Nejste přihlášen/a.
dobry den, dva měsíce zpatky jsem nabijel autobaterií Varta 74Ah nabita na 100% a teď po dvou měsicich baterie vybita auto nejde nastartovat, naposled jsem jel autem ted v patek, ve dvou autoservisech mi zjišťovali jestli něco v autě nevybiji baterku tak řikali že nevybiji v autě nic a autobaterie je stara 2roky kupovana 3.12.2020 v auto kelly takže je ještě par dní v zaruce uznaji mi reklamaci nebo ne? nejde mi do hlavy že za dva měsíce je baterie vybita.
volksvagen jezdím denně naposled jsem jel v patek denně cca 10-15km někdo nejde autem tyden a v pohodě nastartuje ja nepojedu 2 dny a nenastartuju
protože tu baterku máte sulfatovanou, A to už brání nabíjení, 10 kilometrů je relativně málo, Kdoví kolikrát jste startoval...
Když použijete desulfátoru (mám z Číny za 200 7A), tak vám to ještě jednu zimu vydrží
Spíše přiznejte kolikrát jste baterku připojil na nabíječku? Ani jednou? Tak to je špatná odpověď při reklamaci
Ono i auto bez kur*ítka ,,inteligentního dobíjení´´ mají problém s krátkými trasami. Není to nic záhadného, prostě je zima, motor se hůř roztáčí při startu, víc se svítí, prakticky stále se využívá ohřívání zadního okna a zrcátek, případně ohřev sedadla. To vše má v součtu velkou spotřebu, kterou prostě alternátor při krátké trase nedokáže dobít . Pokud to auto má výše zmíněné inteligentní dobíjení spojené se systémem Start stop, je to pro baterii ještě horší.
Ale není to neřešitelné - manželka taky používá své auto na poskakování po městé, takže jej každý pátek připojím na nabíječku a je po starostech. Stejně tak připojuji i své služební auto, kterým sice najezdím tisíce km měsíčně, ale je, bohužel, postižené Start stop, ten sice vypínám, ale stejně, jelikož jezdím často dálnice, baterie je na konci týdně dost vybitá, často se dobíjí déle, než to manželčino auto.
Jinak co se týká značky baterie - já mám dobré zkušenosti s bateriemi Banner, jsou velmi odolné proti podvybití, koupil jsem je nejen do aut, ale i do strojů, které mají delší odstávky - traktor, VZV a pod
buď málo jezdíš nebo jezdíš krátké trasy a baterie se nestačí dobíjet do 100% a nebo je prostě zima...tohle je standardní situace...reklamaci ti neuznají...na baterie se to těžko dokazuje a ve 100% případů ti napíšou, že je to špatným užíváním... někde na internetu je na to i video kde se to řeší, že řidiči si baterky ničí sami...
přečti si znovu co jsem psal...záruka je 24měsíců, ale protože se jedná o tak specifický výrobek, jehož nesprávným užíváním (což si nepřipouštíš nebo vědomě neuvědomuješ) ho ničíš, tak o tu záruku prakticky přicházíš skoro hned. A protože se to těžko dokazuje vždycky skončíš na tom, že ti záruku neuznají...ti řeknou, že jsi ji pravidelně nedobíjel, nechával pod minimálním napětí, měl jsi ji v zimě a bla bla bla...vždycky si něco najdou o čem ty ani nevíš, protože by tě v životě nenapadlo si číst manuál k baterce a nebo jak jsem psal výše, žiješ v neoblomném přesvěděčení, že to co děláš, že je pro tu baterii OK..
tak baterii si vzali na přezkoumaní a po dvou tydnech mi volali že baterie je fakt špatna nedrží proud tak mi uznali reklamaci
pravě proto jsem kupoval vartu že varta dlouho vydrži a ne jen 2 roky a baterka KO po dvou měsicích od nabití a je pravda že jezdim kratke trasy ale myslim že na to by nemělo mít vlyv
Tak to seš Martin Mamla.., protože varta před prodejem zeslabila mřížky, a jejich životnost je 3 až 4 roky.. prostě šetří na olovu. varta dnes už nic nevydrží
pokud vyloučíme beton v akumulátoru, tak platí, že čím těžší akumulátor, tím déle vydrží.
Záleží kdo je prodávající, a záleží jak to podáš... pokud ti dají záludnou otázku na kterou špatně odpovíš, tak si tě vychutnají.
Ano. Fyzická životnost těchto malých zaplavených autobaterií, pokud nejsou ošizené, může dosáhnout 12 let (max). To je taková chemická životnost. Samozřejmě pokud se nepřesáhne do té doby počet cyklu a je udržovaná v perfektními stavu, tedy nikdy né vybitá.
Ale o těch vrták si říkal, že můžou dosáhnout 4 let. protože tam zjevně ušetřily asi 15% materiálu. A vidíme, není to přímá úměra... Je to Defakto podvod na zákazníky
Baterie jde vybít i za týden, za to baterie nemůže. Krátké trasy, vyhřívání sedadla, topení na přední/zadní sklo. Všechno má velký odběr a krátkou jízdou se nenabije. Už samotný start auta a žhavení je veliká spotřeba.
Shodou okolností kupuju vždy Varty. Poslední vydržela 8 let, aktuálně je v jednom autu 3. rokem a v druhém přes 5 let. Nekupuju nejlevnější řadu Vart. Do mého auta patří 110Ah a vydrží dlouho.
Pokud ji vyždímete, necháte nenabitou stát a až pak ji nabijete už to nikdy nedohoníte a baterie postupně degraduje. I kdyby měla půl roku od výroby, můžete ji takto rychle odepsat.
jak to tady čtu tak připojit baterii jen jedenkrát /aspoň na nabíječku za rok je špatné-rozhodně vícekrát-ono už je postupem času vidět že by to chtělo dobít když třeba vidíme že stropni světýlko-svítivost- nějak hodně zesiluje při přidání plynu...či otáčky motoru při startování jsou nějaké lenivější...
"dobíjí 13,9" = altík v hajzlu, buď regulátor nebo probitá dioda.. Nebo rovnou novej, origo je Denso a stojí 2,8k (Cardo)
Tak tchýně přijela - po cca. 7 km jízdy dobíjí 14,11V - po zapnutí světel, blinkrů, klimy, rádia, .. no prostě co šlo, dobíjí 14,10-11 - jen se při zapnutí některých problikne na 13,9 a hned se vrátí ... dobíjení považuji za ok.
Reklamovaná baterie ještě není dořešena servisem - resp. po více než měsíci mi nic neřekl - tenkrát mi jen vyměníl novou (vybalenou z igelitu) za jinou novou. Minulý týden ještě neměl žádný výsledek z reklamace.
Ta původní, stará - to bylo při koupi z bazaru - evidentně tam nepasovala - dali ji asi z jiného auta "na dojetí", jak to tak v bazarech chodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.