Nejste přihlášen/a.
Některé verze ŠKODY Yeti (Myslím, že 2,0 TDI 125kW po faceliftu a 2,0 tdi 110kw s DSG prevodovkou) umí na tažném 2 tuny a max hmotnost Yetiho je cca 2200kg.
To DSG je právě ta "lepší a odolnější" verze. Proto může táhnout víc než s manuálem. Ideální to není, ale je to jedno z mála vozidel, co splní zadání co napsala tazatelka.
Já osobně bych asi hledal Subaru Forester 2,0i 110kW z let 2011-2013. Je to benzín, atmosféra, manuál. Má to i redukci. Max hmotnost přívěsu 2000kg. Max. hmotnost vozidla 2015 kg.
Hlavně nevybírejte X-Trail v automatu. Stejně jako Quashkai má převodovky s hydroměničem a rychlosti s lamelovými spojkami. Na tahání nevhodné. Jen v manuálních převodovkách.
X-Trail je dobrá volba už k vůli 4x4 pro koníky a zajetí až k ohradám koní ideální.
Což o to hydroměnič by zas tak nevadil, ale problém je variátor. Ideální je klasický automat - tj hydroměnič a planetové převody. Manuál také není špatný, hlavně pokud ještě byly redukce. Ty dnes většinou vymizely a spojkováním se razantně zkrátí životnost spojky. Já osobně jsem si cca před měsícem dodělal na stará kolena B+E a je klid. Nemusím honit každé kilo, klekne mi auto- kamarád by auto půjčil, ale je těžší a on nemůže řídit / dal si zrovna pivko/,... A přiznám se bez mučení ..nevím jak je to v zahraničí s tou "naší" B96
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.