Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám k vám dotaz: jaké pneumatiky používají autobusy a kamiony? Slyšel jsem o nějakých záběrových a vodících a vůbec nevím, co si mám pod tím představit. Také jsem se dočetl, že na autobusy a kamiony neexistuje nic jako letní a zimní gumy? Je to pravda?Díky.
Vzorok sa používa podľa toho,v akej prevádzke je nasadená najviac,či je to terén alebo asfaltová cesta. Neviem ako v ČR,no v SR sú povinné zimné pneumatiky na hnanej náprave,no kvôli nákladom mať dve sady,tak sa používajú celoročné. Na prednú nápravu sa používajú vždy nové,protektor je zakázaný. Zadné sa väčšinou raz protektoruju,potom už je to ťažké so zárukou. Na vleky a návesy sa používa protektór bežne. Nové pneumatiky na ťahači najazdia viac km ako u osobákoch, bavíme sa o 200 000 km a viac, náves alebo tandem cez 300 000 km,záleži od vodiča ,či láme súpravu na mieste alebo v plynulom oblúku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.