Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkusenosti s hybridem

Od: pavels odpovědí: 18 změna:

Mate zkusenosti s hybridnim pohonem, tedy spalovaci motor+baterka bez moznosti externiho dobijeni. Cetl jsem, ze toyota to umi dobre. Prectu si dalsi zkusenosti.

Zajimalo by mne, jak moc hybridni auta jezdi pouze na elektriku (kolik km). Ma to pro mne vyznam pouze ve meste+garaze. Na dalnice a okresky spoleham na spalovaci motor.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Osobní nemám.

Ale kamarád má Toyotu RAV4 v hybridu a je absolutně nadšený. Jezdí ročně snad 50tis km, možná i více. Spotřeba na benzín neuvěřitelná a to jetě za autem často tahá větší (velký) vozík.

paveldvorak
hodnocení

0x

jed do autosalonui ta y na tebe nikdo nemá čas

ted mam RAV4 5 generace + hybridní pohon 4. generace (2,5l bentin + 2 elektromotory) 163 kW systémový výkon

spotřeba 5.6 - 5.8 litru jezdím dle předpisů auto nemá chybu až an tui xcenu nové 1.1 mega ( adventure) dle výbavy

pavels
hodnocení

Diky. Moje otazka smerovala. na to, kolik km ujede hybrid na cistou elektriku. Spotreba benzinu neni at tak zajimava. Vsechna auta se vejdou mezi 5-8l.

paveldvorak

RAV4 s čistě hybridním pohonem 4. generace ujede čistě na elektřinu 2,2 km...na rozdíl od jiných koncepcí jiných značek, tady je základem 2.5 benzinový motor 131 kW...elektrické motory tomu benzinovému jen dopomáhají při rozjezdech atd...

Takže žádné ježdění čistě na elektřinu se nekoná

Jiné značky jezdí například na 2 elektromotory, kterým zajištuje "štávu"benzinový motor, který nemá jako základní funkci pohonu, funguje jen jako generátor pro výrobu proudu pro ty elektromotory

Doporučuji studovat jednotlivé systémy...

nap ECE /TRANS/WP.29//...ř tady

Ten materiál má označení ECE/TRANS/WP.29/2015/110

hodnocení

0x
Honda CR-V hybrid, město, okresky 4.5 litrů,na dálnice to moc není tam spotřeba kolem 7.Baterka se nabíjí průběžně, brzděním rekuperací, vše si řídí počítač,pokud je plně nabitá je dojezd na ní cca 2km.To auto je především vhodné do města a okolí.
pavels
hodnocení

Jak moc se autu zamlouva vypinani a zapinani benzinoveho motoru? Zahreje se?

Jak jsem psal vše si řídí počítač.Po 2 až 3km je v autě hodně teplo.A spalovací motor neslouží k pohonu vozidla, pouze k nabíjení baterie.

krtek6
hodnocení

0x

záleží na typu auta...třeba VW v těch golfech má tu druhou baterku jen na rozjezd, start a napájení palubní elektroniky. Jinak jezdíš na benzín. Ae jsou i auta co mají tu baterku jako alternativní zdroj pro jízdu a tam je většinou dojezd cca 50-70km podle typu auta

Pak to nejsou hybridy.
krtek6

oficiálně je to MEHV (mild hybrid) takže prakticky to hybrid je ;)

MHEV neumí jet čistě na elektřinu, tudíž to není klasický hybrid který jezdí i na elektřinu, když je motor vypnut. ford.cz/...
pavels
hodnocení

Muj dotaz smeruje na hybridni technologii, ktera umozni jet autu nejakou dobu jen na elektriku bez zapnuteho spalovaciho motoru. Toyoty to pry umi. Ta Honda (vyse) take.

krtek6

@pavlos: neřeš kraviny...hybrid to je

@pavels: teď bych kecal, nejsem si tím 100% jistý, ale nové KIE do tohodle segmentu docela obstojně fušují...a na to jaký to byly tehda zgarby tak se dost vyšvihly. Jak technicky tak esteticky. Mě osobně se líbí třeba ta EVO6 (čistě elektrické) a Sportage (hybrid),ale ty peníze bych za to nedal.

Dáváš mylné informace, dávám to na pravou míru,tazatel se ptal na hybrid,a ty mu tu cpeš mild hybrid, který je úplně něco jiného.

krtek6

@pavlos poslední zpráva, pak už to vzdávám. Přečti si znovu prvotní dotaz a pokud umíš porozumět textu tak zjistíš, že má odpověď je v mezích dotazu tazatele. A naposledy ti píšu, že mild hybrid je taky hybrid. Jestli tohle nedokážeš pochopit, tak prosím dále tohle nerozvíjej.

Poslední zpráva:tazatel se ptal na hybrid a na dojezd na baterii.mild hybrid na baterií nejezdí.tudiz není hybrid.Kdyz to nechápeš nemohu za to.

lex
hodnocení

0x

Kamarádův Lexus: do rychlosti 50 km elektrika, pak spalovací motor. Přepnutí je nerozeznatelné.

Dojezd na elektriku nevím, ale dobíjí se rekuperací bržděním.

hodnocení

0x
To by musel mít nabíjecí konektor, aby jel čistě na elektřinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]