Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno jsem tu psal toto poradte.cz/...
Napadly mě ještě svíčky, mají ale najeto pouze nějakých 23 000km ale staré jsou 5 let a auto předchozí majitelka provozovala jen po městě.
Je možné že už budou mít to lepší za sebou a že ty zvuky a jakoby hrubší chod spůsobují svíčky? Jakmile se to trochu ohřeje tak je po problému.
Servis na nic nepřišel a naprosto vyloučil v těhle kilometrech rozvody. Dal jsem tam na zkoušku opět řidší olej ale ničemu to nepomohlo takže je tam zpět klasika 5W-30.
"Špatné svíčky" zpravidla nerachtají a po takovém nájezdu je jde poznat pohledem. Je to na nich vidět, oddělený izolátor, prasklý izolátor, nános nečistot, pokřivené elektrody atd. Doby, kdy palivo obsahovalo olovo a svíčky se potahovyly vodivou vrstvou jsou ty tam. Přesto někdo mění svíčky jak divý a myslísi jak si auto libuje. ale autu je to jedno.
Svíce určitě ne. Tam vadí velký odtrh který umí odpálit cívku nebo rozpadnutí keramiky/ upadlá elektroda a rozmydlení pístu..
Rozvody vyloučil stylem "málo km", tak to je borec.. Pokud to má přesuvníky časování tak klidně ty, cvakaj i hydroštěly apod.
Najdi zkušenýho mechanika který to má naposlouchaný a podle zvuku hned půjde najisto.
Jen tak mimochodem, máte 100% záruku, že opravdu jena rozvody jen 23 000km a jsou tam 25 let?.
osobně bych IHNED nechal udělt pořádný servis-rozvody olej co tam patří včetně filtrů, svíce...ale ne tak kde auto bylo-zřejmě jsou tam odborníci co minulé majitelce dělali rozvody na mém nynějším autě-22kkm na orzvody-VP protékala , řemen popraskaný víc než řemen po 10 letech v jiném autě...
Tady je řetěz tam si nemyslím že je nějaký časový interval a ano kilometry sedí. Olej co tam patří tam je, 5W-30 dle manuálu lze použít.
Kamarád má prvního yarise 100kkm a rozvody původní, auto má 20 let...
Proto jsem chtěl Toyotu, abych si bezstarotně s ní těch 20 let odjezdil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.