Nejste přihlášen/a.
Pokud obutí souhlasí s TP, tak Vás z evidenčky kvůli zimnímu počasí nemůžou vyhodit. Oni kontrolují technický stav vozidla a letní pneu ve správném rozměru odpovídají technickému stavu.
2x
Loni jsem řešil stejný případ, ale šlo o STK/ME.
Nedostal jsem ji. Auto stálo kousek na parkovišti od STK (400m bylo sídliště, kde majitel parkoval).
Ano kolegové. Letní pneu v zimní sezóně a čerstvě nasněžilo. Kdyby bylo sucho bez sněhu a ledu, tak takové technické už jsem zažil a vždy bez problémů.
Asi je to tím, že se auta fotí a těch 400m se kola obalí sněhem? nevím, prostě vadilo.
Nevím,ale myslím že bez ohledu na okolnosti jim toto zákon neumožňuje! Max bych pochopil, že v zápisu bude -v zimním období použity letní pneu.
Řeší to vyhláška 211 o technických prohlídkách, stačí se podívat do přílohy
Po EK následuje kontrola technikcého stavu která začíná položkou BRZDY
nic, navíc v tom seznamu kontrolních úkonů není ani fackování klientů
logicky dedukuji že pokud to tam není, technik to neprovádí![]()
Jasně, pak bylo zbytečné dávat odkaz na dlouhatánskou vyhlášku, která nic neřekla.
Gumidek byl bohužel oklamán, měl se více bránit.
Páč vozidlo na technickou může být i přivezeno na podvalníku s letními pneumatiky.
psal jsem že je to v příloze...kontrolní úkony s kódem začínající nulou je evidenčka, další velká kolonka - brzdy je už pokračování úkonů v rámci technické prohídky...tedy konec evidenčních úkonů a začátek kontroly skutečného technického stavu, kterým pokračuje technická prohlídka a evidenčka končí...
Jáí to doporučuji každému otevřít a pčečíst, objevují se tam novinky jako nesundané poklice...od 1.3 2023 to bude i v zákoně...
2x
VIN vozidla
Barva karoserie
Typ motoru
Výrobní štítek s údaji o vozidle
Rozměry pneumatik a ráfků
Tažné zařízení
Počet míst k sezení
Zdroj : cebia.cz/...
Nech tam předepsané pneu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.