Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnosní pásy

Od: nunici® odpovědí: 18 změna:

Samozžejmě se běžně poutám. Tento týden jsem měl nějaké pojřždky v rámci obce - rozvozy,vykládku,nakládku takže ZÁSOBOVÁNÍ. Projel jsem kolem policejní hlídky - jednu zastávku projeli za mnou, na druhé mě stopli. Policajt známý, tak po chvíli diskuse jestli jsem nebo nejsem zásobování jsem mu popřál ať si za tu pokutu koupí něco k vánocům,

Ptám se znalejších . jak je to s poutáním řidičů zásobování v obci a jaká je definice řidičů zásobování?

Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Zákon o provozu na pozemních komunikacích definuje mimo jiné výjimky týkající se použití bezpečnostních pásů.

Řidiči zásobování v nich uvedeni nejsou.

Víc k tomu snad netřeba dodávat.

hodnocení

Asi jsem se díval na špatné znění,díky

hodnocení

Vyjímka je v ČR povolena:

Řidičům a spolujezdcům vozidel ozbrojených sil a sborů.

Osobám provádějícím výcvik žadatelů o řidičské oprávnění - pouze v obci.

Řidičům taxislužby při smluvní přepravě osob - pouze v obci.

Řidičům zásobovacích vozidel - pouze v obci.

Řidičům při couvání.

Osobám, které tak nemohou učinit ze zdravotních důvodů (lékařské potvrzení musí mít za jízdy u sebe).

Zák. 361/2000 Sb.

asd1

To je archiv z pravěku? Aktuálně tam zásobování neni..

Jak píše @milancukrar to co citujete je neplatné znění.

hodnocení

2x

Zákon 361/2000, §6 praví

(2) Ustanovení odstavce 1 písm. a) neplatí pro
a) řidiče při couvání vozidla,
b) řidiče, který nemůže užít bezpečnostní pás ze zdravotních důvodů,
c) řidiče vozidla bezpečnostních sborů, ozbrojených sil a vojenského zpravodajství při plnění
služebních povinností, řidiče vozidla obecní policie při plnění úkolů obecní policie, řidiče
vozidla jednotky požární ochrany a záchranného vozidla Horské služby při řešení
mimořádných událostí8a) a řidiče vozidla poskytovatele zdravotnické záchranné služby
v případech, kdy použití bezpečnostního pásu brání v rychlém opuštění vozidla za účelem
výkonu dalších povinností.

Takže píšete a citujete hodně starý předpis..

Vy nevěříte známému policistovi, že zná lépe předpisy? On si za Vaši pokutu nic nekoupí.

asd1

Ale koupí *smich* Musí vykázat činnost neboli maj normu na pokuty, když nesplní tak jdou dolu prémie.

Lepší by bylo prémie za to že je míň bouraček, pak by řešili opravdu nebezpečný věci a ne že stojí za bukem tam kde vyberou s nejmenším úsilím...

Je to smutný, že ti ubožáci opravdu umí jen prudit malé ryby a čekat na snadný cíl..A tam kde jsou potřeba je není vidět.Rozdávat pokuty za tohle je k pláči..

Je to smutný, že ti ubožáci opravdu umí jen prudit a kritizovat jiná povolání...

Ale notaak, Milane.Nekritizuji jejich povolání,ale některé způsoby jeho vykonávání.Taky mám v rodině mimo jiné i policisty;)

Pane Dotnáku, já jen že skoro každý nadává na policisty.

Nekritizuji jejich povolání*** ale jejich práci..

Dneska kvůli pásům, jindy kvůli 59 v obci, pak že nejel na červenou...atd.

Lidstvo je průměrné, někdo je vynikající, někdo mizerný pracant, bez rozdílu zaměstnání.

Osobně se domnívám, že policistů je málo na silnici.

hodnocení

Toho jednoho znám i mimo uniformu, párktát jsme se sešli na grilovačce.Malá dohra - druhý den - s jiným autem,tektoktát s pásy - a opět mě stavěli - a dýchat. Myslím, že by byli užitečnější jinde než na návsi, kterou projede 5 aut za hodinu a kdo pil, stejně jede jinou cestou.Musí splnit nějaké tabulky ...

Milane... Bohužel si za tím stojím..Opravdu mám zkušenosti, že policie si hledá jednoduché terče a cíle..Tam,kde by byli potřeba je člověk prostě nevidí..Co k tomu mám dodat.. Snad jedině, že v každé profesi se najde někdo,kdo ji dělá dobře a někdo špatně.. Nejsem na PČR zasedlý,ale mám už holt nějaké zkušenosti ohledně jejich práce.. Víc se o tom raději nechci bavit.Uzavřel bych to tím, že dobré respektuji a o těch ostatních všechny vtipy platí;) ;)

Pane Doutnáku, Bohužel si za tím stojím.

Proč Bohužel, svůj názor prosazujete a nikdo vám ho nesmí brát. Každý máme s policií nějakou zkušenost...

Přeji klidný večer.

asd1

Milane asi takhle: německej policajt měří 10m před křižovatkou a na 30 před školou na v 7:30 nebo po poledni. Českej policajt měří 10m za cedulí uprostřed polí a na 30 před školou ve dvě ráno.

A taky nekritizuju policii, ale způsob jakým fungujou. Přesněji jejich vedení - ti v terénu stojí tam kde to mají nařízené.

Tady měli jedno z vybíracích míst takhle zařízený: přijeli, odkryli ceduli 70 na rovným přehledným úseku kde se nic nedělo, chvíli vybírali, pak cedule zase zakryli a odjezd. Tyhle taky chceš obhajovat? *smich*

asd,

Českej policajt měří 10m za cedulí uprostřed polí a na 30 před školou ve dvě ráno
Kdy jste je takto viděl naposled? Páč já neviděl polici na silnici ani nepamatuji.

Popřípadě je tu někdo, kdo to opravdu viděl v poslední době? Ne, že to říkal Franta v hospodě, páč to slyšel o Karla, jak mu to vypráví Anežka.

kimbert*

Ano,viděl zrovna včera ,jak jen je lepší počasí tak měří na této zastávce jeden,nebo druhý směr ,jezdí tam hodně aut z Nošovic do Havířova mapy.cz/...

ale to je uprostřed obcí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]