Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chodci, potkáváte klapající vozy?

Od: jaros70* odpovědí: 11 změna:
Čím je projíždějící auto nebo autobus delší, tím víc odhaduji ve kterém kole pneumatiky má klapající zaražený kamínek a na které straně. Řidiči s ním a spolu s handsfree proklapávají celou galaxii. Už není zvykem, pootevřít boční okýnka a vnímat zvuk zvenčí? Co kdybych měl v plášti kus skla?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

3x

já potkávám klapající chodce

hodnocení

2x

Sice nevím, jak souvisí kamínek s hanfsfree, ale rozhodně neřeším nějaký kamínek ve vzorku. Při těch kilometrech, co nalítám, bych ležel pod autem hodiny každý den. Kamínky ze vzorku vyďoubám při výměně kol zimní/ letní, jinak to nechávám na odstředivé síle při jízdě např po dálnici

hodnocení

0x

Kde by se vzal kus skla? Světlomety jsou z polykarbonátu (plast) a boční skla jsou kalená a sypou sena mini střepy. Kamínek vyletí odstředivou silou.

Ty tedy máš starosti. Takhle se jednou možná taky budu nudit :)

...

Ale máš pravdu. Dnešní řidič nevidí, neslyší, bourá, neporadí si z ničím na autě.

A co takhle střepy z flašky,kterou nějaký opilec roztřískal o silnici? A všechny auta mají plastové světla? Jezdí ještě dost aut se skleněnými světly;)

Pár Octavií a Feld... minimum

Už ani nepamatuju, kdy jsem objížděl na silnici střepy. To spíš toho opilce :-D

@gumidek a ostatní - oni řidiči také za posledních cca 45 roků / to je doba co jsem cca řidič/ strašně "zblbli". Před 45 roky řidič k novému autu dostal elektroschéma, mazací plán, servisní plán, jak nastavit ventilovou vůli,...dnes je v návodu "nepijte nemrznoucí směs, nepijte nálev z autobaterie,...". Toto není z mé hlavy...někde jsem to četl, ale naprosto to vystihuje jak stav řidičů, tak celkový stav společnosti. Ano - je mi jasné, že komlikovanost automobilu od Š1000 po dnešní vozy se změnila, ale...

gumidek - Někde mám knížku z 50 let "automobil a motocykl v obrazech" . Podle té knížky se dalo opravit prakticky jakékoliv tehdejší auto. Bylo tam i krásné, jednoduché, univerzální barevné schéma elektroinstalace, ve kterém se orientoval i naprostý laik. V životě mi pár aut rukama prošlo a všechny jsem si opravoval sám (třeba výměnu klikovky Š1203, opravu vyčesané převodovky Aero 30...) Když mi brácha před 25 lety prodával forda, chtěl jsem po něm nějaké nářadí. Řekl, že nářadí je zbytečné, protože to auto už stejně sám neopravím. Měl tehdy pravdu jen částečně. Dneska si ale sotva dokážu vyměnit žárovku. Schéma elektroinstalace dnešního auta jsem nikdy neviděl a ani si ho neumím představit *zmateny*.

Američani mají na zrcátkách, že objekty v nich mohou být ve zkutečnosti za Vámi nebo

objekty jsou v zrcátku blíž než se objevují:-D.

Tak debilní národ ještě nejsme. Nepít nemrznoucí kapalinu je zatím hrana.

Chodci, potkáváte klapající vozy?
Chodci, potkáváte klapající vozy? #2

hodnocení

0x
Pokud si sám měníte kola na autě a máte slušný vzorek, pak prakticky vždy najdete ve vzorku namáčklé nějaké kamínky. Některé na fest, jiné odletí při vyšší rychlosti. To byste mohl zastavovat i několikrát denně, kdybyste chtěl řešit každý kamínek.

hodnocení

0x

Vám by se líbilo, kdyby řidič autobusu každou čtvrthodinu zastavil a šel se šroubovákem v ruce dloubat kamínky z pneumatik? Čemu ty kamínky vadí? Budí Vás to snad z odpoledního spánku? Nehledě na to, že řidič v uzavřené kabině to klapání zcela určitě neslyší. *zed*

hodnocení

0x

...a zkoušel jste to řešit u cestářů?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]