Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrá diagnostika?

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:

Mám FORD S-Max rok výroby 2007. Na FB je inzerována univerzální diagnostika MOTORLAB za 670 Kč. Potřeboval bych poradit, zdali ji mám zakoupit a je-li pro můj vůz vhodná. Případně poradit, kterou ne moc drahou diagnostiku zakoupit.

Díky všem rádcům předem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nejsem automechanik ale na profi diagnostiku za 600.- nekoupíš ani kabely. Tipnu si tvrdit, že to co umí tahle za 600 zvládne třeba tahle aplikace zadarmo
m.autorevue.cz/...
Podobných najdeš na Google Play několik. Namátkou můžu jmenovat třeba Torque ale stačí zadat do vyhledávání OBD.
Co se týče připojení k počítači nebo mobilu tak bluetooth zařízení seženeš i pod 200.-
heureka.cz/...

Někde tady je na to z nedávna vlákno. Torque jsem zkusil, aplikace v demo modu šlape, v reálu nenačte ECU auta. Aplikace Car scanner totéž. Nerozchodil jsem to, sázka do loterie... Totak, Váš odkaz testnu.

Ono s Torque je to loterie. U jednoho auta se chytí, u druhého ne. Měli jsme v rodině dvě Xsary a na jednu se to zpárovalo a druhá o rok mladší ani ťuk. Teď mi třeba blbne na manželčině bžundaji I20.Načte v pohodě, i chyby vymaže ale když chci za jízdy údaje o spotřebě tak se to po pár kilometrech odpojuje.

Není to tak úplně pravda. Na opravy Škodovek a VW do 2004-2007 ti stačí KKL-USB kabel za 400-700kč s programem starší verze VAG-COM a uděláš vše včetně přizpůsobení a i stáčení km nebo kodování immobilizérů.

Ale jsi omezen komunikací po K-lince a na CAN můžeš zapomenout. Naštěstí přes BSG se dokomunikuješ u většiny aut z tohodle roku.

Nebotřebuješ KTS Bosch za desítky tisíc.

hodnocení

Díky všem, ale zkusil někdo ty diagnostiky, co se prodávají na Heuréce, na FORD S-Max?

ridic

Dotaz pro "gumídek", případně další, co s tím kabelem mají zkušensoti:

Je tento kabel funkčí i na Mitsubischi?

V popisu se uvádějí jen jiní výrobci, ale někdy nemusí být uvedeni všichni, na jejichž auta se to dá použít.

Za odpověď děkuji.

Na VAG-KKL jdou pouze koncerni a z úpravou někteří Fordi.

Tedy Škoda,VW,Audi,SEAT

Kabel na Micáka bych si asi vzal Delphi nebo WOW

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]