu se jen modlit... nebo ne?

prosím o radu. Díky!

milý jmlcoch, vy se plete v jedné důležité maličkosti. "...a já jsem stále majitel vozu!"

N E J S T E M A J I T E L. Vy jste vozidlo již dávno prodal, vy nemáte žádné páky na to, abyste donutil někoho něco konat.

Uschovejte si onu kupní smlouvu a tu musíte ukázat, že již nejste PRÁVNÍ majitel.

ICQ 55180641

cyril*
hodnocení

0x

Registrací na nového provozovatele a vlastníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]