Pěkný večer. Dnes si tak jedu a napadla mě otázka, zda se dá při jízdě otevřít elektrické víko kufru... Nevíte? Zda to mají softwarově ošetřeno, aby to nebylo možné? Nebo to jde? Nemám koule to vyzkoušet
Tlačítko kufru na kličku, pokud je zastrčený v zapalování mé škodovky, při zmáčknutí nereaguje. To na pátých dveřích ano, při stání, za jízdy jsem zvenku dveře otevírat opravdu nezkoušel.
aj
Spise vam nereaguje prijimac DO v aute, kdyz mate zapnute zapalovani. Urcite nereaguje, kdyz je nastartovano.
Ps: I na Skodovce 2002 slo nakodovat automaticke zamykani kufru resp. automaticke zamykani po rozjeti, nebo odemykani centralu jen u ridice a na 2 stisky celeho auta. Ten kufr je navazan na otevreni dveri ridice nebo stisk odemikaciho tlacitka (u aut 2002)... novejsi auta to maji asi standrdne zapnute, u tech starsich se to musi nakodovat
Ono je dost neprakticke, kdyz na krizovatce stojite a nekdo vam bleskove vybere kufr, kdyz se zapomenete zamknout.
aj... máš pravdu s kodováním, ale ne s DO. Při zapnutém klíčku je DO opravdu blokované a zamykání provádí jen komfortní jednotka funkcí jak popisuješ po rozjetí nebo tlačítko na zamykání u madla tapecu či kolíček.
Taky je při zapnutém klíčku blokovaná funkce zamykání na dvojí zamykání tzv. SAFE lock. Ten se z bezpečnsoti v provozu taky nezapne (bouračka a nemožnost otevření zevnitř za kličku by bylo fatální na uhoření).
Jednotka airbagu krom vypnutí čerpadla paliva a rozblikání varovek v BSG krom jiného v konfortu ještě odemkne dveře při crash datech.
" Nemám koule to vyzkoušet" - proč ne? Co se stane? Občas se mi povede vyrazit s otevřeným kufrem, ani mi nestojí za to kvůli tomu zastavovat. Prudké zrychlení anebo hrbol na cestě to zavře. Je fakt, že jezdím starý vrány, takže zvukový efekt při tomto zavření mi nevadí... A děcka v kufru nevozím...
U starý Fiesty to fungovalo i za jízdy - otestovala manželka , ta sice taky nemá koule, nicméně to předvedla asi v 70km/h, přičemž se nestalo vůbec nic krom toho, že to cvaklo vzadu.
U OII tour jsem za autem fakt neběžel, ale např když přijel kolega a chtěl jsem mu dát bágl do kufru, nešlo to otevřít ani u stojícího auta, dokud neotevřel dveře řidiče.
No, já mám na mysli elektricky výklopné víko, se servo pohonem nebo co to tam je a tlačítko ve voze, kterým kufr lze také otevřít. Scala, rok výroby letos. Tož já to tedy vyzkouším, někde mezi vískami. Jsem myslel, jestli někdo neví, nebo už to nezkoušel
Lze. A otevřel se úplně dokoran. Včera jsem se přesvědčila (Superb, rv 2023). Popojizdela jsem v koloně, hledala jsem něco v kabelce a omylem zřejmě zmackla tlačítko otevírání kufru. Možná je to omezeno rychlosti, také nemám koule vyzkoušet během jízdy.
damon
Ano je to omezeno rychlostí. Já už to zkoušel za jízdy a opravdu to nejde
Protože v otázce není napsán konkrétní typ vozidla... Tak si troufni říct, že třeba u takové Škody 105, nebo třeba Škody 120 to nebylo softwarově a ani hardwarovově blokované. Samozřejmě to myslím s úsměvem... Už jsem se jinde dočetl co to je za vozidlo :-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.