Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Focus mk3 kdy měnit rozvody

Od: hanesz odpovědí: 3 změna:
Zdravím pánové,
mám vozidlo Ford Focus mk3 rok výroby 2012. Nejsem prvním majitelem vozidla a zajímalo by mě, zda byly již vyměněny rozvody, jelikož mám najeto 194000 km. K vozidlu nemám žádné záznamy. Pozná zkušený mechanik, zda rozvody byly nebo nebyly vyměněny?
Nevíte někdo, jaký je servisní interval jejich výměny u tohoto vozidla?
A dokážete odhadnout kolik to může stát?
Díky za info

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vinc
hodnocení

0x
Tak kdyz neznate jestli stav km sedi radsi bych ty rozvody bejt vami udelal.Ja kdyz kupuji auto tak radsi delam vzdy rozvody.Rozvody by se meli delat po 90 tisic km menit.

hodnocení

0x

Nevím-li-vyměním je , nemáte záruku, že byli dělány, v ČR nemáte záruku najetých kilometrů...Raději spíše včera než zítra zainvestovat cca 10 000kč a mít na několik desítek tisíc km klid.

Jak už jsem tu psal, na HDI najeto na rozvody cca 20 000km, raději jsem je nechal udělat. Můj mechanik potvrdil že byli dělány, ale použit velmi kvalitní materiál a ještě práci prováděl odborník. VP už prokapávala, použity dvě tesnění na sobě, a řemen? docela solidně popraskaný.Dokonce víc než na dalším HDi při dp výměně dle nájezdu !

Jinak na , třeba motora cz si najděte materiál na rozvody (VP,Kladky, řemen + další na pomocná zařízení /"Kl. řemen na altik, klimu .../ dle vaší motorizace a uvidít orientačně cenu za materiál. a cena za práci? záleží kde a u koho-jedn třeba za 500/hod jiný třeba paušál za toto v ceně cca2000? kč

asd1
hodnocení

0x

Jakej motor?!

Jestli ekobuřt, tak v servisu budeš rád když se vejdeš do 30k *ua* Je tam i řemen pohonu ol. čerpadla, kontrola ventilvůle a podobný blbinky který je dobrý udělat taky.. Termín 10 let/ 240kkm.. a můj názor je tohle leda nový a včas se toho zbavit aby "velkej servis" nevyšel na tebe, ať už ty rozvody nebo rovnou chcíplej motor *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]