Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky a Evidenčka

Od: matyasekk262 odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, mohu na evidenční kontrolu dojet na letních pneu s rozměrem předepsaným výrobcem? Napadl u nás sníh a koupil jsem auto na letních pneu. Mám doma plechy které jsou zimní ale jsou užší, takže na nich evidenční kontrolu neudělám. Budou tedy hrotit když tam dojedu s autem na sněhu s letními pneu se správným rozměrem? (Evidenční kontrolu mám kousek od baráku)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
STK to řešit nebude, ale pokud něco, tak policie nebo pojišťovna to řešit bude...
matyasekk262
hodnocení

Mám to od baráku 300m po posolené vedlejší silnici.
I na 300m se člověk může vysekat anebo chytit kontrolu, ale tento risk nechám na Vás.
Pokud obutí souhlasí s TP, tak Vás z evidenčky kvůli zimnímu počasí nemůžou vyhodit. Oni kontrolují technický stav vozidla a letní pneu ve správném rozměru odpovídají technickému stavu.

Máte špatně na evidenční ko.neřeší technocký stav vozidl-řeší jen evidenční stav-VIN, barvu, typ motoru,rozměry disků a pneu, TZ a počet míst a výr. štítek s údaji vozidla + soulad tohoto a dokladů!

hodnocení

2x

Loni jsem řešil stejný případ, ale šlo o STK/ME.

Nedostal jsem ji. Auto stálo kousek na parkovišti od STK (400m bylo sídliště, kde majitel parkoval).

matyasekk262
hodnocení

O STK nejde. Potřebuju evidenční kontrolu. Ale děkuji za odpověď.

Stanice Technické Kontroly, EK a TK jsou služby.

Kolego gumidku to jako skrze letní pneu v zimním období? na to snad ani nemají právo!

Diesel, taky je mi to taky divný, když letní můžou být (za určitých podmínek) celý rok na autě.

Ano kolegové. Letní pneu v zimní sezóně a čerstvě nasněžilo. Kdyby bylo sucho bez sněhu a ledu, tak takové technické už jsem zažil a vždy bez problémů.

Asi je to tím, že se auta fotí a těch 400m se kola obalí sněhem? nevím, prostě vadilo.

Nevím,ale myslím že bez ohledu na okolnosti jim toto zákon neumožňuje! Max bych pochopil, že v zápisu bude -v zimním období použity letní pneu.

gumidku, věřím, al je to divné.

paveldvorak

Řeší to vyhláška 211 o technických prohlídkách, stačí se podívat do přílohy

211/2018 Sb. Vyhl/...

Po EK následuje kontrola technikcého stavu která začíná položkou BRZDY

Pane Dvořáku, co je tam uvedeno o zimních, či letních pneumatikách?

paveldvorak

nic, navíc v tom seznamu kontrolních úkonů není ani fackování klientů

logicky dedukuji že pokud to tam není, technik to neprovádí*smich*

Jasně, pak bylo zbytečné dávat odkaz na dlouhatánskou vyhlášku, která nic neřekla.

Gumidek byl bohužel oklamán, měl se více bránit.

Páč vozidlo na technickou může být i přivezeno na podvalníku s letními pneumatiky.

paveldvorak

psal jsem že je to v příloze...kontrolní úkony s kódem začínající nulou je evidenčka, další velká kolonka - brzdy je už pokračování úkonů v rámci technické prohídky...tedy konec evidenčních úkonů a začátek kontroly skutečného technického stavu, kterým pokračuje technická prohlídka a evidenčka končí...

Jáí to doporučuji každému otevřít a pčečíst, objevují se tam novinky jako nesundané poklice...od 1.3 2023 to bude i v zákoně...

Jako poučení OK, Ale jsem zvědav, kdo to bude číst? Já to četl jen okolo pneumatik a stačilo to. Poklice se sundávají mnoho let.

hodnocení

2x
Při evidenční kontrole je nejčastěji kontrolováno:
VIN vozidla
Barva karoserie
Typ motoru
Výrobní štítek s údaji o vozidle
Rozměry pneumatik a ráfků
Tažné zařízení
Počet míst k sezení
Zdroj : cebia.cz/...
Nech tam předepsané pneu.

hodnocení

1x

Není žádný problém, evidenčku udělají bez problému. Případné sankce za porušení zákona o "zimních kolech" řeší jen policie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]