Zdravím u auta mi nešla zařadit zpátečka, po zařazení jelo auto dopředu. Auto jsem vytlačil a dojel se zařazenou rychlostí do servisu ale na pozici jedničky byl jiný kvalt, protože jsem musel motor více točit, jinak by mi chcípl. Do kopce už jsem zase nevyjel, takže jsem to musel vrátit na rovinku a auto pořádně rozjet, přitom byl cítit smrad od spojky. To znamená že odešla spojka nebo převodovka (v autech se nevyznám). Nevíte jaká může být přibližná cena opravy včetně práce? Jde mi o to jestli se mi nevyplatí vzít za 15 tisíc jiné auto - Fiesta, 3 dveře, 2006. Staré ale v pořádku, pojízdné. Potřebuji to nějak dojezdit - nákupy, doktor,..., V dubnu/květnu si jedu převzít auto nové.
Na Oktávkách a Golfech je u převodovky takováto plastová čuněčinka, která při hrubším zacházení ráda praská: nd-skoda-volkswagen.cz/... Pokud praskne, přeruší ze propojení z bowdenu šaltpáky pravá levá. Většinou pak jde řadit jen 3 a 4. Oprava je poměrně snadná a levná, pokud si tedy člověk při snaze dojet moc neponičí spojku.
Tak jsem si pořídil Hyundai Atos. Jestli to byl dobrý kauf, zjistím za pár měsíců, snad s tím do toho května dojezdím. Je to tedy minimalizmus se vším všudy, kdo si takové auto může pořídit nové, netuším. Nemá to snad žádnou přednost, kromě hesla "co tam není, nemůže se rozbít"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.