Nejste přihlášen/a.
datovkou to jde, legislativa to nezakazuje ale dá se poslat maximálně žádost a ani polatky nejsou dořešeny...tedy na učet města se da poslat i poplatek ale registr vozidel zřejme nemá n.áhled na učty města to má jiný odbor a ty informace se proto zřejmě předávasjí složitě a zdlouhave...doklady k vozidlu se musí stejně předložit fyzicky...
na webu MDCR jsem se dočetl že MDCR vytváří portál dopravy...podobné webové rozhraní jako portál občana...až bude dokončena legislativa bude postupně možné dělat jednotlivé úkony elektronicky...
...zaslechl jsem že podobně jako ve Francii bude možnost nechat si registrační doklady doručit kurýrní službou...samozřejmě to bude něco stát...
Nevím co znamená "přihlásit auto", zřejmě jde o registraci i nového vozidla...Ve Francii si koupíte nové auto u certifikované "garage", dostanete značku a dočasný doklad platný 1 měsíc...prodejce predá údaje do centrální evidence a kurýrní služba vám doručí na adresu kterou uvedete řádné originální osvedčení o registraci...četl jsem že to trvá zpravidla 3 dny...rychleji než osobní jednání an nějaké prefektuře...
Kdo si vzpomene na ministra vnitra Ivana Langera, ten chtěl už před mnoha lety integrovat všechny doklady do jedné kartičky s čipem...Dnes přichází ajtáci i politici s jiným řešením...řidičák ani malý techničák nebudete v čr muset nosit u sebe stačí je mít v mobilu...Pak si kladu otázku zda je na uzemí ČR nutné mít nějaké papírové doklady když za pár let bude vše na internetu...například velký techničák nebude od ledna roku 2034...a podle EU nařízení 858 musí být v každém státu EU veřejně dostupná databáze všech technických údajů o vozidlech někdy do roku 2025 nebo 2026..v praxi by to mělo být tak že na portálu doprav zadáte SPZ nebo VIN a uvidíte tam všechny technické údaje které jsou na zadní straně velkého TP...
e-identitu mám a když se přihlásím k tomu portálu občana vidím tam své doklady...řidičák občanku pas nebo informaci, která auta a motorky jsou psány na mojí osobu včetně data od kdy do kdy...kdo chce vědet zda má na sebe napsáno nějaké auto může se tam podívat a nemusí chodit na úřad
to samé platí i pro přepisy aut, stačí se tam podívat když to tam bude, bude to možné...pokud to tam ještě není, není to ještě možné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.