Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký pořídit zvedák?

Od: janos* odpovědí: 8 změna:

Jaký zvedák na auto byste si raději pořídili a proč? Hydraulický na kolečkách, nebo mechanický nůžkový? Budu používat venku, kde vždy není ideálně rovný povrch.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Osobně mám nůžkový, panenku i hydraulický pojízdný. Každý má své výhody a nevýhody. Nůžkový je nízký, panenka je malá, pojízdný má velký zdvih. Nůžkový je vratký do strany, panenka je vysoká, pojízdný nejezdí po nerovném povrchu. Pro jistotu při práci pod autem se hodí i pevné panenky a dřevěné špalky. Jsou to pomůcky velice levné, takže je možné mít všechny.

asd1
hodnocení

2x

Mechaniku. Nebo panenku. Podkládat prknem proti zaboření a zvedlý auto podkládat proti rozdrcení zvedače (aspoň sundat kolo a strčit ho pod práh)

Hydraulickej zvedá obloukem,rakže musí být na tvrdý desce aby mohl popojet, se zabořenýma kolečkama buď popotáhne celý auto do strany nebo vylomí práh *smich*.

Má pravdu, předsedo.. Mám kus silného plechu -železa a pod kolečkový hever se dát musí..Aby mohl popojíždět..Nebo pořádnou tvrdou desku dřeva,aby se kolečka nezabořily;)

hodnocení

1x

Používám hydrauliku na kolečkách...mám sice i nůžkový, používám poměrně málo

doplněno 21.11.22 21:35:

Zvedák používám v dílně, na rovné podlaze, proto bez problémů...

krtek6
hodnocení

1x

Já si pár let zpátky pořidil v akci tady tento autokelly.cz/... za 1800,- a používám to při přezouvání kol a nestěžuji si. Povrch nemám ideální, všechno zatím udržel a hlavně má bezkonkurenční zdvih v této cenové kategorii. Ostatní mají zdvih menší. Je sice těžší váhově, ale ty kolečka něco vydrží, když budeš ignorovat ten hluk po tom nerovném povrchu.

hjr

A já podobný z Lidlu asi za 490 Kč, na 2 t a zvedaly s tím i mobil heimy

dám ho vždycky na dubový prkýnko, aby se nezabořoval do hlíny A na druhou stranu to je kulaté plotny dávám vyříznu tou pneumatiku, aby to bylo trošku měkký

krtek6

tak to ti gratuluju...já bych si takovou věc v lidlu nekoupil...viděl jsem testy a nevěřím tomu..navíc nejsem přesvědčený o tom, že lidl někdy prodával zvedák s takovou zvedací výškou jak tento, který zmiňuji já. Takových bylo tehda minimum a žádný nešel pod 2500,-

hodnocení

0x
Mám v garáži nejraději ten na klečkách, ale je to, jak píše asd1, on při zvedání z principu popojíždí, takže asfalt a beton v pohodě, ale na hlíně a štěrku k němu potřebujete ideálně ocelovou silnou podložku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]