Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu s prasklinou na skle do myčky?

Od: milten odpovědí: 9 změna:
Zdravím, mám na skle cca 7cm prasklinu na čelním skle, mimo stírací plochu, je možné s tím jet do myčky bez toho že by sklo mohlo nějak jeste více popraskat? Kartace by nemeli vytvaret nějaký extra tlak na sklo, ale nejsem si tim jistý.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych se nebál..

hodnocení

1x
Nanejvíš se ti ta prasklina zvětší a uspíší to výménu tvého čelního skla
16.11.22 16:12

tak ;)

hodnocení

0x

Těžko říct.

Ono to sklo může prasknout prakticky kdykoliv (i když nějaké úplné "vysypání" bych neočekával).

Vysypat se může pouze tvrzené sklo..obvykle jsou boční a zadní tvrzené..Tam nebude nikdy prasklina,ale rozsype se na kostičky.Přední je lepené ze dvou tenkých vrstev a mezitím je bezpečnostní fólie.. Takže máte zvenku 3mm skla a zevnitř taky.. Mezitím je ta fólie..Proto to praskne od kamení atd..A ta prasklina se může rozlézat a nemusí.. Záleží v jakém je místě..Pokud je v rohu,tak se může rozjet jen úhlopříčně a tím pak nemá kam pokračovat..

Však píšu že bych to neočekával:)

Ale to rozšíření praskliny je možné..

Zastavil jsem ráno na parkovišti s prasklinou mimo zorné pole (2cm možná) a odpoledne šlic přes celé okno a auto se mezitím nehnulo z místa.

paveldvorak
hodnocení

0x

já bych se bál, že budu mít v autě vodu až po kotníky...

existuje také možnsot šetrného ručního mytí kde se dá prou vody zastavt okamžitě...samotná otázka, co by se mohlo v budoucnu stát je hloupá, nelze na ní odpovědet, lze jen spekulovat

Kdo se bojí, nesmí do lesa myčky. ;)

Jak je psáno, protečení, natož vysypání je krajně nepravděpodobné. Urychlený odjezd do autoskla naopak docela pravděpodobný.

hodnocení

0x
Já jsem do myčky vjel s malým ďolíkem od kamínku a vyjel s 30 cm prasklinou.
Takže je to na vás, každý svého štěstí strůjcem.. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]