Dobrý den, nikde jsem tuhle otázku neviděl, omlouvám se, pokud jsem přehlédl. Snad to ani nikoho neurazí, ale opravdu mě zajímá, jestli jsem jednal nejen s dobrým úmyslem, ale i třeba v souladu s pravidlem. Na jedné čerpací stanici mají 2 stojany za sebou v každé řadě. Takže ideálně v jedné řadě tankují 2 auta zároveň. Mám nádrž napravo a tyto stojany byly "plné". Jakmile se uvolnila cesta ke stojanu nalevo, rozhodl jsem se nezdržovat příjezd k benzince (jediný pruh) a jet k němu. Zároveň se mohli zařadit někam i vozidla za mnou. Musel jsem tedy najet více dopředu, aby stačila hadice a zároveň to netahal přes auto (kvůli poškození). Rozhodoval jsem se, který stojan mám využít, protože prostoru mezi stojany a provozovnou není mnoho a překážel bych výjezdu vedlejších vozidel (ano šlo to i druhou stranou). Nebo budu blokovat stojan. Z hlediska provozu a bezpečnosti jsem zvolil blokování stojanu. To se samozřejmě nelíbilo autům za mnou. Na závěr podotýkám, že vím o "benzinkach" se zákazem zastavení v tomto prostoru.
Jak to vidím já? Každý by měl zastavit tak, aby stojan měl na své straně vývodu nádrže. Tahat hadici přes auto a ještě si zastavit tak, abych to netahal přes auto je asociální projev jedince.
Počet bezohledných řidičů neustále narůstá...je to běžný jev a nestojí za to řešit to v poradně...problém je také v majitelích čepacích stanic, chtějí za každou cenu rýžovat a postaví čerpací stojany na jakékoliv stísněné nudličce...největší problém je v tom, že jim tu stavbu různí pseudoodborníci vůbec povolí...
Já vidím jiný problém, z čerpacích stanic se stávají koloniály, pizzerie a fástfúdy...a místa k setkávání mladých...desítky aut oblepená stanice OMW , nikdo netankuje, deset lidí stojí venku pokuřuje pije kafe a dalších 10 ve frontě u pokladny objednává párek v rohlíku za 80 ... stojkím v té frontě a v dichu nadávám,,,natankoval jsem tady 8 litrů do skůtru klůli svítícímu "hladovému" oku, u OMW už nikdy...příště stavím u benziny, na obsluhu opět čekám ve frontě, bo ti přede mnou si objednávají polévku...prostě rozšíření služeb...V kombinaci s bezohledným zablokovánímk 2 stojanů je to asi nejsilnější zážitek daného dne...
Přesně tak! U nás na OMV jdou platit a ještě tam čekají na kafe sebou nebo ten párek. To by mi až tak nevadilo, ale od té doby, co tam má PRE dobíjecí stanice, tak blokují i tam. A nikdo u těch aut ani není...proste naschvály.
Dost často přijedu k pumpě, tam fronta až za roh a diesel max pro náklaďáky volnej, tak mi to vždycky tak potěší, moje autí na to že do něj diesel max pasuje nevypadá
Je s podivem, kolik kdysi běžných životních situací je dneska problémem společnosti. Váš popis mi připomíná zipování aut. Každý v těch kolonách chce být o dva metry dal, o dvě minuty dříve v práci nebo kde . .. Než čekat 8 aut za sebou a stát až na silnici, to raději tankovat nepohodlně. U naší čerpací stanice je to jedno, ze které strany přijedu. Ale rozčilovat se nad někým jiným by mne asi nenapadlo. Se jako mám raději ve frontě dívat na prázdné dva stojany?
Kdo umí ten si poradí, kdo neumí ten musí stát za ostatními ovcemi na straně co má víčko od nádrže. Při odvíjení hadice ze stojanu když využijete svou váhu a né rvat ji tupě z boku to zas tak námaha není, a trošku nepohodlí při držení odvinuté hadice při tankování se dá vydržet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.