Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký bude rozdíl při rozjizdeni

Od: 2874® odpovědí: 19 změna:
Ahoj. Vím, že zkušení a otrlí ze mne budou mít legraci. Ale přesto se zeptám. 14 let jezdím nafťákem. Teď kupuji benzíňák. Jak velký bude rozdíl při standardním rozjíždění a také hlavně rozjíždění do kopce. Pokud někdo máte nějaké vychytávky, šup sem s nimi. Snesu ikdyž se někdo bude posmívat. To je hold život. Díky všem a hezký víkend. Tom
doplněno 19.11.22 17:14: Stare 1. 9 tdi, nové 1.4 tsi. Škodovka oboje.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tak pokud jezdíte 14 let (předpokládám že s manuálem) tak práci se spojkou asi ovládáte. Ano, beznín je na rozjezd trochu jiný, ale není problém si na to zvyknout.

kmet
hodnocení

5x

Nemá cenu se tím zabývat, i kdyby to několikrát chcíplo, nic se neděje, zprvu se budete soustředit, pak si zvyknete a za nějakou dobu se to zautometizuje.

hodnocení

4x
Takový, že si zvyknete za chvilku.
Jezdím turbodieselem s 370 Nm i Fabií HTP a nějak nemám problém ani s jedním :)
dup

to se Vám to jezdí, když ta Fabie má High Torque Performance *smich*

hodnocení

4x

Všechno je to jen o citu a o ovládání spojky... A ještě záleží jaký benzíňák, zda moderní s el. klapkou či bez ní. El. klapla v podstatě pomáhá při rozjíždění a nemusíš mít až tak velký cit... Ale starší vozidlo ovládané klapky lankem či strunou může dělat i problém... Tam pak i méně zběhlý řidič klidně udusí třeba na Mondeu ST220 3L V6, 280Nm...

hodnocení

1.4tsi 103kw,2015

Ta pojede jako drak...

vernon
hodnocení

4x
Tuto otázku myslíš po čtrnácti letech za volantem vážně?

siley*
hodnocení

4x

Je uplne jedno jestli je to benzin nebo nafta. Vzdy zalezi na tom jaky to ma kroutak. Pokud +- stejny tak se rozdil nepozna. Ale pokud sednes do nejaky atmosfery ktera ma stezi 100nm tak to samozrejme uz je poznat a musis si pomoc vice plynem.

Dam priklad. Doma stridam 2 corsy, obe motor 1.4 ale jedna ma turbo a druha ne (rozdil 10kW a 70nm) a poznam to hned po nasednuti ze se motor chova jinak v nizkych otackach.

hodnocení

3x

Benál jednačtyřka má krouťák vejš než dehet dvoulitr. Zpočátku ti to asi párkrát zaškube nebo dokonce chcípne. Takže víc šlapat na ten pedál vpravo a nepodtáčet to pod 3 000 rpm.

hodnocení

2x

Milí Tome, jezdil jsem s mnoha auty, od Fiatů až po Liazky, ale nikdy jsem neřešil rozdíl mezi benziňákem a nafťákem. Jediný na rozjezd bylo, jak a kde zabírá spojka.

Skočím do cizího auta a klidně při rozjezdu chcípne, páč spojka bere až na podlaze. Druhý rozjezd je již Ok.

Věřím tomu, že ani Vy, nepoznáte po třech dnech rozjezd starého auta.

paveldvorak
hodnocení

0x

tak pokud to bude přesednutí do 1.0 MPi, bude to tragédie*smich*

jede to na jedničku a na dvojku dál je to mrtvé

a pokud jde o ten posměch, to je nějaká hloupá provokace? ...záměrně si hraješ na prosťáčka? Schválně neuvádíš, do jakého benzinového auta se chystáš přesednout...? Co audi S6 s motorem 4.2? Napíšu ti, jak to jede, když do toho přesedneš z dvoulitrového koncernového tédéíčka...stačí se normálně zeptat

Tebe ve škole neučili, že když komunikuješ, má to být vždy celou větou? *smich*

výtka
Upozornění od sys milancukrar 19. 11. 2022 17:41:20
Prosím, zanechte poučování. Děkuji.
hodnocení

Děkuji za konstruktivní a cenou odpověď. Mistře ČJ.

hodnocení

0x

Mně se to nějak nezdá, tahle otázka je nějaká sranda, nebo tazatel snad ještě nechodí ani do autoškoly. Přece třicátník, co má najeto mnoho desítek tisíc km, nebude mít strach sednout do jiného vozu. Možná ještě třeba do většího, např dodávky, ale motorizace se zkušený řidič bát nebude, to snad víte všichni.

hodnocení

Tak prostě jsem posera a mám respekt. Nic víc v tom není potřeba hledat. Díky všem za názory a uklidnění. Zbytečně to asi prožívám.

@danicek To bych tě chtěl vidět, když roky jezdíš v dehtu, nic jiného nemáš zažito a pak sedneš do benálu. Dehet se ti rozjede na volnoběh, benálu musíš šlápnout na krk...

Jistě, když ty vozy střídáš, tak s tím problém nemáš.

mathew

Zrovna ta 1,4 TSI co si vybral se rozjede skoro stejně. Ovšem ať mi nikdo netvrdí, že je to jedno vždycky, protože když mám jet služebním Cliem atmo 1,2 tak mám pocit, že se rozjíždím na pětku a ona je to fakt jednička*smich*

aj
hodnocení

0x

Aj aj aj

Tak ty kupujes auto a jest jsi neudelal ani zkusebni jizdu? Zvlastni :)

Proste slapni na pedal plynu a poustej spojku, to se pta nekdo 32 lety?

paveldvorak
hodnocení

0x

píšeš že 14 let jezdíš, já myslím že ti bude 14

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]