Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault otáčky-volnoběh-kolísání

Od: bobek07® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Mám Renault megane 1.4. z roku 2001 a mám tento problém:

Ohřátý motor by měl jít na 800-900 otáček na volnoběh.Nyní však po ohřátí na 90 otáčky lítají na 1100-1200.

Při sundání nohy z plynu spadnou 900 ,ale okamžitě to zase vyskočí na 1200.Někdy to drží pod 1000 celou jízdu,ale většinou je tam těch 1200.Dnes po zaparkování volnoběh držel dokonce na 700 otáčkách.Nechal jsem ho běžet cca 5min.a celou dobu si je držel.Prostě si dělá co chce.*smich*Neví někdo,čím to může být?Děkuji Bob

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

prozkoumat funkci klapky, prozkoumat čidlo teploty motoru zda je reálný údaj, prozkoumat MAP/MAF..., prozkoumat přisávání benzinových par (z nádrže) - těsnost elektroventilu, prozkoumat přisávání olejových par z motoru ..., prověřit těsnost hadic na sání...

25.11.22 14:43
hodnocení

Dík

lukaspankiv
hodnocení

0x
Zdravím vás, mám úplně stejný problém se svým meganem 1.4 55 kw r. 1999 a chci se vás zeptat jestli jste problém vyřešil nebo jak jste to zvládnul, prohledal jsem celý internet a nikde nikdo takhle specificky problém nemá, prosím odpovězte, jste má poslední šance
-lukas
asd1

Na 1,6 Meganu byla klasika netěsný sání - gumový kroužky na trubkách kolem klapky, pak krokový motorek..

jdukolem

Na stejném Meganu,podobné chování,prasklina ve sběrném potrubí výfuku.Je nutné nejdříve demontovat ten krycí hliníkový plech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]