Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemrznoucí směs + destilka?

Od: ewo odpovědí: 24 změna:

Dobrý den,

Když si chci dolít nemrznoucí směs do ostřikovačů je nutné tuto směs kombinovat s destilovanou vodou? nebo nevadí že mám v nádobce zbytek normální vody?

Děkuji za info.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Hlavně si po dolití nezapomeňte to pořádně prostříkat, aby se Vám ta nová směs dostala do hadiček až k tryskám. Jinak to zamrzne cestou a je to k ničemu.

hodnocení

2x

Proč by to mělo vadit? Jinak proč v létě obyč vodu a v zimě chcete destilku?.

Naředění směsi do ostřikovačů vasrůvkou potom maximálně na nižší zámrznost, jinak zbytečnost. I

paveldvorak
hodnocení

1x

pokud chceš něco ředit, zkus tu nemrzku nejdříve zkontrolovat solidním přostrojem

ty co dekalrují -15 zpravidla zamrzají při -6

výsledkem ředění pak zákonitě bude mrznoucí šlem na čelním skle

hodnocení

1x
Kupuji co nejkoncentrovanější běžnou a nikdy neředím (jedině na jaře, při přechodu na letní). Jde o to, že když je směs jen na -20°C, tak vám sice při -10°C v nádržce nezmrzne, ale pokud ji při této teplotě poustíte na sklo za jízdy, tak i když se nesmíchá se sněhem, dostanete neprůhlednou kaši. Proudem vzduchu se totiž kapalina odpařuje a tedy i chlazuje, udělá kaši zmrzlých krystalků a nic nevidíte.

hodnocení

0x

Když máš v nádobce nějaký malý zbytek, tak je lepší ho vystříkat a do prázdné nádobky potom nalít koncentrovanou zimní směs do ostřikovačů. Pak můžeš věřit tomu, že když je na obalu napsané -20°C, tak že ti to snad nezamrzne.

Když tam necháš zbytek, tak hodnotu zmrznutí kapaliny změníš a nevíš jak moc. Takže ti potom může kapalina zmrznout a roztrhnout nádobku nebo poškodit čerpadlo.

Nevěřte tomu, že to roztrhne. NEROZTRHNE-měl jsem čistou vodu a-vše zamrzlo, po oblevě=rozmrznutí, nikde nic neteklo a ostřikovač normálně pak fungoval! Vaši radu by byla platní pokud vyjede s autem třeba jednou za týden či v delším horozontu. Pokud jezdí každý den tak stejně za x dnů bude doplňovat . Navíc i když by byla třeba jen na -5°C pak spoíše zrosolovatí,nebo se vytvoří krystalky ledu a le nezamrzne na led jako voda na rybníce!

Už se mi takhle podařilo zničit čerpadlo (ne nádobku) u služebního auta, takže riziko opravdu existuje.

Hrozně moc záleží jak je nádobka tvarovaná, pokud je to nějaký složitější tvar s různýma ohybama a tenkýma zákoutíma co vyplňuje volná místa v podběhu tak dost často praskne, narozdíl od toho pokud je to krabice jako třeba měl Favorit/Felicie kde to byl v podstatě takový malý plastový kanystr tam se nic nestalo ani když to bylo zmrzlé měsíc v kuse. Ale větší nebezpečí než prasknutí nádoky je prasknutí samotného motorku který je také z plastu.

hodnocení

0x
To máte nějaký superkoncentrát, že to chcete ředit? Píšete o směsi, ta už je namíchaná a více se neředí.
Za mě vystříkat co tam máte (vodu) a nalít hotovou směs.
ewo
hodnocení

Díky,mám do -30 tak myslím že by stačilo naředit 1:1 s vodou.Pak by to mělo být funkční do -20 podle popisku.Tak mě zajímalo jestli se ředěním obyčejnou vodou nesníží funkčnost té směsi.

Obyčejná voda nemá na teplotu tuhnutí žádný vliv, pozor se musí dávat jen tam, kde hrozí usazování vodního kamene, což v ostřikovačích snad nehrozí.

@orion... tvrdá voda blbě meje. Lepší je destilka nebo filtrovaná voda dešťová.

Jistě, destilka meje o fous lépe, hlavně nezanechává skvrny (u autoskla tomu stěrače zabrání), ovšem normální člověk může takovéto naprosto nepodstatné rozdíly pustit z hlavy.

No nelil bych tvrdou vodu do ostřikovačů z kohoutku.

A proč ne?

V nádobce u Felicie jsem měl vždy na dně sedlinu vodního kamene. Na funkci to nemělo vliv, protože motoerk byl vejš, ale asi jsem postiženej a dávám to nejlepší zvláště, pokud úspora destilky a kohoutkové vody je 0,000prd ;)

paveldvorak

alkohol se odpaří voda na skle zůstane a zamrzne...až do doby , než se teplým vzduchem nebo vloženými drátky sklo dostatečně tahřeje

hodnocení

0x
Doporučuji se ještě podívat na tabulku např. zde: madoil.cz/...
Zjistíte, že kapalina naředěná na -20°C je už celkem na hraně s funkčností při venkovní teplotě -5°C. Reálně si ji naředíte ještě hůře...

Jo, ta tabulka. Docela by mne zajímalo, o čem je a co obsahuje.

hodnocení

0x

Nemá někdo složení nemrzky prodávané před čtyřiceti lety?

Mám pocit, že krom toho, že šmejdi z ní vařili kořalu, jiní šmejdi vydělávají tím, že ji šidí k nepoužití.

Myšleno z té dnešní ..

Dnešní tuším neobsahuje methanol, protože poškozuje gumové a plastové díly (světla, těsnění, atd..)

Naopak, ty dnešní mohou, tehdejší nemohly. Tenkrát byl metylalkohol v kategorii jedů, která neumožňovala běžný prodej.

Až EU to zrušila. Do té doby nijak nevadilo, že šmejdi z nemrzky vyráběli kořalu. Pak už jo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]