Nejste přihlášen/a.
Kde by se vzal kus skla? Světlomety jsou z polykarbonátu (plast) a boční skla jsou kalená a sypou sena mini střepy. Kamínek vyletí odstředivou silou.
Ty tedy máš starosti. Takhle se jednou možná taky budu nudit
...
Ale máš pravdu. Dnešní řidič nevidí, neslyší, bourá, neporadí si z ničím na autě.
Pár Octavií a Feld... minimum
Už ani nepamatuju, kdy jsem objížděl na silnici střepy. To spíš toho opilce
@gumidek a ostatní - oni řidiči také za posledních cca 45 roků / to je doba co jsem cca řidič/ strašně "zblbli". Před 45 roky řidič k novému autu dostal elektroschéma, mazací plán, servisní plán, jak nastavit ventilovou vůli,...dnes je v návodu "nepijte nemrznoucí směs, nepijte nálev z autobaterie,...". Toto není z mé hlavy...někde jsem to četl, ale naprosto to vystihuje jak stav řidičů, tak celkový stav společnosti. Ano - je mi jasné, že komlikovanost automobilu od Š1000 po dnešní vozy se změnila, ale...
gumidek - Někde mám knížku z 50 let "automobil a motocykl v obrazech" . Podle té knížky se dalo opravit prakticky jakékoliv tehdejší auto. Bylo tam i krásné, jednoduché, univerzální barevné schéma elektroinstalace, ve kterém se orientoval i naprostý laik. V životě mi pár aut rukama prošlo a všechny jsem si opravoval sám (třeba výměnu klikovky Š1203, opravu vyčesané převodovky Aero 30...) Když mi brácha před 25 lety prodával forda, chtěl jsem po něm nějaké nářadí. Řekl, že nářadí je zbytečné, protože to auto už stejně sám neopravím. Měl tehdy pravdu jen částečně. Dneska si ale sotva dokážu vyměnit žárovku. Schéma elektroinstalace dnešního auta jsem nikdy neviděl a ani si ho neumím představit .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.