Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

B96 výběr auta

Od: vondrackova odpovědí: 6 změna:
Vlastním oprávněni b96 a potřebuji tahat přepravník na koně 2000kg a chci koupit k tomu auto tedy s maximálním zatížením do 2250 kg poraďte s výběrem nemohu se nějak dopidit zatím vyhovuje jen Suzuki vitara , nissan xtrail máte ještě nějaký tip děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Některé verze ŠKODY Yeti (Myslím, že 2,0 TDI 125kW po faceliftu a 2,0 tdi 110kw s DSG prevodovkou) umí na tažném 2 tuny a max hmotnost Yetiho je cca 2200kg.

Koně bych netahal DSGčkem, ale raději manuálem vzhledem k přepravníku na koně a jeho váze.

To DSG je právě ta "lepší a odolnější" verze. Proto může táhnout víc než s manuálem. Ideální to není, ale je to jedno z mála vozidel, co splní zadání co napsala tazatelka.

Já osobně bych asi hledal Subaru Forester 2,0i 110kW z let 2011-2013. Je to benzín, atmosféra, manuál. Má to i redukci. Max hmotnost přívěsu 2000kg. Max. hmotnost vozidla 2015 kg.

hodnocení

0x

Hlavně nevybírejte X-Trail v automatu. Stejně jako Quashkai má převodovky s hydroměničem a rychlosti s lamelovými spojkami. Na tahání nevhodné. Jen v manuálních převodovkách.

X-Trail je dobrá volba už k vůli 4x4 pro koníky a zajetí až k ohradám koní ideální.

Což o to hydroměnič by zas tak nevadil, ale problém je variátor. Ideální je klasický automat - tj hydroměnič a planetové převody. Manuál také není špatný, hlavně pokud ještě byly redukce. Ty dnes většinou vymizely a spojkováním se razantně zkrátí životnost spojky. Já osobně jsem si cca před měsícem dodělal na stará kolena B+E a je klid. Nemusím honit každé kilo, klekne mi auto- kamarád by auto půjčil, ale je těžší a on nemůže řídit / dal si zrovna pivko/,... A přiznám se bez mučení ..nevím jak je to v zahraničí s tou "naší" B96

ten planetový převod ovšem na každém kvaltu spíná paket spojkových lamel. Tento princip je na každém kvaltu.

Ten paket lamel víc trpí.

To DSG bude lepší. To je vpodstatě manuál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]