Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Napadla mě asi taková blbost, ale co by mi hrozilo, kdybych používal falešnou SPZ. Za dva měsíce mi končí technická a tak bych měl Ukrajinskou SPZ. Ukrajinci nemusí mít STK, povinné ručení, neplatí dálnice, stojí na modrých zónách a když je natočí kamera když překračují rychlost, nic se jim nestane.
Co si o tom myslíte?
Díky.
Ukrajinci nemusí mít STK, povinné ručení, neplatí dálnice, stojí na modrých zónách a když je natočí kamera když překračují rychlost, nic se jim nestane.
O tom bych si rád něco přečetl, dejte mi prosím odkaz. Nebo je to opět nějaká zpráva typu JPP?
Modelova situacia :
hliadka zastavuje len tak, kvoli fukaniu na alkohol alebo prekrocite mierne rychlost a pod. Vyzvu vas predlozit doklady, z vasich papierov (vodicak, obciansky) a cestiny je jasne, ze ste rodeny Cech a obcan CR. Potom ziadaju doklady od vozidla a bum, nemate nic, co by potvrdzovalo UA znacku a CZ papiere od vozidla.
Vy by ste potrebovali este aj komplet UA papiere od auta, vratane toho, aby to sedelo na ten model, ktory vlastnite. To bude podozrive aj tak kazdej hliadke a zacnu kontrolovat cislo karoserie ...
Celkovo velmi blby napad.
Fajn nápad. Kde vezmete ty ukrajinské RZ? Jak vyřešíte případnou nehodu? Asi bude lepší absolvovat technickou. Ale o to v otázce nejde, že? Vám spíše leží v žaludku to pojištění, dálničky atd
Petře, máte naprostou pravdu, "Napadla mě asi taková blbost"
ale co by mi hrozilo*** Vozidlo bez (nebo s cizí) SPZ
Co si o tom myslíte?***Že to nemyslíte vážně, jen nás chcete pobavit.
Z pohledu nějakého podvodníka by to nebyla úplná blbost např. v případě, když by si takový člověk chtěl na nějaké benzínové pumpě natankovat plnou nádrž bez placení. Někde před příjezdem k pumpě by na vozidlo umístil kradené SPZky a někdo by je zase z vozidla sundal. Sice na benzínkách jsou kamery, ale pokud by obsluha čerpačky nestačila rychle přivolat policejní hlídku, tak by pravděpodobnos odhalení takového podvodníčka nebyla nějak velká, obzvláště, pokud by si např. nasadil nějakou čepici a roušku apod.
Myslíte špatně nemohla dostat za tento přestupek 50 000kč ale jen a pouze 10 000kč! a odbrání ŘP na 0,5-1 rok! Viz : 12bodu.cz/...
Jrk přečtěte si co jsem dal jako odkaz a nepskulujte-je za to pevně stanovaný postih! Viz opět! zase odkaz!
A co USA, tam taky STK nemaji. Ale asi k tomu budou potřeba nějaké doklady (ať už ukrajinské nebo americké).
Kdysi říkali, že vietnamci mají rodné listy psané inkoustovou tužkou na cáru papíru (klidně pytli od mouky) a české úřady to musí vzít jako úředn dokument, co teda si zfalšovat vietnamskou SPZ.
Prostě to nepřehánějte s touto iniciativou. Jízda na falešných SPZ bude určitě horší než jízda bez SPZ (falšování je závažnější zločin než vražda, teda minimálně u peněz a cenin (třeba poštovních známek)).
Mi1 USA sem netahejte, stejně tak vietnam! Jsme v ČR, kde platí jiné podmínky Přečtěte si odkaz co jsem dal výše nebo co sem dal p.Milan Cukrář!
" řízení vozidla, na němž v rozporu s jiným právním předpisem není umístěna registrační značka nebo je umístěna tabulka registrační značky, která nebyla vozidlu přidělena"
Zde ještě jednou : 12bodu.cz/...
Takže je úplně jedno zda chybí úplně nebo je úplně jiná!
Diesel, domnívám se, že panu ml1 je to jedno, co argumentujeme a co říká právo..
Dokonce dostal i bod...
A jak že se to prosím vyrábí ta valešná SPZ, to se jak namalujou fixkou čísilka na kus plechu, či ják?
Proš by měl někdo (kdo by chtěl spáchat podvod) dělat SPZku "na koleně"? Na Ukrajině je krutá válka. Klidně tam kdekdo mohl pobrat SPZky např. zničených osobních aut. Nebo tam kdekdo mohl ukrást nově vydané SPZky. Na Ukrajině byla výrazná korupce celá desetiletí. V současnosti je tam navíc krutá válka, ve které jsou možná kradené SPZky to poslední, co by někdo řešil. Proč by nemohl někdo kšeftovat i s ukrajinskými ukradenými SPZkami např. v ČR?
Na ebay jsem se zatím nedíval. Ale vůbec mně nepřekvapuje, že někteří ukrajinci kšeftují i s SPZkami. A docela některé z nich chápu. Mnozí z těch lidí, kteří "přes noc" přišli o skoro všechno, např. o dům, o auto a někteří i o příbuzné. A mnozí z nich zjistili, že např. i v ČR se k nim někteří místní obyvatelé chovají dost hnusně. Co ti lidi mají dělat? , když v jejich domovském státě je krutá válka, která se povleče kdoví jak dlouho. Jsou bez dostatku peněz, bez možnosti se vrátit domů, protože mnohé domy jsou vybombardovány atd. Dovede si např. někdo představit tan chaos, kdyby teoreticky bylo zničeno např. sídliště na jižním městě, kde žije "jenom" přibližně odhadem 80 tisíc lidí?
A něco podobného se děje na Ukrajině už od konce února.
Jak už někdo napsal, v případě, že by Vás kontrolovala policejní hlídka, tak byste měl dost velkej průser. Za chybějící, zakrytou nebo nečitelnou SPZku je možné udělit pokutu ve rozsahu 5 a ž 10 tisíc Kč a zákaz činnosti řízení na dobu v rozsahu 6 až 12 měsíců. Navíc lze předpokládat, že byste při "odhalení" mohl být obviněn pro podvod.
Možná jste příliš naivní. I kdyby jste nebyl přímo kontrolován policejní hlídkou, tak např. někteří Vaši všímaví sousedé by tu policejní hlídku mohli zavolat sami, aby ta policejní hlídka prověřila Vaše SPZky.
To si nemyslím. V ČR jsou naopak vidět např. i mercedesy s ukrajinskou SPZ. Matně si vzpomínám, že starší auto s ukrajinskou SPZ jsem viděl za poslední měsíce v ČR pouze jednou. Představa, že ukrajinci jsou nějací "vidláci", kteří se pohybují v Ladě apod., je dost mylná. Kyjev před válkou byla relativně bohatá metropole, s počtem obyvatel, který byl víc jak dvojnásobný, oproti počtu obyvatel např. Prahy.
@lopezz... pokud má tazatel na Mercedes, tak asi nebude řešit takovou ptákovinu. Vycházím z toho, že má nějaký suzuki swift, pandu nebo škodovku a to nejsou typická auta z ukrajiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.