Prosím o radu.U benzínové Octavie I 1,6 74kw pokud mám hodinu vypnutý teplý motor a chci znovu nastartovat, musím s trochou plynu.Nyní jsem vypozoroval, že motor při rozjezdu má tendenci se dusit a škubat.Otáčky při plném plynu se nedostaji do omezovače(cca 6200),ale pohybují se ve vlnách od 5200 k omezovači.Jakmile vypnu motor a znovu nastartuji, drží to krásných 6200.Diagnostika napsala zavadu na snímači otáček klikové hřídele.Takže jsem ho vyměnil.Nyní po 300 km opět stejné problémy.Tudíž může toto způsobovat snímač otáček vačkové hřídele, aniž by to diagnostika napsala?Existuje způsobuje,jak ho proměřit? Výměna oproti snímači otáček klikového hřídele je náročnější, neboť se musí sundavat rozvody.Děkuji.
Ja když měl podobný problém tak mi diag psal čidlo g48 to je čidlo vačky club-opel.cz/... Nicméně skus nejdřív očistit prostříknout a mirně naohejbat kontakty čidla Pak je tu možnost že čidlo kliky zlobí i když je nový - cos dal za značku? A já bych šel i po čidle teploty motoru
Značka byla Bosch,ale vyrobeno v Rumunsku.Co se týká teplotního čidla(asi máš na mysli teploty chladící kapaliny-čidlo teploty motoru tam nemám),tak to jsem kdysi měnil a špatné teplé starty zůstaly.
Klapka to bylo první co jsem udělal, váha vzduchu také vyčištěna.Snímač na vačce ten byl měněn před 5.lety a je tam z toho,co jsem postupně vyměnil asi nejdéle.Takže zkusím ještě tento,metoda hop nebo trop.
Odpoj čidlo klikovky. Tenhle motor umí běžet i na snímač vačky (a naopak i jen na snímač kliky), jen je ta jízda hodně krkolomná (zažil jsem). Pokud se po odpojení čidla kliky motor udrží v chodu na volnoběh, snímač vačky funguje...
Díky, dobrý nápad.Akorát to musím vychytat v době,kdy to začne zlobit a se zapnutým motorem.Neboť jak jsem psal-stačí abych vypnul motor a hned nastartoval,tak je to pak zase v pohodě.
Tak jsem při volnoběhu na zahřátém motoru odpojil čidlo snímače na klice a motor ihned zhasnul.Po zapojení motor naskočil.Tak je to jasné-čidlo vačly v háji.Děkuji za radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.