Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné svíčky?

Od: majitelyarise odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem tu psal toto poradte.cz/...

Napadly mě ještě svíčky, mají ale najeto pouze nějakých 23 000km ale staré jsou 5 let a auto předchozí majitelka provozovala jen po městě.

Je možné že už budou mít to lepší za sebou a že ty zvuky a jakoby hrubší chod spůsobují svíčky? Jakmile se to trochu ohřeje tak je po problému.

Servis na nic nepřišel a naprosto vyloučil v těhle kilometrech rozvody. Dal jsem tam na zkoušku opět řidší olej ale ničemu to nepomohlo takže je tam zpět klasika 5W-30.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

0x

"Špatné svíčky" zpravidla nerachtají a po takovém nájezdu je jde poznat pohledem. Je to na nich vidět, oddělený izolátor, prasklý izolátor, nános nečistot, pokřivené elektrody atd. Doby, kdy palivo obsahovalo olovo a svíčky se potahovyly vodivou vrstvou jsou ty tam. Přesto někdo mění svíčky jak divý a myslísi jak si auto libuje. ale autu je to jedno.

asd1
hodnocení

0x

Svíce určitě ne. Tam vadí velký odtrh který umí odpálit cívku nebo rozpadnutí keramiky/ upadlá elektroda a rozmydlení pístu..

Rozvody vyloučil stylem "málo km", tak to je borec.. Pokud to má přesuvníky časování tak klidně ty, cvakaj i hydroštěly apod.

Najdi zkušenýho mechanika který to má naposlouchaný a podle zvuku hned půjde najisto.

hodnocení

0x
Svíčkama to pravděpodobně nebude, ale to, jak vypadají, může hodně napovědět, jak na tom motor je.

hodnocení

0x

Jen tak mimochodem, máte 100% záruku, že opravdu jena rozvody jen 23 000km a jsou tam 25 let?.

osobně bych IHNED nechal udělt pořádný servis-rozvody olej co tam patří včetně filtrů, svíce...ale ne tak kde auto bylo-zřejmě jsou tam odborníci co minulé majitelce dělali rozvody na mém nynějším autě-22kkm na orzvody-VP protékala , řemen popraskaný víc než řemen po 10 letech v jiném autě...

majitelyarise
hodnocení

Tady je řetěz tam si nemyslím že je nějaký časový interval a ano kilometry sedí. Olej co tam patří tam je, 5W-30 dle manuálu lze použít.

Kamarád má prvního yarise 100kkm a rozvody původní, auto má 20 let...

Proto jsem chtěl Toyotu, abych si bezstarotně s ní těch 20 let odjezdil.

Pokud je řetěz, může to být bez výměny, Ale ten zvuk jak popisujete i tak může mít souvislost s traktorovým zvukem. Nechal bych opět vše prověřit-ale u mechanika co má kladné reference a dělá více méně daný typ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]