Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám pneumatiky Dunlop a jsou vyrobené v Polsku a v Neměcku. Na přední nápravě mám DOT 2020 a v zadu 2021. 70. letý týpek který 20 let závodil mi říkal, že to mám velkou smůlu, že by to nechtěl, protože ty z polska jsou špatné a bude tam rozdíl v brzdné dráze 10 metrů. Že je lepší když budu mít všechny ze stejné továrny a ze stejné zěmě a s totožným DOT.
Jaký na to máte prosím názor? Já když něco kupuji, tak vybírám opravdu pečlivě a dlouho. Ale u pneumatik jsem se spokojil, přece by tam neměl být rozdíl.. Kdybych vlastnil společnost Goodyear tak bych chtěl aby byla pneumatika schopná a dodržela veškeré vlastnosti které má mít i kdyby byla vyrobena kdekoliv..
Možná bude rozdíl Evropa vs USA, ale dobře teda.. ať je to v celé USA stejné a v Evrope kdekoliv taky.. a né, že bude Polská špatná.
Proč lidé tolik řeší stáří pneumatiky? Já jezdil na 7 let starých Barum Polaris 3 měli vzorek 5.5mm a žádný problém, OK byla to Fábie s 50KW kde jsem těm pneumatikám nedával zabrat.
OK pneumatiky 8 a více let bych již dnes vyhodil, ale pokud jsou dobře skladované? Auto denně v garáži, tak si myslím, že to jde. Alespoň na těchto pomalých autech.
Dííky
Můj názor je ten, že asi v provozu NIC nepoznáte. Ten 70 letý týpek jezdi-závodil s čím? na pneu určených na závody? nebo na sériovkách? Pokud na pneu na závodění, pak ano, je pro něj asi rozdíl mezi špičkovou sériovou pneuškou a pneu na závody! JInak pokud je to značka , tak silně pochybuji, že si nehlídá kvalitu. její pobočný závod vyrábí kšunty=propad celé firmy bez ohledu na ten který výrobní závod. Samozřejmě v každé výrobě se může vyskytnout zmetek, pracují tam jen nedokonalí lidé!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.