Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám, že jsou značky nahlášený jako ztracené a v depozitu?

Od: aj odpovědí: 31 změna:

jak poznám, že jsou značky nahlášený jako ztracené a v depozitu?

priklad: moje auto je psany jeste na xy, ale pojisteni je uz na mne ( prosím neřešit, že je to vadný stav, to není předmětem této otázky)

pan xy by mohl jak tu nekteri radi, pozadat o duplikat TP a RZ a tyto dat do depozita... jak na to ja prijdu? Co se a komu muze stat? Ja na sebe vozidlo prepsat nemohu, protoze nemam dosah na XY (koupeno pres 3 dalsi osoby)...

Kdyz by to xy udelal, no tak se nutne provali, le on lhal kdyz rekl, ze TP a SPZ ztratil ...

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

2x

v momentu kdy podáš žádost o zápis změny vlastníka, dostaneš od úřadu příslušnou informaci

pokud ŘO potřebuješ, počítej s možností zákazu řízení za jízdu s neplatnou RZ...

pokud někdo dá na místní rádce a nahlásí auto jako odcizené, můžeš o auto přijít, pokud se nevysvětlí ten řetězec 3 prodejů...

hodnocení

1x

aj, Vy takový znalec...

jak poznám, že jsou značky nahlášený jako ztracené a v depozitu***nepoznáte, jedině ověřením na registru, pokud doložíte právní zájem.
Co se a komu muze stat?**jemu se skoro nic, pokud nejednal protiprávně. Vám hrozí obrovské sankce, páč řídíte vozidlo bez platného dokladu, a "Vozidlo bez (nebo s cizí) SPZ"

Vaší logikou u jiné otázky

Kdyz by to xy udelal, no tak se nutne provali, že on lhal jen zapomněl kdyz rekl, ze TP a SPZ ztratil

hodnocení

0x
Vy to poznáte až při "lustraci" až vás zastaví PČR..Jinak to asi nepoznáte..Nebo třeba při nehodě.. Až se to začne řešit a postupně se přijde na to, že auto je sice pojištěné a má STK,ale vlastně je vyřazené a nemá na silnici co dělat..Pokud budete feťák s pěti zákazy řízení a exekucí.. potažmo s bydlištěm na obecním úřadě,tak se vám nestane nic..;) Ale pokud kromě nepřepsaného auta jste jinak normální člověk,tak se budou dít věci ;)
doplněno 27.11.22 01:30: Jinak.. Nemám dosah na XY není argument.. Máte jméno a adresu v TP.. Takže máte možnost se snažit dohnat nebo psát dopisy této osobě. . Když nereaguje,tak je to věc jiná .. Také jsem měl auto na osobu cizí přes několik prodejců a adresa byl OÚ.. Při kontrole na silnici se zjistilo, že už ta osoba v TP byla na úřadě podat žádost (jak se tu stále radí) a na vozidlo se vztahuje paragraf 8a a že s tím nesmím jezdit..Pokutu si už nepamatuji..Tu částku myslím
aj
hodnocení

Tak ani v ic.ckp.cz to nebude poznat?

A ani na stk to nepoznaji?

A ani moje pojistovna nic nerekne?

A kdo ja, ze bude mit problemek?

takze POV uzavrit na jinou neexistujici osobu a nazdar - vyreseno :) Auto mam pujcene a "budou se dit veci", ale ne mne :) Protoze mezi mnou a pojistnikem zadna vazba nebude a pujcil mi to kamos v hospode. Vtipne.

Ja jsem nic nespachal bo stk je POV je a OTP male i velke mam.

aj
hodnocení

Takze se zeptat na uradu, zda na uvedeny VIN nekdo nezahajil prevod podle paragrafu 8? Reknou mi to kdyz nemam smlouvu?

Nejde uzavřít povinné ručení na neexistující nebo cizí osobu..Leda byste někomu sebral OP .Ale to si nepomůžete..To už si můžete rovnou vyrobit bílou kartu na kopirce..Ale to už je extrém..ne?
aj
hodnocení

Nejde = neumim? Proc by neslo :))

Jde to uplne v klidu. A nabihaji ji bonusy.

druha vec je co bude az to praskne.

Nevím, ZKUSTE to.Ale tohle šlo možná před lety.
aj
hodnocení

Objednaval jste nekdy POV? Ja ano, pred par dny. Vubec neresili ze za zenskou mluvi chlap nebo zenska s uplne jinym jmenem. Je jim to putna.

A kdyz potrebujete "vyjezdit" bonusy, tak se to dela tak, ze sezenete co nejslabsi auto, co nejlevnejsi pojistku, a bonusy nabihaji. Protoze na velky auto je ta pojistka drazsi i o nasobky! Takze se klidne vyplati nechat rok aut ve stodole aj. kouzla.

Záměrně uvádím příklad, kdy člověk jezdí 20 let, ale s firemními vozidly... nikdo nemůže být poškozen, jen systém je nelogicky.

Tak moc prosím, neříkejte, že něco nejde, když to nevite najisto.

jirib
Doplatí na to ten,koho zastaví policie nebo nehoda.A to myslím toho,kdo bude sedět za volantem.

Doutnáku,

Nejde uzavřít povinné ručení na neexistující nebo cizí osobu
Nevím, jak to myslíte, ale já uzavřel před 3 měsíci pojištění ve prospěch cizí osoby, na cizí vozidlo. Bez problémů.

Zkrátka, potřeboval jsem k cizímu vozidlu platnou zelenou kartu.

Dobře..takhle to asi jde..Ale musíte mít osobní údaje té osoby..Ale pokud někdo nabourá do takového auta,tak komu přijde případné plnění? Osobě v TP? Osobě na bílé kartě? Anebo tomu,kdo to auto zrovna má..pokud si vyčaruje smlouvu..

Ale musíte mít osobní údaje té osoby. ***Velký techničák, tam je vše.

.Ale pokud někdo nabourá do takového auta,tak komu přijde případné plnění? Osobě v TP? ***Jasně, vlastníkovi vozidla, dle technického průkazu.

To jako fakt? Uzavřít povinné ručení na někoho? Myslím smlouvu o povinném jako takovou..To snad nee... Chudák ten dotyčný..
juro

Chudák Doutnák je lehce zmaten

On si plete příjemce plnění a pojistníka POV? Pojistník POV obvykle z uzavřené pojistky inkasovat NIKDY nebude!

když do auta pane Cukráře někdo naboura, tak to přece půjde z pojistky viníka, a je úplně jedno, na koho to pan Cukrář pojistil :)

Tady můžeme pouze spekulovat o tom, nakolik se bude která pojišťovna kroutit v případě, že zavinite jako pojistnik nehodu, ale auto bude V techničáku psané na jinou osobu.

já osobně bych ještě v den nehody začal řešit přepis. Nevidim problem pokud já pojistník a já řidič a já majitel, pouze nezapsaný v TP

Přiznám se, že opravdu zmaten jsem..Nejen z toho co tu řešíme,ale taky ty termíny vlastník, majitel,provozovatel, držitel, pojistník atd*smich* Ale je mi to vpodstatě jedno.. mám vše psané na sebe až na jedno auto,kde prodávající zemřel..A to by bylo na jiné vlákno..Soud určení vlastnictví by vyšel dvakrát tolik než má auto hodnotu .
juro

V pohodě, ale prosím netvrďte něco, o čem nic nevíte, nemáte vyzkoušené, a ještě to špatně chápete.

Cožpak jste si nikdy nedělal pojištění nebo změnu pojištění přes xxx srovnávač, oni snad po vás chtěli občanku a kopii technického průkazu nebo jak vás overili? Dávno to nikdo neověřuje. Protože už to všechno mají v databázi dle RZ a rodného cisla. Akorát ty auta nejsou nějak spárovaný s rovnýma číslama. Takže v podstatě můžete jakýkoliv rodné číslo napsat na jakýkoliv auto :)

akorát když přiznáte, že provozovatel je jiný od vlastníka, tak se vám pojistka o trochu navýší.

Já pouze nemůžu přijít na to, když dojde k události a plnění, jestli a jakým způsobem by pojišťovna krátila

Srovnávače nepoužívám.. Mě pořád uniká smysl, proč budu platit svoje peníze a smlouva bude na někoho jiného? Vysvětlete mi to prosím,asi jsem natvrdlý.. Nemyslím teď pojistnou smlouvu na člena rodiny..Tam by to ohledně bonusu smysl dávalo,ale na cizího člověka nebo neexistujícího,jak tu někdo píše? Ikdyž na "dědečka" už to snad taky nejde,ne? Když oni si zjistí,kdo je v TP a z toho vycházejí

Pane Doutnáku, vysvětlím Vám to a již nebudete zmaten.

Vozidlo nemá řádné pojištění, je třeba změnit vlastníka, plná moc od vlastníka není problém, ale vozidlo nemá na přepis zelenou kartu. Podle techničáku udělám pojištěni na svoji osobu, zajedu na technickou kontrolu, pak osoba uvedená v plné moci dojede se všemi doklady na evidenci a vozidlo přepíše na sebe.

Po přepisu jsem požádal pojištovnu, aby změnila vlastníka vozidla.

Už to chápete?

Milane..Zas takový hlupák nejsem..Vy mi tu popisujete situaci, kdy za někoho vyřizujete pojištění a přepis vozidla..A ta osoba vás o to požádala nebo o tom minimálně ví.. (Anebo se zase pletu?) Mě zajímal případ,kdy někdo vlastní auto na cizí osobu a pojistí ho na úplně cizí osobu anebo smyšlenou,jak tu někdo uváděl..O tohle mi šlo a tohle mi moc smysl nedávalo..
Milane.. řešil jsem to v souvislosti s příspěvkem od "aj" v 01:28! Tam uvádí, že to pojistí na cizí osobu nebo neexistující a bude to sám používat..Na toto jsem reagoval a nějak se to celé otočilo jiným směrem;)

(Anebo se zase pletu?)

Ano, pletete se, přesněji nepochopil popis. Zkuste to pomaleji přečíst ještě jednou.

někdo vlastní vozidlo napsané na cizí osobu a pojistí ho na tuto cizí osobu***to jsem přesně udělal.

Vaší větu jsem trošku upravil.

Pokud ale myslíte cizí osobu, smyšlenou, neexistující,. tak to opravdu nejde. Ale to asi nemyslíte.

Ale to se hodně odchylujeme od dotazu tazatele.

--------------

Váš dotaz dopoledne: Nejde uzavřít povinné ručení na neexistující nebo cizí osobu
moje odpověď dopoledne.: Nejde uzavřít povinné ručení na neexistující nebo cizí osobu--Jde to a přidal jsem konkrétní příklad.

Už je to jasné?

Pleteme se teda asi oba,Milane..Ve 14:49 píšete jiný příběh než tu řeším celou dobu já a "aj" ..On a já řešil situaci,kdy nikdo nemá v úmyslu nějaký přepis a plné moci od kohokoliv komukoliv.. Další příklady už asi netřeba.. Holínky nebo hodinky..je to stejné obojí se natahuje;)

Dobře, odmyslete si převod, a zjistíte, co jste nevěděl, že jde pojistit cizí vozidlo. O to šlo. To, že jsem se rozepsal i proč, to je vedlejší.

Ale jde pojistit cizí auto, přestože jste psal, že to nejde.

aj
hodnocení

Na základě čeho tvrdíte, že "to nejde"?

Co chceš databáze bonusů pouze sdělí, že uvedené rodné číslo žádné bonusy nemá?

Anebo snad vy víte najisto, že ohlásí, že OSOBA NEEXISTUJE? :) to je málo pravděpodobné.

Já to nevím, to by měl vědět Pavel Dvořák, kteří tvrdí, že podobný systém (stk nebo ckp uz nevim) obsluhuje.

paveldvorak

samozřejmě auto může pojistit i třetí osoba...je to napsáno v zákoně o pojištení odpovednosti každý se tam může podívat

Milan cuk..Neříkal ani nepsal jsem, že nejde pojistit auto s cizím jménem v TP..Psal jsem, že já jako pan Pepa Petka nemůžu uzavřít smlouvu o povinném ručení na Růženu nebo Lojzu Květákovic, protože jsou to pro mě cizí lidi. Ikdybych našel na ulici jejich občanky.Tohle řeším od začátku.A znova.. Mám jedno auto s cizím jménem v TP a musel jsem uzavřít povinné ručení na sebe.(protože to používám).Po telefonu.. Operátorka má nejspíš přístup do evidence, protože aniž bych jí to řekl, věděla dobře,kdo je v TP jako majitel zapsaný.A moc se na toto vyptávala..

Mám jedno auto s cizím jménem v TP a musel jsem uzavřít povinné ručení na sebe.(protože to používám).Po telefonu.. Operátorka má nejspíš přístup do evidence, protože aniž bych jí to řekl, věděla dobře,kdo je v TP jako majitel zapsaný.****Jasně, že to vědí, mají on line přístup.

A moc se na toto vyptávala..****zvědavá, nebo jen kontrolovala.

--------------

I kdybych našel na ulici jejich občanky.***Tak nadiktujete místo Vašich nacionálů, údaje z občanky. Vás snad kontrolovala kdo jste? Jen jste jí to nadiktoval

Paní nebo slečna pokládala spousty dotěrných otázek až mi to bylo nepříjemné.. vše si nepamatuju,ale např..kdo mi to prodal,zda to byla osoba blízká? Netuším zda to byla jen zvědavost nebo povinnost..

hodnocení

0x
Nevím jestli vám to řeknou na úřadě.. Každý úřad si dělá co chce.Ale asi by ani neměli. Netuším zda vám to řeknou na základě vyrobené smlouvy.. Pojišťovna, ČKP ani STK vám rozhodně tyhle info neřekne ani nenapíše

jm
hodnocení

0x
Platit povinné ručení na auto v depozitu je zbytečný luxus. Pojišťovna nebude plnit ani Korunu za nehodu způsobenou autem, které nemá na silnici co dělat.
No a k dotazu. Pokud vás zastaví, zjistí depozit, pravděpodobně vám zakáží další jízdu a bude řešit soud. To přeskakuji možné šetření a sankce.
Vy totiž budete prokazovat dokumentací, že v depozitu nemělo být... Což právně vlastně ani nejde, v tom vašem případě.
Zazněla správná informace. Pokud jste bydlištěm na úřadu, exekuce jsou kamarádi a v autě spíte... máte možnost se sankcím vyhnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]