Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rz pro elektromobily

Od: slavo® odpovědí: 10 změna:

Viděl jsem RZ EL1 a dalších 5 znaků - tak předpokládám, že to byl elektromobil a RZ byla na přání.

Ale těch 5 znaků byla kombinace písmen a číslic.

Takže u RZ pro elektromobil na přání se první tři znaky do podmínky ( nesmí být složena pouze z písmen a nebo pouze z číslic nepočítá )?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Registrační značka na přání auta má osm znaků a nic nebrání, aby začínala EL. To nezakládá možnost parkování zdarma. Systém se na nějaké EL na začátku neptá.

SPZ (i na přání) musí obsahovat číslici, písmeno nemusí.

Přesně tak *palec*

hodnocení

1x

Proč nepočítá? Značka začínající ne EL je vyhrazena pro elektromobily a plug-in hybridy. Ne však povinná, i EV může mít normální RZ, byť se většinou derou o to EL, protože to přináší výhody třeba při parkování po Praze.

Ale jinak platí stejná pravidla, co se týče kombinace písmen a číslic, u nás třeba jezdí Tesla s RZ EL0 NMUSK *smich*

Jenže úplně stejnou RZ (pokud by byla volná) si můžu dát i na Mustanga s V8.
EL pro elektromobily (a hybridy) se týká pouze klasických RZ o sedmi znacích, ne RZ na přání, které mají 8 znaků.
Brno, že jo...
paveldvorak

u nas jezdi stare audi se značkou SAM SEB0U a stary medak se značklou FAN T0MAS1

hodnocení

Tak jsem si vzpomněl to auto mělo RZ EL1 J3SUS tak mě zajímá proč neměl EL1 JESUS - protože nechtěl a nebo v těch 5 písmenech musela být minimálně 1 číslice.

Nejspíš si vymýšlíš.

hodnocení

Nevymýšlím si.

Podívej se na CKP a je tam tato informace

Pro zadanou SPZ EL1J3SUS existuje k dnešnímu dni platné povinné ručení.

paveldvorak

Seznam všech platných - bizarních RZP je volně k vidění na webu MDCR, stačí chvilku googlit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]