Dobrý den, mohu na evidenční kontrolu dojet na letních pneu s rozměrem předepsaným výrobcem? Napadl u nás sníh a koupil jsem auto na letních pneu. Mám doma plechy které jsou zimní ale jsou užší, takže na nich evidenční kontrolu neudělám. Budou tedy hrotit když tam dojedu s autem na sněhu s letními pneu se správným rozměrem? (Evidenční kontrolu mám kousek od baráku)
I na 300m se člověk může vysekat anebo chytit kontrolu, ale tento risk nechám na Vás. Pokud obutí souhlasí s TP, tak Vás z evidenčky kvůli zimnímu počasí nemůžou vyhodit. Oni kontrolují technický stav vozidla a letní pneu ve správném rozměru odpovídají technickému stavu.
Máte špatně na evidenční ko.neřeší technocký stav vozidl-řeší jen evidenční stav-VIN, barvu, typ motoru,rozměry disků a pneu, TZ a počet míst a výr. štítek s údaji vozidla + soulad tohoto a dokladů!
Ano kolegové. Letní pneu v zimní sezóně a čerstvě nasněžilo. Kdyby bylo sucho bez sněhu a ledu, tak takové technické už jsem zažil a vždy bez problémů.
Asi je to tím, že se auta fotí a těch 400m se kola obalí sněhem? nevím, prostě vadilo.
Jasně, pak bylo zbytečné dávat odkaz na dlouhatánskou vyhlášku, která nic neřekla.
Gumidek byl bohužel oklamán, měl se více bránit.
Páč vozidlo na technickou může být i přivezeno na podvalníku s letními pneumatiky.
paveldvorak
psal jsem že je to v příloze...kontrolní úkony s kódem začínající nulou je evidenčka, další velká kolonka - brzdy je už pokračování úkonů v rámci technické prohídky...tedy konec evidenčních úkonů a začátek kontroly skutečného technického stavu, kterým pokračuje technická prohlídka a evidenčka končí...
Jáí to doporučuji každému otevřít a pčečíst, objevují se tam novinky jako nesundané poklice...od 1.3 2023 to bude i v zákoně...
Při evidenční kontrole je nejčastěji kontrolováno: VIN vozidla Barva karoserie Typ motoru Výrobní štítek s údaji o vozidle Rozměry pneumatik a ráfků Tažné zařízení Počet míst k sezení Zdroj : cebia.cz/... Nech tam předepsané pneu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.