Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko,
obracím se na Vás s radou ohledně ochrany světlometů po rozleštění. Dělal jsem to sadou od Carexu a ošetřil to karnaubským voskem no a četl jsem na zahraničním fóru, že karnaubský vosk jako takový žádnou UV ochranu nemá...netuším, jestli je ten od Carexu nějaký lepší, ale je jasné, že s takovou to budou zmatnělá/zažloutlá světla do roka zpět.
Nalepit si fólli netroufnu a nevím o nikom kdo by to dělal kvalitně. Rozhodl jsem se jít cestou pravidelného udržování a konzervací světel přípravkem k tomu určeným. Válí se mi doma vosk ve spreji od Arexons konkrétně tento duro-oil.cz/... a nemám pro něj využít, protože moje auto má tolik kosmetických vad, že by to snad bylo i plýtvání přípravkem, ale říkal jsem si, že na světla by to mohlo být fajn. Mohlo by to mít nějakou UV ochranu? Říkal jsem si, že když je to na lak, tak by i mohlo.
No a nebo případně přípravek od K2 přímo na to určený, ale nenapadá mě jak čas by se to tím mělo dělat a na kolik aplikací to vydrží. autodily-pema.cz/...
To jsem zkoušel a zanechalo mi to takovou hnusnou pomerančovou vrstvu, takže jsem to musel znovu přebrušovat. Díval jsem se na youtube jak to dělá nějakej týpek a udělalo mu to stejný, netuším, kde jsme oba udělali chybu. Ale znovu riskovat už se mi to nechce.
Ahoj,
nechce se mi zakládat nové téma, tak to vložím sem. Míst K2 přípravku jsem objevil tento od Sonaxu. V balení má být 10 sáčků, jeden sáček vystačí na dva světlomety...údajně stačí aplikovat 1 rok. Já bych to možná zkrátil na 6 měsíců..co myslíte? sonax.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.