Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jizda s cizí RZ

Od: slavo® odpovědí: 10 změna:

Někde jsem tady v diskuzi četl, jízda s cizí RZ např. ukrajinskou - co se může stát - už to nemůžu najít abych dal odkaz.

Ale mě zajímá něco jiného.

Proč to dělat ilegálně když to jde legálně.

Řidič čech pojede vozem s cizí RZ, ale ta RZ bude patřit k tomu vozu, třeba BIH, nebo, USA.

Zajímalo by mě co bude policie kontrolovat při silniční kontrole kromě řidičáku a papírů k vozu.

Řidič řekne, že ho má půjčené.

Ve skutešnosti si ho koupí, ale nepřepíše - neberte to jako návod, ale jako dotaz.

Taky nemusí nic - platit ručení, pojistku, chodit na STK a komu budou chodit případné pokuty za přestupky.

Přece bez RZ nemůže vozidlo jet po vlastní ose ze státu do státu.

původní majitel to odhlásí ,ale nový neudělá nic.

Předpokládám, že RZ se vrací při přihláčení a to i zahraniční - pokud je to jinak tak mě opravte.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ta jízda bez stk a především pojistky je legální konkrétně v čem? Tohle se vyplatí do první kontroly případně nehody. Myslel jsem, že nápady na sérii nikdy nekončících stupidních otázek už jsi vyčerpal a vždy opět dokážeš překvapit svou vytrvalostí.

Pane Libore, asi se ho snaží někdo překonat, tak se činí.

Jinak s Vámi na 100% souhlasím s celou odpovědí.

paveldvorak
hodnocení

2x

Zajímavá úvaha, myšlenkově asi tak na úrovni 7-letého dítěte...

hodnocení

0x

Nemám to ničím podložené, ale předpokládám, že hodně těchto vozidel provozuje naše nejmenovaná menšina. Hodně aut (dost často v celkem špatném stavu) má anglickou značku a řizení vpravo.

Já bych do toho ale nešel. Průser nastane při první nehodě, protože takové auto vám asi nikde nepojistí a pak budete platit škody sám. A to mohou být klidně milióny.

*smich**smich**smich* Tak mají anglickou značku nebo ukrajinskou? Ty vypravěči...

Proč ukrajinskou? Těch aut je tady teď hodně, ale asi ne primárně z důvodu nějakého obcházení STK, pojištění a porušování pravidel bez sankce.
Ale na silnicích vidím dost často auto s anglickou RZ v dost špatném stavu. A pochybuju, že v těch dost často téměř vracích jezdí Angličané na výlet do ČR.

U nás v obci jezdí jeden hajný starou Ladou Niva a má na tom polskou RZ. Tam to asi nebude také úplně košér.. Polák to vážně není a dělá pro LČR.

Pro čecha s takovou značkou-viz čech jezdící s Nivou s MPZ Polska měl a má povinnost do půl roků od dovozu, převozu...do ČR toto vozidlo zaregistrovat ! Takže dotyční co tu takto jezdí porušují zákon.

Nemám to ničím podložené....

to je důležitá informace.

hodnocení

0x

Ponechám stranou legálnost a správnost, dám fakta - před dvěma lety jsem rok jezdil galaxy na slovenských notách. Poslední technická byla pár let propadlá, dělaná na Slovensku. Majitel podle not Slovák, který už pět let neplatil povinné ručení. Na ten rok jsem si auto pojistil sám. Několikrát mě kontrolovala PČR, vždy bez problémů... Pokud se ptali, proč to není přepsané, stačila odpověď, že Slovák nekomunikuje. Propadlou technickou neviděli v systému, vlastně vůbec neviděli ani to auto...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]