Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybití baterie autorádiem

Od: stepanflores odpovědí: 7 změna:
Zdravím. Mám prosím otázku a prosím moc o radu. Přehodil sem si autorádio ze starého Golfa do novšího ( PDI, diesel, čtverkový, 2002). Po zapojení rádia přestalo fungovat dálkové ovládání a zabezpečení taktéž nefunguje ( červená svítilna po zamknutí nebliká) tak auto zamykám a odemykám na centrál. Baterie v klíčku je vyměněná a po odpojení rádia funguje vše jak má. Čím by to mohlo být? Nemůže to být tím že rádio má větší odběr energie? Rádio cca 5 let staré,Orawa. Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli přestalo fungovat dálkové ovládání a zabezpečení po zapojení rádia, tak se stala chyba při instalaci. Samotné rádio nebude příčinou. Nejdřív je potřeba to uvést do původního stavu a teprve pak se zabývat rádiem. Ve vypnutém stavu může být napětí jen na špičce 4 napájecího konektoru, proud v desítkách μA.

28.11.22 01:44

mA

raton*
hodnocení

0x

Pokud ti auto startuje normálně, tak tam problém nebude.

Já s tím problém měl, rádio mám android s číny a to stále odebírá něco.. a když mi auto stojí měsíc, tak vysaje baterku.

vyřešil jsem to přidáním manuálního vypínače napájení rádia.. mám ho na palubce

floresstepan
hodnocení

No startuje tím stylem že se mu nechce, jak kdy, třeba dnes se nakoplo hned, ale teď nevím jestli je to tím že je trochu zima nebo tím rádiem

hodnocení

0x
Zapojte radio cez ampermeter a budete hned vediet, aky je odber.

aj
hodnocení

0x

Orawa? Myslis Orava?

No, je mozne, ze jsi vyzkratoval Klinku.

Teoreticky bys to zjistil jednoduše tak, že

- si zajdes do autohifi kde tomu rozumi V problematice se orientují a problém vyřeší za 3 min.

- ti s tím připojenym rádiem nebude fungovat auto diagnostika a pak ...

... se podívej na pin 3 ISO konektoru III viz obrazek a ten pin odpoj ze svorkovnice, pokud v tom golfu bylo v originále tovarni autorádio nebo 2din navigace, no tak tam na tuto vede kvůli diagnostice K-line a je to potencialni problem s "nekterymi"autoradii. Chtělo by si to nastudovat originální manuál k autorádiu a zjistit, co na pin 3 má...

viz ross-tech.com/...

ps: A pokud to auto rádio nepotřebuje trvalý napájení, třeba kvůli pinu, tak tu svorkovnici ISO konektoru připojit tak, aby elektřina šla do rádia pouze pokud je zapnutý S kontakt, klíček. Pak nemusíš řešit problematiku příkonu při vypnutí.

Vybití baterie autorádiem

A na pinu č. 5 je u VW další plus SAFE.

Tedy nejedná se o napájení antény 12V ven z rádia, ale 12V do rádia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení autorádia
Otázky na téma zapojenie autoradia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]