Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto přibržďuje

Od: bufyk odpovědí: 5 změna:

Mám dojem, že mi auto přibrzďuje, při dojíždění se relativně rychle zastaví...

Ale žádná brzda ani ložisko na žádným kole není teplý...

Já vím že se to má zvednout a má se to nějak otočit to kolo,Já vím že se to má zvednout a má se to nějak otočit to kolo No ale kdyby drhla brzda tak co s tím můžu dělat? Všechny 4 mám kotoučový

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A pneumatiky? Tlak v pořádku? ... Nedojíždíte do kopce? A taky to může být jen dojem, že se rychle zastaví...A kdyby drhla brzda...pak asi servis, ne? Co jiného, když to sám nezvládnete...

bufyk
hodnocení

Zvládnu to, jenže nechci hasákem rovat ty brzdový válečky a stahovák samozřejmě nemám.

je to jenom takovej pocit prostě jakože to dokončení jízdy není takový plynule na konci se to jakoby sekne, samozřejmě nepatrně :)

tlak pneu dám jednou za 3 měsíce na 2 bar na digitální pneu u MOL.

Já jenom, jestli to tady nějakej profík neřešil už, ona teď jak je zima tak ty brzdy i ty ložiska by mohli rychle se ochlazovat, bez zvednutí každého kola zvlášť to stejně asi neidentifikují...

Jestli máte doma jenom hasák,tak toho moc neopravíte..Je hezké, že gumy foukáte na Molce a digitální displej vám ukáže 2bary.. Stačí to? Co je to za auto? Já mám mít třeba 2,6 vpředu a 2,4vzadu u poloplného auta..Jestli nemáte vercajk,tak je jedno co vám tu poradíme.. stejně to teď v zimě bez nářadí neopravíte.. Akorát to rozdloubete a bude to jen horší..Kapalina v brzdách je jak stará? Třeba zarezlé lanovody ruční brzdy..a dalších x věcí
Ale co můžeš udělat sám,tak vyndat destičky a označit,kde která byla..Oškrabat místa kde destička dosedá do brzdiče a místo lehce máznout.. máznout vodící čepy..a pod prachovku pístku stříknout aspoň WD nebo koupit mazivo přímo na pístky..Vzadu to samé a pokud to půjde tak namazat něčím lanka a veškeré"hejblata" parkovací brzdy.. VYMĚNIT brzdovou kapalinu a když to nepomůže,tak brzdové hadice u kola, které dře..Snad ti někdo pomůže nebo půjčí vercajk.. Třecí plochy pochopitelně nesmíš zamastit;) To je jen stručný základ toho,co musíš udělat

Na MOLce se dá nastavit i jiný tlak nežli defaultně 2 bary.

Stačí před foukáním nepřipojit pneumatiku, naťukat jinou hodnotu a po připojení pneu už se zablokuje nastavení tlaku a fouká na nastavený tlak. Takže odpojit hadicu od pneu a přeprogramovat hodnotu třeba na 2,4Bar

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]