Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW golf IV akumulátor

Od: jan2002 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
mám golfa 4 1.6 benzín a když jsem ho kupoval byla tam větší baterie - nepasuje do toto držáku a nejde na ni dát kryt. Nechal jsem ji tam dokud byla v pořádku nicméně dnes když mrzlo už jsem nenastartoval. Baterie by tam měla být cca 6. rok. Proto chci koupit novou. Akorát bych potřeboval vědět jak velkou (kapacitně), tak aby se tam vlezla a v pohodě jsem nastartoval. Popřípadě i nějakou konkrétní značku.
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikim
hodnocení

0x
Já mám v Passatu 1.6 Vartu 56AH

hodnocení

0x

Konkrétně značku Exide a změřte si bateriový box. Baterky mají vesměs normalizované rozměry do všech tří stran.

ahoj*
hodnocení

0x

nechci dělat reklamu, ale v odkazu je konfigurátor tak si tam vlož svoje auto a najde ti to typ i kapacitu a vyhodí i nějaké návrhy: battery-import.cz/...

Mě konfigurátor vyplivuje na Fabii 1.4MPi 45AH - 52Ah... dost k prdu, když je box i na 70Ah a mám vyhřívané sedačky.

Naprosto poddimenzované.

ahoj*

no vidíš a mě to zase nabízí i větší než co mám. Ale snažil jsem se tím odkazem pomoct

asd1

Ve Fíku 1,6 benzín mám 43 Ah, vyhřívaný sedačky (mmch. to si vezme asi jak mlhovky = prd), i vyhřívaný čelní sklo (to si vezme už dost, má to pojistky 2x 30A tušim) a neni problém, origo baterka 11 let chcípla na vybití při stání.. Pak Varta sračka chcípla po dvou letech (dobíjení OK), po ní Exide zatim 4 roky a furt OK. Nevidim důvod dávat větší, jen se zbytečně vozí olovo navíc.. Možná kdo jezdí couračky po městě do 2 km kdy se start nestíhá dobít a nikdy nejede dál.. Tam má větší kapacita smysl aby nemusel tak často nabíjet externě..

Je fakt že oproti Fobii má Focus lepší altík..

Focus má lepší altík a hlavně nemá elektrohydraulické servořízení, takže neteče při parkování do serva klidně i 80A. Zvláště pokud lidi mají zlozvyk zatočit volantem a opřít se do dorazu volantu a tlačit ho jak bejk a přitom čumět a couvat. *smich* Jako, kdyby to pomáhalo a zatočilo ještě víc *smich*. Servo kvičí a bere nehorázný proudy.

asd1

Jo to servo je fakt, tam to větší baterku chce...

Navíc k vůli poklesu napětí může vypadávat komunikace jednotky motoru s jednotkou BSG a budíky.

Proto je krávovina mět ve Fabii cokoliv pod 60Ah

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]