Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybitá autobaterie po 2 měsících

Od: martinmartas® odpovědí: 33 změna:

dobry den, dva měsíce zpatky jsem nabijel autobaterií Varta 74Ah nabita na 100% a teď po dvou měsicich baterie vybita auto nejde nastartovat, naposled jsem jel autem ted v patek, ve dvou autoservisech mi zjišťovali jestli něco v autě nevybiji baterku tak řikali že nevybiji v autě nic a autobaterie je stara 2roky kupovana 3.12.2020 v auto kelly takže je ještě par dní v zaruce uznaji mi reklamaci nebo ne? nejde mi do hlavy že za dva měsíce je baterie vybita.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Málo informací. Jaké auto, jak často jezdíte, jak dlouhé trasy, jak dlouho nejdéle stála bez vybíjení.. Moje auto například bere násobek idového odběru, pokud nechám pootevřené dveře.
Je dost nepravděpodobné, že by vám prodejce reklamaci uznal. To, že při jednorázovém měření v servisu nevidí závadu, ještě neznamená, že ty dva roky auto bez problému dobíjelo. I bez speciálního zařízení lze nynější stav baterie odhadnout z toho, jak dlouho se při daném proudu nabíjela z plného vybití do nabití.
doplněno 30.11.22 14:57: Ona je tu ještě možnost, že je vadný startér, např. typicky vyběhaná futra u koncernu. On pak sice nějak startuje, ale bere si výrazně větší startovací proud, který hlavně v chladu při studených startech rychle ničí baterii.
hodnocení

volksvagen jezdím denně naposled jsem jel v patek denně cca 10-15km někdo nejde autem tyden a v pohodě nastartuje ja nepojedu 2 dny a nenastartuju

Diesel? Jako dvouletá životnost dnes prodávaných šmejdů není až takovou výjimkou, zvlášť pokud auto už nestartuje na cvrnk. Na druhou stranu, teď jsou dost mírné zimy a baterka trpí studenými starty míň.
juro

protože tu baterku máte sulfatovanou, A to už brání nabíjení, 10 kilometrů je relativně málo, Kdoví kolikrát jste startoval...

Když použijete desulfátoru (mám z Číny za 200 7A), tak vám to ještě jednu zimu vydrží

Spíše přiznejte kolikrát jste baterku připojil na nabíječku? Ani jednou? Tak to je špatná odpověď při reklamaci :)

hodnocení

baterii jsem nabijel v lednu a ted naposled před dvouma měsici,

Ty woe. I na dehtu krátké trasy do 10, km a baterku jsem neměl potřebu dobíjet! ale to nebyl moderní shit, Zde jediná "elektronika" byla autorádio. P405GRD turbo break.rv 89.Před cca 20 roky.

hodnocení

4x

Ono i auto bez kur*ítka ,,inteligentního dobíjení´´ mají problém s krátkými trasami. Není to nic záhadného, prostě je zima, motor se hůř roztáčí při startu, víc se svítí, prakticky stále se využívá ohřívání zadního okna a zrcátek, případně ohřev sedadla. To vše má v součtu velkou spotřebu, kterou prostě alternátor při krátké trase nedokáže dobít . Pokud to auto má výše zmíněné inteligentní dobíjení spojené se systémem Start stop, je to pro baterii ještě horší.

Ale není to neřešitelné - manželka taky používá své auto na poskakování po městé, takže jej každý pátek připojím na nabíječku a je po starostech. Stejně tak připojuji i své služební auto, kterým sice najezdím tisíce km měsíčně, ale je, bohužel, postižené Start stop, ten sice vypínám, ale stejně, jelikož jezdím často dálnice, baterie je na konci týdně dost vybitá, často se dobíjí déle, než to manželčino auto.

Jinak co se týká značky baterie - já mám dobré zkušenosti s bateriemi Banner, jsou velmi odolné proti podvybití, koupil jsem je nejen do aut, ale i do strojů, které mají delší odstávky - traktor, VZV a pod

hodnocení

vím že by se baterie měla nabít alespon jednou za rok no s vartou jsem počital delší životnost

krtek6
hodnocení

2x

buď málo jezdíš nebo jezdíš krátké trasy a baterie se nestačí dobíjet do 100% a nebo je prostě zima...tohle je standardní situace...reklamaci ti neuznají...na baterie se to těžko dokazuje a ve 100% případů ti napíšou, že je to špatným užíváním... někde na internetu je na to i video kde se to řeší, že řidiči si baterky ničí sami...

hodnocení

Tak ať neuznají reklamaci pak ať nedávají na baterky záruku 2roky ale třeba jen 2 měsíce
krtek6

přečti si znovu co jsem psal...záruka je 24měsíců, ale protože se jedná o tak specifický výrobek, jehož nesprávným užíváním (což si nepřipouštíš nebo vědomě neuvědomuješ) ho ničíš, tak o tu záruku prakticky přicházíš skoro hned. A protože se to těžko dokazuje vždycky skončíš na tom, že ti záruku neuznají...ti řeknou, že jsi ji pravidelně nedobíjel, nechával pod minimálním napětí, měl jsi ji v zimě a bla bla bla...vždycky si něco najdou o čem ty ani nevíš, protože by tě v životě nenapadlo si číst manuál k baterce a nebo jak jsem psal výše, žiješ v neoblomném přesvěděčení, že to co děláš, že je pro tu baterii OK..

hodnocení

tak baterii si vzali na přezkoumaní a po dvou tydnech mi volali že baterie je fakt špatna nedrží proud tak mi uznali reklamaci

hodnocení

1x
Na značce až tak nezáleží. Pokud se baterie udržuje dlouhodobě podvybita, krátí se jí život. Na krátkých jízdách odejde jakákoliv, pokud se pravidelně nedobíjí i v létě.

juro
hodnocení

0x

Zkus to a uvidíš, životnost Varty je tak maximálně 4 roky

kupuj Exide A před zimou vždycky dobíj, Když jezdíš krátký trasy mezi starty, jakože určitě, Mám pravdu?

hodnocení

pravě proto jsem kupoval vartu že varta dlouho vydrži a ne jen 2 roky a baterka KO po dvou měsicích od nabití a je pravda že jezdim kratke trasy ale myslim že na to by nemělo mít vlyv

juro

Tak to seš Martin Mamla.., protože varta před prodejem zeslabila mřížky, a jejich životnost je 3 až 4 roky.. prostě šetří na olovu. varta dnes už nic nevydrží

pokud vyloučíme beton v akumulátoru, tak platí, že čím těžší akumulátor, tím déle vydrží.

hodnocení

tak zkusím ji reklamovat jestli to uznaji nebo ne

juro

Záleží kdo je prodávající, a záleží jak to podáš... pokud ti dají záludnou otázku na kterou špatně odpovíš, tak si tě vychutnají.

hodnocení

prodavajici je auto kelly a prostě není možne aby se baterie po dvou měsicích vybila

Tak na otázky nebude odpovídat.. Řekne, že dobíjení má ok a samovybíjení se nekoná a to mu potvrdili v SERVISU.Teď tam má jinou baterku ( starou 6let třeba) a auto funguje bez problémů..Tohle jim řekne.Mě taky chtěli vyfakovat při reklamaci motobaterky,ale nedal jsem se.Začali poučovat, že jsem jí zničil sám atd.. Že mám chybu v elektrice atd.. Přitom mám na životnosti některých Aku rekordy 10 let!
hodnocení

pravě proto naco je pak ta zaruka 2 roky když nechtějí znat reklamaci v dané lhutě

juro

Ano. Fyzická životnost těchto malých zaplavených autobaterií, pokud nejsou ošizené, může dosáhnout 12 let (max). To je taková chemická životnost. Samozřejmě pokud se nepřesáhne do té doby počet cyklu a je udržovaná v perfektními stavu, tedy nikdy né vybitá.

Ale o těch vrták si říkal, že můžou dosáhnout 4 let. protože tam zjevně ušetřily asi 15% materiálu. A vidíme, není to přímá úměra... Je to Defakto podvod na zákazníky

hodnocení

tak aspon vím že už nikdy nekupovat Vartu

pavels
hodnocení

0x
74ah, tak to máte diesel. Inu chce to ještě jednou zkusit nabít nabíječkou doma. Když to nezabere, tak profesionální dobití pomocí desulfizace a posledním krokem je nový kus. Do zimního období doporučuji.
Moje zkušenost mi veli odkázat na batery import, více než solidní obchod.

hodnocení

0x

Baterie jde vybít i za týden, za to baterie nemůže. Krátké trasy, vyhřívání sedadla, topení na přední/zadní sklo. Všechno má velký odběr a krátkou jízdou se nenabije. Už samotný start auta a žhavení je veliká spotřeba.

Shodou okolností kupuju vždy Varty. Poslední vydržela 8 let, aktuálně je v jednom autu 3. rokem a v druhém přes 5 let. Nekupuju nejlevnější řadu Vart. Do mého auta patří 110Ah a vydrží dlouho.

Pokud ji vyždímete, necháte nenabitou stát a až pak ji nabijete už to nikdy nedohoníte a baterie postupně degraduje. I kdyby měla půl roku od výroby, můžete ji takto rychle odepsat.

riva
hodnocení

0x

Olovo se musí držet nabité. Jinak nastupuje (nevratná) sulfatace s poklesem kapacity a vzrůstem vnitřního odporu. Bez vlastní garáže s možností dobíjení a pokud se nejezdí to znamená, že baterii budete měnit častěji.

hodnocení

0x

jak to tady čtu tak připojit baterii jen jedenkrát /aspoň na nabíječku za rok je špatné-rozhodně vícekrát-ono už je postupem času vidět že by to chtělo dobít když třeba vidíme že stropni světýlko-svítivost- nějak hodně zesiluje při přidání plynu...či otáčky motoru při startování jsou nějaké lenivější...

jm
hodnocení

0x
Tchyně má Punto 1,4. Stará baterie jí vypověděla službu v srpnu. Koupili jsme novou exide. Za měsíc nenastartovala. Nejezdí s rádiem, v kufru nic nesvítí, nežere to nikde nic. Baterie 11,7 k.o.
Reklamaci jsme podali v servisu kde koupila. Druhá baterie po příjezdu 12,7 druhý den 12,3... Ale po měsíci se drží na 12,2-12,4 a dobíjí 13,9.
Jezdí sice trasy 5-10 km, ale nová baterie se nemůže vybít za 10 nastartování, když to dobíjí alternátor a nemrzlo.
Je mi to záhadou. Můj citron se stejnou baterií 54ah má při stáří 3 roky lepší voltáž.
asd1

"dobíjí 13,9" = altík v hajzlu, buď regulátor nebo probitá dioda.. Nebo rovnou novej, origo je Denso a stojí 2,8k (Cardo)

Zapnout světla, klimu, rádio, vyhřívání oken a pak dejte vědět, kolik dává na volnoběhu.

Tak tchýně přijela - po cca. 7 km jízdy dobíjí 14,11V - po zapnutí světel, blinkrů, klimy, rádia, .. no prostě co šlo, dobíjí 14,10-11 - jen se při zapnutí některých problikne na 13,9 a hned se vrátí ... dobíjení považuji za ok.

Reklamovaná baterie ještě není dořešena servisem - resp. po více než měsíci mi nic neřekl - tenkrát mi jen vyměníl novou (vybalenou z igelitu) za jinou novou. Minulý týden ještě neměl žádný výsledek z reklamace.

Ta původní, stará - to bylo při koupi z bazaru - evidentně tam nepasovala - dali ji asi z jiného auta "na dojetí", jak to tak v bazarech chodí.

Nedobíjí, mně taky odešel altík. Nový denzo, řemen a práce 7200. Starý mám doma, špatná jedna dioda.

hodnocení

0x
Jakej je klidovej odběr z baterie?
Jak je víc jak 30mA je problém

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]