Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci vůz trvale vyřadit z evidence vozidel a mám doklad o EKO likvidaci, v TP jsem v polopřevodu.
Stačí mi,když seženu plnou moc od předchozího majitele vozidla a jestli musí být notářsky ověřená,abych neplatil zbytečně 800 kč za převod.
Děkuji Vám za odpověď.
jde o to, co do té plné moci napíšete, kdo neví jak na to, napište Cyrilovi, ten Vám všem za úplatu pošle možné vzory a poskytne také poptřebné školení, protže on to ví úplně přesně...stručně...na jeden konkrétní úkon nebo na skupinu úkonů, nebo k zastupování při nějakém řízení nemusí být podpis na plné moci úředně ověřen, pokud je zmocnění formulováno neurčitě a zmocnitel zmocní zmocněnce k zastoupování při neurčitém počtu úkonů bez specifikace jejich předmětu, tedy jakousi generální plnou moc, pak musí být úředně ověřena.
Takže stačí Vám plná moc od předchozího majitele , ve které Vás zmocní k nahlášení změny provozovatele, nemusí být ověřena...Kdo - koho - k čemu zmocňuje, identifikace auta, originální popdpisy..
Taky jsem tomu nevěřila, ale měla jsem rukou napsanou plnou moc od bývalého majitele, kde byli jeho iniciály, potřebné údaje o autě a pak o mě, no a bylo to bez problémů
protže to umožňuje zákon, když si jí podepíšete sama v čekárně na úřadu, úředník nemá zákonnou možnost podpis ověřovat a podepsaný formulář od Vás převezmě, zmocněnce si zkontrolje podle dokaldu totožnsoti a pokud je vše daší ok, požadovaný úkon provede...Je to dobře a samozřejmě i špatně, protože plnou moc si může podepsat kdokoliv, kdo se dostane k dokladům k vozidlu, a žádat na úřadu v podstatě cokoliv k cizímu autu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.