Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuky pri zaberu

Od: michaela* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám problem s feldou 1.3…kdyz dám spojku do zaběru a seslapnu plyn tak se ozve (nevim odkud) divné zvuky,pripominajici bouchání tyče nekdy to pripomina jako kdyby kazdou chvili mela krupnout poloosa.Bylo mi receno ze muze klepat motor na vadnych silentblokach.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

1x

Když mě odešel silentblok na motoru a klepalo to do karoserie, tak to byl zvuk jako když boucháš příklepovo vrtačkou, prostě takový rychlý klepání, frekvence podle otáček motoru a nemusíš ani pouštět spojku, aby bylo auto v tahu, stačí zašlapat na plyn a jak se motor hýbe, tak se to o tu kastli opírá.

Bouchání, nebo spíš křoupání spíš vypadá na odcházející homo kloub na poloose.

hodnocení

1x
Kouknul bych na silent převodovky
club-opel.cz/...
A pak bych nahlid pod manžety tripodu u převodovky sou tam 3 jehličkový ložiska tak jestli to neni vysypany
Pokud budou tady jak to rozebrat
club-opel.cz/...

hodnocení

0x
Vidím to spíš na ten silentblok motoru..V oku vodní pumpy..Kdyby to byl ten spodní pod motorem,tak se motor bude klepat viditelně i na volnoběh.Jestli máte pomocníka,tak.. Dát ručku, otevřít kapotu a z boku ať někdo kouká na oko-silentblok vodní pumpy..Vy přitom dáte spojku trochu do záběru jako při rozjezdu..S kvaltem samozřejmě.Pak zas sešlápnout, ať si spojku zbytečně nehoblujete.. Když bude pomocník z boku,tak ho ani nepřejedete;) Mělo by být vidět,jak se silentblok hýbe a lítá v oku -pokud bude KO
doplněno 15.12.22 13:04: Řešil jsem totiž kdysi to samé a měnil vše okolo a trvalo mi, než jsem odhalil ten silentblok.. Při rozjezdu se ozývalo divné drhnutí a vibrace..Taky jsem chtěl měnit nejdřív poloosy a pomýšlel i na spojku..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]