Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hyundai i30cw CRDi 1.6

Od: rhadley® odpovědí: 19 změna:

Zdravíčko, už delší dobu mě trápí topení na Hyundaiu i30cw 1.6CRDi 85kw r.v 2008. Termostat mám vyměněný, radiátor pod palubovkou mám vyměněný, teplotní čídlo mám taky vyměněný a auto furt nechce topit a nechce. Už absolutně nevím po čem jít a nebo co by to ještě mohlo bejt. Nějaké rady po čem ještě jít? Díky moc!

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A jde z výdechů jen studený vzduch či fouká to vůbec = funguje ventilátor topení?Má vliv na fokoukání ovládání směru foukání vzduchu?

hodnocení

Jojo to funguje
I když to dam na studeny vzduch, tak jde vidět jak se to i změnit na studeny vzduch, ale proste to netopi ..

Pokud by VP "tlačila málo" tak VAŘÍTE., neujedete ani 50km možná aní deset ,Zde jsou v čudu velmi pravděpodobnmě klapky, které mají za úkol směřovat proud vzduchu od ventilátoru přes radiátor topení! Tedy přeopokládám že to hjúndik taky takto má. Co hadice termostat -chladič?je po jízdě studená a měkká nebo je teplá případně hodně horká a hooodně tvrdá? Odvzdušnil jste po výměně termostatu a radiátoru topení?

Pokud to vezmu v sumáru vadné ovládání klapek topení nebo neodvzdušněný radiátor , potažmo celá chl. soustava.

hodnocení

U tohoto Hyundaie to prý nema nic na odvzdusneni, tak nevím prave no …

Prý níc nemá? tak má nebo nemá ne prý-prý jedna paní povídala, to tak vypovídající hodnota .

To je problém otevřít kaputu a prozkoumat, zkusit hadicí termostat chladič , osahat hadice na vstupu do kabiny? Poptat se na zkušeností dalších co tato auta mají?!

hodnocení

Nic se tam neodvzdusnuje
Ještě mě napadlo jestli nemůže bejt nejakej zmetek ten radiator.

Ještě jednou ZKONTROLUJTE KLAPKY co usměrňují proud vzduch přes radiátor topení! šáhněte po jízdě na hadici do a z kabiny !

Pokud by byl tento zmetek-tekl by nebo by by toplilo velmi málo. ale šel by aspoň vlažný vzduch- Ledaže že byste tam měl vsazené uzavírání (ventil) jako to měli třeba š105.

hodnocení

0x
S řešením to moc nepomůže ale obecně platí že nafťáky topí vždycky trochu hůř než benzíňáky a že Korejci topí daleko hůř než třeba frantíci. Záleží jak daleko jedeš abys vůbec poznal že auto už začalo topit. Jestli jedeš 5-10km tak to u Korejce vůbec nemusí být znát že se topení ohřálo. Žena má bžundaje v benzínu a taky se moc neohřeje protože to má do práce 12km.
hodnocení

I když jsem s tím jel 50km, tak to netopi no ..

hodnocení

Nemůže třeba vodní pumpa tlačit málo?

007cz
hodnocení

0x
Toč kolečkem teplý - studený a dívej se na topení pod přístrojovou jestli servomotorek klapky chodí po celé dráze. Nic se neodvzdusnuje.
hodnocení

Dobře, jdu se po tom podívat ještě jednou.
hodnocení

Když zkouším i manuálně otáčet klapkou, tak levá strana jde, ale na prave jde furt vlažnej ….
hodnocení

A nebo nemůže bejt ucpaný vyparnik? Je pravda, ze když jsem vždycky doplnil klimu, tak přes tu zimu ušla.

Nejlepší rada když... svěřte to opět servisu! Zde se nedá na dálku nic jiného poradit.

007cz
Jako pravá topí a levá netopí? Musíš se vyjadřovat přesněji. Klapky (motorky) jsou tam dvě,na každé straně jedna. Jedná je teplý - studený, druhá rozvod vzduchu, motorky chodí, točíš správnou? Pokud jsi měnil radiátor, tak jsi měl topení venku, tak víš jak to tam vypadá.
007cz
Výměna radiátoru vypadá takto...
Hyundai i30cw CRDi 1.6
hodnocení

Levá strana řidiče topi, ale na pravé to netopi .. Jak na okno, tak uprostřed, tak vpravo u okna.
Ono fukar jde, ale topení na pravou stranu ne.
007cz
Takže topení topí, všechno jsi měnil zbytečně. Problém je v rozvodu vzduchu, musíš začít pátrat od ofuku až k bloku topení. Může to být jen nějaká vypadená trubka, nebo skončíš až v bloku topení...jako na obrázku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]