Nejste přihlášen/a.
Mate zkusenosti s hybridnim pohonem, tedy spalovaci motor+baterka bez moznosti externiho dobijeni. Cetl jsem, ze toyota to umi dobre. Prectu si dalsi zkusenosti.
Zajimalo by mne, jak moc hybridni auta jezdi pouze na elektriku (kolik km). Ma to pro mne vyznam pouze ve meste+garaze. Na dalnice a okresky spoleham na spalovaci motor.
jed do autosalonui ta y na tebe nikdo nemá čas
ted mam RAV4 5 generace + hybridní pohon 4. generace (2,5l bentin + 2 elektromotory) 163 kW systémový výkon
spotřeba 5.6 - 5.8 litru jezdím dle předpisů auto nemá chybu až an tui xcenu nové 1.1 mega ( adventure) dle výbavy
Diky. Moje otazka smerovala. na to, kolik km ujede hybrid na cistou elektriku. Spotreba benzinu neni at tak zajimava. Vsechna auta se vejdou mezi 5-8l.
RAV4 s čistě hybridním pohonem 4. generace ujede čistě na elektřinu 2,2 km...na rozdíl od jiných koncepcí jiných značek, tady je základem 2.5 benzinový motor 131 kW...elektrické motory tomu benzinovému jen dopomáhají při rozjezdech atd...
Takže žádné ježdění čistě na elektřinu se nekoná
Jiné značky jezdí například na 2 elektromotory, kterým zajištuje "štávu"benzinový motor, který nemá jako základní funkci pohonu, funguje jen jako generátor pro výrobu proudu pro ty elektromotory
Doporučuji studovat jednotlivé systémy...
nap ECE /TRANS/WP.29//...ř tady
Ten materiál má označení ECE/TRANS/WP.29/2015/110
záleží na typu auta...třeba VW v těch golfech má tu druhou baterku jen na rozjezd, start a napájení palubní elektroniky. Jinak jezdíš na benzín. Ae jsou i auta co mají tu baterku jako alternativní zdroj pro jízdu a tam je většinou dojezd cca 50-70km podle typu auta
Muj dotaz smeruje na hybridni technologii, ktera umozni jet autu nejakou dobu jen na elektriku bez zapnuteho spalovaciho motoru. Toyoty to pry umi. Ta Honda (vyse) take.
@pavlos: neřeš kraviny...hybrid to je
@pavels: teď bych kecal, nejsem si tím 100% jistý, ale nové KIE do tohodle segmentu docela obstojně fušují...a na to jaký to byly tehda zgarby tak se dost vyšvihly. Jak technicky tak esteticky. Mě osobně se líbí třeba ta EVO6 (čistě elektrické) a Sportage (hybrid),ale ty peníze bych za to nedal.
@pavlos poslední zpráva, pak už to vzdávám. Přečti si znovu prvotní dotaz a pokud umíš porozumět textu tak zjistíš, že má odpověď je v mezích dotazu tazatele. A naposledy ti píšu, že mild hybrid je taky hybrid. Jestli tohle nedokážeš pochopit, tak prosím dále tohle nerozvíjej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.