Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střílení do výfuku

Od: honza1673® odpovědí: 5 změna:

Hezký den,

mám Octavii I, r.v. 1997, 1,8 20V, benzin. Stává se, že pokud je v nádrži méně než čtvrtina benzinu, začne motor při startování střílet do výfuku. Při plné nádrži se nic neděje, vše OK. Setkal už se někdo s něčím podobným?

Honza

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nedokážu si představit souvislost s množstvím paliva v nádrži.

Pokud je to opravdu do výfuku a jen při startu, na vině bude nejspíš automatický sytič posílající tam příliš bohatou směs.

Žádnej sytič tam není!

ECU si sama skrz teplotu, zbytkový kyslík ve výfukových plynech a čidla klepání a tlaku v sání sama dávkuje tolik, kolik je potřeba. Nic tedy na sytič nejede. Vždy se motoru ECU přizpůsobuje, tak si to vymažte z hlavy!

Sytič měl naposledy Favorit.

Pokud blbne dávkování paliva do motoru, tak je buď vadné čidlo či vedení k němu (přechodové odpory, které mění hodnoty čidla NTC teploty) a nebo netěsné sání či výfuk, kdy si to přisává falešnej vzduch a oblbuje to kyslíkovou sondu (lambdu).

hodnocení

Upřímně řečeno, já si tu souvislost taky nedokážu představit a každý, komu jsem to řekl, na mě koukal jako na blba. Bohužel je to ale fakt.

paveldvorak
hodnocení

0x

tak u benzinove Octavie to děla vaha vzduchu, ale bez ohledu na stav paliva n nadrži...takže pořád...

nelze vyloučit i špatné palivo a nějaký bordel v nádrž, zkusil bych přidat plechovku čistícího aditiva dotankovat doplna na jiném čerpacím stojanu...

hodnocení

0x

Mě tohle dělala OII z roku 2010 s motorem 1.6MPI po ,,vodborné´´ instalaci LPG, kdy celekm brzo došlo k podpálení ventilů a auto pak po startu střílelo do výfuku, ale souvislost se stavem paliva v nádrži jsem nepozoroval.

Zkusil bych přeměřit tlaky v jednotlivých válcích - je to jednoduché a přinejmenším budete moci ventily vyloučit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]