Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetření dutin

Od: fibi® odpovědí: 14 změna:
Přeji všem dobrý den rád bych se zeptal jestli existuje nějaký dobrý buď profesionální nebo domácí přípravek na ošetření dutin auta. A to hlavně v místech Kam se člověk normálně nedostane jako jsou prahy nebo spodní lemy dveří a tak dále. A eventuelně i s vědomím že to tam někde může být načaté. Kdysi jsem používal míchanici petroleje a hydroizolačního nátěru penetrák. Děkuji za jakoukoliv odpověď

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já používám ahifi.cz/...

- zatím rok aplikováno na 3 autech a vypadají slušně. Ale samozřejmě to není dlouhodobá zkušenost. Je k tomu cca 50 cm aplikační haidčka s tryskou- ale musel jsem o ni říci. Mám ten dojem, že pi objednání 2 sprejů je zdarma. Na plochy pak používám typ UB, který je hustší- pevnější. S50 je řidčí a tak vzlíná i do mezírek,...

To hnědý blato je fakt vosk?

Já mám vosky od Motipu a Wurtha čirý.

Drží to hodně a nebo se to smeje po pár deštích?

Ty tužší vosky jsou 2 druhy - UB hnědý a UC / píšu z hlavy a snad se nepletu/ je čirý. Já si zvolil ten hnědý- aby bylo vidět kde zůstal a kde je třeba nastříkat a zatím spokojenost. Od loňska mám na JeepCherokee - a po roce je většina vosku na místě / ale nehoním ho terenem/ a druhé auto je obytňák Ducato a také zatím drží. Na podzim jsem po umytí přestříkal a uvidím další rok. Letos jsem aplikoval na Vovlo, ale to je cca 1/4 roku. Pak se ta S50 a ta je řidší na dutiny.

PS - teď když nad tím přemýšlím, tak ta S50 - dutinová...ta by na venkovní ploše asi moc nevydržela, ale do dutin a pro vzlínání je to dle mne plus.

Chtěl bych vystříkat prostor nadkolí podběhů a pak to zadeklovat plastovým podběhem. Uvažuji nad tím hnědým.

Pokud rozhodnuto stříkat amatérsky (spreje jsou navíc drahé vůči roztokům do stříkacích pistolí), a nevyhřívaný prostor, počkal bych na léto se 30 stupňovými teplotami. Potom je vyšší vzlínavost do mezer a již rezavých povrchů. Nyní se vytvoří jen vrstvička, která na rezavých plochách "nevsákne" a pod ní bude pokračovat koroze.

Já to stříkal někdy září/říjen, ale počkal jsem si vždy na teplejší dny bez deště - min 2 až 3 dny . A navíc jsem si ještě spreje nahříval teplovzduškou / mám je v dílně kde mohlo být 18- 20°C/.

Mám garáž v domě. Mohu vytopit.

Kdysi dávno jsem byl u známého , automechanik,v garáži, vyvařoval Fáčko a pak komplet stříkal. nejprve dutiny pak podvozek a nakonec i části se špatným lakem, kydyž jsem se ptal tak dva standartní hasičáky (pův vodní) naplnil rozhřátou vazelínou , toto ještě naředil TB a snad (neřekl přesně co tam narval! ) i olej a tímto "sajrajtem stříkal dutiny. Další známý zase tvrdil že podvozek odrbe ocelákem co jde a pak opět roztopenou vazelínou, krátce nechat zaschnout a pak projet po prašné cestě. Bylo to v97, ještě v roce 2015 ta škůdka jezdila (u třetího majitele, který ji pak totálně odrovnal- cesty do lesa a vožení dřeva v kabině.Navíc polovodič, který by dokázal odrovnat snad i Vétřiesku.

I tak auta končí...

hodnocení

1x

Našel bych kvalitní servis, kde to umí a mají techniku. Kdysi jsem si nechal konzervovat Škoda Octavia a byl jsem u toho. Aplikovali pod vysokým tlakem s rotující tryskou, někde navrtávali otvory (pak zavřeli záslepkou). Údajně nástřik (vax - emulze) je i nahříván pro zvýšení vzlínavosti do škvírek. Doslova škvírami vytékal nadbytek. Po 15 letech ani známka koroze na podvozku.

hodnocení

0x
Pouzivam Body autokelly.cz/... u baleni je pulmetr aplikacni hadicka.

hodnocení

0x

Používám MOTIP vosk do dutin. Přípravek přímo na to a není potřeba stříkací pistole. je to sprej s dlouhou hadičkou a tryskou na konci pro rozprach. Odvíčkuješ zátku prahu nebo použiješ otvor pro šroubek a nasuneš co nejhloběji hadičku. pak stříkáš a pomalu vytahuješ ven.

S hadičkou je 00046

nako.cz/...

Mají ho třeba i v Globusu a tuším že i Tesco, ale tam si nejsem jistý. Nebo eshopy.

anoano
hodnocení

0x
… moderní auta nekorodují jako kdysi. Soustředil bych se podle typu vozidla na problematická místa, např. Oct. I. a II. nánosy za přední zástěrkou, atd. Co mate za auto?

Oct 1, Fab 1 mají práh doslova jako ementál plný zátek a záslepek z plastu. Časem ztvrdnou a rozpadají se. Pak do prahu jde ta emulze soli ze silnic a voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]