Nejste přihlášen/a.
musi byt celorocni pneumatiky zapsany ve velkem technickem prukazu
V ORV se nezapisují letní, zimní nebo celoroční pneumatiky! Zapisuje se jen rozměr a rychlostnía hmotnostní index (např :195/65R15 91H ) + případné alternativy (např: 205/50R17 93W)
U některých aut jsou zapsané zimní gumy s jiným rozměrem z důvodu možnosti montáže řetězů a tento rozměr s letními nejde použít. Ale to je asi jediná výjimka.
No tak na půl máte pravdu, že je někdy víc alternativ, ale ještě jsem neviděl, že u něktérého je vyloženě psáno jen ZIMNÍ ! Toto je jen na rozhodnutí té které osoby jaký dá rozměr zimních pneu dle rozměrů povolených v ORV.
diesle, víte že jsem to už viděl v techničáku, že zimní můžou být takového rozměru...
Někdo z příbuzných, kterým dělám servis pneumatik to má. Páč si přivezl koupená kola, ale jiných rozměrů, nežli tam měl. Dohadovali jsme se, až přivezl techničák a měl tam napsáno, že na zimu může mít kola 15", jinak jiné rozměry taky, ale na zimu měl přesné označení. Ale již nevím, který příbuzný, ale domnívám se, že nová Fábie to tak má.
Osobně mám v TP speciální rozměr pneu u dvojkové Fabie posledního roku výroby.
Konkrétně na zimu jsou povoleny 185/55 R15 jinak jsou standartně povoleny 195/55 R15. Ale pokud se nad tím člověk zamyslí mělo by to být napsáno naopak a pouze na léto měli být povoleny 195/55 R15 protože takto jdou použít i jako zimní a nejdou na ně sněhové řetězy naproti tomu rozměr 185/55 R15 by v létě vůbec nevadil koneckonců pokud máte celoroční pneu tak je můžete mít v tomhle rozměru i v létě.
do TP se zapisuje to, co je výsledkem schálení...
Kdo má k vozidlu TP a ještě COC list, ten se může podívat do poslední kolonky COC listu která má zpravidla číslo 50...Tam je uvedeno tzn. alternativní a variabilní provedneí vozidla...včetně rozměrů kol a pneu které je tehcncioky možné použít...někdy jsou tam uvedeny i zimní pneumatiky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.