Nejste přihlášen/a.
jak poznám, že jsou značky nahlášený jako ztracené a v depozitu?
priklad: moje auto je psany jeste na xy, ale pojisteni je uz na mne ( prosím neřešit, že je to vadný stav, to není předmětem této otázky)
pan xy by mohl jak tu nekteri radi, pozadat o duplikat TP a RZ a tyto dat do depozita... jak na to ja prijdu? Co se a komu muze stat? Ja na sebe vozidlo prepsat nemohu, protoze nemam dosah na XY (koupeno pres 3 dalsi osoby)...
Kdyz by to xy udelal, no tak se nutne provali, le on lhal kdyz rekl, ze TP a SPZ ztratil ...
v momentu kdy podáš žádost o zápis změny vlastníka, dostaneš od úřadu příslušnou informaci
pokud ŘO potřebuješ, počítej s možností zákazu řízení za jízdu s neplatnou RZ...
pokud někdo dá na místní rádce a nahlásí auto jako odcizené, můžeš o auto přijít, pokud se nevysvětlí ten řetězec 3 prodejů...
aj, Vy takový znalec...
jak poznám, že jsou značky nahlášený jako ztracené a v depozitu***nepoznáte, jedině ověřením na registru, pokud doložíte právní zájem.
Co se a komu muze stat?**jemu se skoro nic, pokud nejednal protiprávně. Vám hrozí obrovské sankce, páč řídíte vozidlo bez platného dokladu, a "Vozidlo bez (nebo s cizí) SPZ"
Vaší logikou u jiné otázky
Kdyz by to xy udelal, no tak se nutne provali, že on lhal jen zapomněl kdyz rekl, ze TP a SPZ ztratil
Tak ani v ic.ckp.cz to nebude poznat?
A ani na stk to nepoznaji?
A ani moje pojistovna nic nerekne?
A kdo ja, ze bude mit problemek?
takze POV uzavrit na jinou neexistujici osobu a nazdar - vyreseno Auto mam pujcene a "budou se dit veci", ale ne mne
Protoze mezi mnou a pojistnikem zadna vazba nebude a pujcil mi to kamos v hospode. Vtipne.
Ja jsem nic nespachal bo stk je POV je a OTP male i velke mam.
Takze se zeptat na uradu, zda na uvedeny VIN nekdo nezahajil prevod podle paragrafu 8? Reknou mi to kdyz nemam smlouvu?
Nejde = neumim? Proc by neslo )
Jde to uplne v klidu. A nabihaji ji bonusy.
druha vec je co bude az to praskne.
Objednaval jste nekdy POV? Ja ano, pred par dny. Vubec neresili ze za zenskou mluvi chlap nebo zenska s uplne jinym jmenem. Je jim to putna.
A kdyz potrebujete "vyjezdit" bonusy, tak se to dela tak, ze sezenete co nejslabsi auto, co nejlevnejsi pojistku, a bonusy nabihaji. Protoze na velky auto je ta pojistka drazsi i o nasobky! Takze se klidne vyplati nechat rok aut ve stodole aj. kouzla.
Záměrně uvádím příklad, kdy člověk jezdí 20 let, ale s firemními vozidly... nikdo nemůže být poškozen, jen systém je nelogicky.
Tak moc prosím, neříkejte, že něco nejde, když to nevite najisto.
Doutnáku,
Nejde uzavřít povinné ručení na neexistující nebo cizí osobu
Nevím, jak to myslíte, ale já uzavřel před 3 měsíci pojištění ve prospěch cizí osoby, na cizí vozidlo. Bez problémů.
Zkrátka, potřeboval jsem k cizímu vozidlu platnou zelenou kartu.
Ale musíte mít osobní údaje té osoby. ***Velký techničák, tam je vše.
.Ale pokud někdo nabourá do takového auta,tak komu přijde případné plnění? Osobě v TP? ***Jasně, vlastníkovi vozidla, dle technického průkazu.
Chudák Doutnák je lehce zmaten
On si plete příjemce plnění a pojistníka POV? Pojistník POV obvykle z uzavřené pojistky inkasovat NIKDY nebude!
když do auta pane Cukráře někdo naboura, tak to přece půjde z pojistky viníka, a je úplně jedno, na koho to pan Cukrář pojistil
Tady můžeme pouze spekulovat o tom, nakolik se bude která pojišťovna kroutit v případě, že zavinite jako pojistnik nehodu, ale auto bude V techničáku psané na jinou osobu.
já osobně bych ještě v den nehody začal řešit přepis. Nevidim problem pokud já pojistník a já řidič a já majitel, pouze nezapsaný v TP
V pohodě, ale prosím netvrďte něco, o čem nic nevíte, nemáte vyzkoušené, a ještě to špatně chápete.
Cožpak jste si nikdy nedělal pojištění nebo změnu pojištění přes xxx srovnávač, oni snad po vás chtěli občanku a kopii technického průkazu nebo jak vás overili? Dávno to nikdo neověřuje. Protože už to všechno mají v databázi dle RZ a rodného cisla. Akorát ty auta nejsou nějak spárovaný s rovnýma číslama. Takže v podstatě můžete jakýkoliv rodné číslo napsat na jakýkoliv auto
akorát když přiznáte, že provozovatel je jiný od vlastníka, tak se vám pojistka o trochu navýší.
Já pouze nemůžu přijít na to, když dojde k události a plnění, jestli a jakým způsobem by pojišťovna krátila
Pane Doutnáku, vysvětlím Vám to a již nebudete zmaten.
Vozidlo nemá řádné pojištění, je třeba změnit vlastníka, plná moc od vlastníka není problém, ale vozidlo nemá na přepis zelenou kartu. Podle techničáku udělám pojištěni na svoji osobu, zajedu na technickou kontrolu, pak osoba uvedená v plné moci dojede se všemi doklady na evidenci a vozidlo přepíše na sebe.
Po přepisu jsem požádal pojištovnu, aby změnila vlastníka vozidla.
Už to chápete?
(Anebo se zase pletu?)
Ano, pletete se, přesněji nepochopil popis. Zkuste to pomaleji přečíst ještě jednou.
někdo vlastní vozidlo napsané na cizí osobu a pojistí ho na tuto cizí osobu***to jsem přesně udělal.
Vaší větu jsem trošku upravil.
Pokud ale myslíte cizí osobu, smyšlenou, neexistující,. tak to opravdu nejde. Ale to asi nemyslíte.
Ale to se hodně odchylujeme od dotazu tazatele.
--------------
Váš dotaz dopoledne: Nejde uzavřít povinné ručení na neexistující nebo cizí osobu
moje odpověď dopoledne.: Nejde uzavřít povinné ručení na neexistující nebo cizí osobu--Jde to a přidal jsem konkrétní příklad.
Už je to jasné?
Dobře, odmyslete si převod, a zjistíte, co jste nevěděl, že jde pojistit cizí vozidlo. O to šlo. To, že jsem se rozepsal i proč, to je vedlejší.
Ale jde pojistit cizí auto, přestože jste psal, že to nejde.
Na základě čeho tvrdíte, že "to nejde"?
Co chceš databáze bonusů pouze sdělí, že uvedené rodné číslo žádné bonusy nemá?
Anebo snad vy víte najisto, že ohlásí, že OSOBA NEEXISTUJE? to je málo pravděpodobné.
Já to nevím, to by měl vědět Pavel Dvořák, kteří tvrdí, že podobný systém (stk nebo ckp uz nevim) obsluhuje.
samozřejmě auto může pojistit i třetí osoba...je to napsáno v zákoně o pojištení odpovednosti každý se tam může podívat
Mám jedno auto s cizím jménem v TP a musel jsem uzavřít povinné ručení na sebe.(protože to používám).Po telefonu.. Operátorka má nejspíš přístup do evidence, protože aniž bych jí to řekl, věděla dobře,kdo je v TP jako majitel zapsaný.****Jasně, že to vědí, mají on line přístup.
A moc se na toto vyptávala..****zvědavá, nebo jen kontrolovala.
--------------
I kdybych našel na ulici jejich občanky.***Tak nadiktujete místo Vašich nacionálů, údaje z občanky. Vás snad kontrolovala kdo jste? Jen jste jí to nadiktoval
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.