Dobrý den, mám problem s feldou 1.3…kdyz dám spojku do zaběru a seslapnu plyn tak se ozve (nevim odkud) divné zvuky,pripominajici bouchání tyče nekdy to pripomina jako kdyby kazdou chvili mela krupnout poloosa.Bylo mi receno ze muze klepat motor na vadnych silentblokach.
Když mě odešel silentblok na motoru a klepalo to do karoserie, tak to byl zvuk jako když boucháš příklepovo vrtačkou, prostě takový rychlý klepání, frekvence podle otáček motoru a nemusíš ani pouštět spojku, aby bylo auto v tahu, stačí zašlapat na plyn a jak se motor hýbe, tak se to o tu kastli opírá.
Bouchání, nebo spíš křoupání spíš vypadá na odcházející homo kloub na poloose.
Kouknul bych na silent převodovky club-opel.cz/... A pak bych nahlid pod manžety tripodu u převodovky sou tam 3 jehličkový ložiska tak jestli to neni vysypany Pokud budou tady jak to rozebrat club-opel.cz/...
Vidím to spíš na ten silentblok motoru..V oku vodní pumpy..Kdyby to byl ten spodní pod motorem,tak se motor bude klepat viditelně i na volnoběh.Jestli máte pomocníka,tak.. Dát ručku, otevřít kapotu a z boku ať někdo kouká na oko-silentblok vodní pumpy..Vy přitom dáte spojku trochu do záběru jako při rozjezdu..S kvaltem samozřejmě.Pak zas sešlápnout, ať si spojku zbytečně nehoblujete.. Když bude pomocník z boku,tak ho ani nepřejedete Mělo by být vidět,jak se silentblok hýbe a lítá v oku -pokud bude KO doplněno 15.12.22 13:04: Řešil jsem totiž kdysi to samé a měnil vše okolo a trvalo mi, než jsem odhalil ten silentblok.. Při rozjezdu se ozývalo divné drhnutí a vibrace..Taky jsem chtěl měnit nejdřív poloosy a pomýšlel i na spojku..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.