Nejste přihlášen/a.
Ahoj vam vsem jsem tu novy tak se omlouvam za vse do predu .Kuciiii mam problem sviti mi furt kontrolka motoru a hlasi emise a motor do dilny na diagnostice neukazuje zadnou chybu jen na klima nejaka klapka vycistil jsem EGR tak i KLAPKU tak i magnet na vzduch misto vahy vzduchu tu nemam prej mam 1.6 2003 77kw benz dal jsem nove cidlo na brzd pedalu dale cidlo teploty a termostat taky novej malo topi ale nic nepohaha na lambdach normalni i na stk hodnoty tak si nevim rady zere to hruza za 10 l jsem najel 60 km budu moc rad za radu dekuju
Pokud svítí kontrolka tak tam chyba je zapsaná v paměti = na diagnostiku to dát někomu kdo s ní umí.
Žere víc než má - jít po čidlech který maj vliv na bohatost směsi = lambdy, teplota, váha vzduchu. Klidně i jen děravej vejfuk a přisávání kyslíku do spalin (lambda to pozná myslí že je směs chudá a obohatí)
Ahoj voda se nestraci hele fiagnostika nam neukazuje nic prave ze vse ok menil jsem olej svicky fitry a pak to zacalo delat takovyhle blbosti jo a termostat jsem daval novy tak vytekla chladici kap ale ta se dolila dal jsem spinac pod pedal teplotni cidlo motoru vycistil vsecko atd zajimave ze jak mrzne epc nesviti a spotreba prumerna klesne na 7,8 tak jak ma cca byt
hele cidlo teploty jsem kupoval od nejske italske znacky uz nevim znacku v kelly asi 300 kc a spinac brzdovy byl nejaky obyc za 150 kc no
Ten spínac je dost zásadní. Origo má na sobě samostanou aretaci. Musíš zmáčknout pedál rukou a spínač osadit do bajonetu na konzolu a prvním puštěním pedálu na něj se nastaví aretace.
Šmejdy nic takového nemají.
Takže kup originál a nebo si ověř funkci toho spínače v diagnostice v bloku hodnot. Je dvojitej. Jeden kontakt na brzdová světla a druhý na jednotku.
EPC je na tomto snímači závislý.
Na první fotce ti svítí EPC. To je řízení klapky pedálem. Není tam lanko, ale potebciometr, dráty kabelů, ECU motoru a servo na klapce.
EPC je elektronický plynový pedál.
Může být vadné vedení, potenciometry pedálu, potenciometry klapky.
Na další fotce ti EPC nesvítí.
VCDSko nebo VAG KKL máš? Díval jsi se do bloku hodnot na funkce spínačů pedálu brzdy a pedálu plynu?
Readiness kod ses taky díval, proč se nenačetl? Načetl jsi ho ručně proběhem motru na místě pomocí testů? Ne?
Co to je? Passat, Golf, Bora, Sharan, Transporter?
je sorry golf 1.6 77 kw rok 2003 hele bylo to napichnute na delphi sjizdel vsecko jak motor tak mimo motor jednou nacetl pedal tose smazalo vse musel jsem i menit zarovky zadni brzdove proto se koupil novy spinac
Delphi je spíš taková hračka.
Tam ani nevím na kterých kanálech jsou jaké bloky hodnot.
Zkus dát zpět starej spínač pedálu brzdy.
Jinak EPC je pedál plynu a ten spínače nemá. jen dvojité potenciometry.
Kolik má najeto km? U velkých nájezdů se ty potenciometry opotřebovávají po tak dlouhé době, jak v nich jezdí jazyk kovu po uhlíkové dráze a vydrápe je.
Hovno jede, znamení, že blbne EPC.
Nemusí nutně hned rozsvítit kontrolku, ale v bloku hodnot poznáš, že se klapka neotvírá doplna nebo tak, jak má a s velkou prodlevou.
Nebo tě matu, že se toho chytám dle fotek. Vždy to cche vše projít a VCDS diagnostikou. Né hračkama s alíka. A člověkem, co s tím umí a ví souvislosti (ne jen mazač chyb).
Nad 200tkm už i klapky mohou odcházet na ty poťáky.
Měl jsem Felinu s nájezdem 136tkm a v závadách nic a občas měla propad ve výkonu. Jak se to zhoršovalo, tak začala závada regulace směsi. Nakonec to byla opotřebovaná klapka. Dokonce v bloku hodnot se chovala normálně při sešlapávání. Prostě jeden poťák už měl problémy a jelo to na ten druhej a v přechodech za jízdy to jakoby vydechlo a pak se čaplo.
myslis ze by mohlo byt tou klapkou jo venku jsem ji mel vycistil da se to nejak poznat jeste jinak dik
Dá i jinak. Ale chce to vybavení nebo velký um. Je potřeba pomalu klapku krokově otevírat pomocí PWM regulátoru (její servomotorek) a měřit úbytky napětí na potenciometrech osciloskopem. Skok hodnot nebo jiná špička znační vydřené místo dráhy potenciometrů.
Jinak nelze. Nebo zkusit jinou.
Ale u EPC nemusí jít jen o klapku. Klidně celý plynový pedál může být KO.
Jsou tam dvojité potenciometry a pokud jeden nefunguje, tak to jede napd s EPC kontrolkou a pokud odejdou oba, tak se EPC uvede do stavu nouze a volnoběh se zvedne na trvalých 1400 otáček a na ty dojedeš do servisu nebo domů.
Ale bez vybavení je to jen hádání nějakým směrem.
Klapku je potřeba vyčištěnou třeba acetonem adaptovat diagnostikou vag nebo vcds.
Pokud je vadná, tak vyměnit.
Pozor u těch mnoha nahodilých chyb může být vadný i kabelový svazek a pak ta čidla a snímače vypadávají. Třeba uhnilé dráty nebo zaoxidované konektory. Klidně i společná kostra snímačů (bílohnědé dráty u vwček).
...
Neměň díly naslepo, ale měř v bloku hodnot nebo načítej livedata. A na delphi se fakt vyprdni. Změř i kabelový svazek dle schémat normalně ohmetrem pípákem.
Vím, že u Fabie ten spínač zpátečky jde přes BSG jednotku a ta ho zneužívá, aby věděla, kdy zapnout automatické setření zadním stěračem při dešti a couvání. Ale podle mě s EPC a tempomatem nemá souvislost.
Pokud ti nefunguje, tak určitě oprav.
Kabelový svazek jsi neměřil. Jako koupit spínač a na ostatní diagnostiku se vyprdnout a říct, že nevím co dál?
Navíc stále používáš WOW nebo Delphi diag...
Také už nevím co s tebou dál...
Servis není zárukou umu. Víš, ono se jim mnohdy nechce makat. Pokud diagnostika za 2 minuty neukáže vadné čidlo nebo snímač, tak mění metodou pokus/omyl.
Paraelní funkční diagnostiku dělá málo kdo, protože to vyžaduje znalosti elektroniky, čas a schémata. Do toho se moc servisákům nechce. Hlavně mechoši neví. To jsou jen lopaty na demontáže a montáže.
Tvůj problém je pro autotronika a takového, který pracuje s osciloskopem, vůbec paraelní diagnostikou, kdy měří průchodnost svazků kabelů a ví, co naměřit na snímačích a nemění je kus za kus naslepo.
Takový mechoši se školí na FCD.eu
Zkus oslovit přímo lidi s FCD. Ti to určitě najdou.
Nějaký pako co umí přezout gumu ti to fakt neopraví. To je krutá realita. Musíš myslet na to, že ty lidi mají jen 3 roky učňáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.